22 martie 2012

Care este limita sexualitatii?

Primul sondaj American in privinta comportamentului sexual ce s-a desfasurat la nivel national prin anii 40 a scos la iveala realitati scandaloase in procente foarte mari: http://www.kinseyinstitute.org/index.html
Nu e un secret ca oamenii sunt un pic ipocriti si farisei. Sau poate chiar mai mult. Ii vom vedea adesea condamnand la altii ceea ce ei si-ar dori sau fac sau au facut, iar pe de alta parte ii vedem creand ei insisi legi si regului dupa care ar vrea sa se invarta intreaga lume.
Acel sondaj American era scandalos atat in privinta varstei la care mai ales fetele incepeau sa aiba experiente sexuale cat si  privinta diversitatii experientelor…
Lucrurile nu s-au schimbat mult de atunci.
Nu cred ca acele procente au scazut, dimpotriva.
Sigur eu sunt o persoana care a descoperit relativ tarziu aceste realitati si ce a avut astfel de experiente nu inainte de vreme…
Abia in clasa a 8-a deci pe la 14 ani am experimentat primul sarut, prima imbratisare…
Daca un baiat experimenteaza asta la 14 ani cu siguranta multe fete vor experimenta de la 12.
Literatura, atat cea psihologica cat si romanele si poeziile contin astfel de marturii ce arata ca fetele incepand cu varsta de 10, 11 ani incep sa aiba experiente erotice.
Cu baieti mai mari, cu barbati, cu siguranta ca procentul fetelor care au astfel de experiente va ramane constant. 
Pana la urma, un an in plus sau in minus, nu este atat de important.
Sunt o gramada de adolescenti in clasele de scoala generala care incep sa iasa la intalniri si sa se sarute…
Si probabil ca astazi, ca intotdeauna, de la sarut pana la mai mult,distanta e foarte scurta.
Sigur, astazi lumea e mai supravegheata, unii parinti vor sa vada pas cu pas ce fac copii lor si le-au montat camere web si in clase si in dormitoare…
Totusi procentul ramane acelasi si nu cred ca este anormal.
Acum, acesta este numai un aspect.
Realitatea apare scandaloasa in fata publicului pentru ca oamenii nu isi dezvaluie parerile si dorintele in fata celorlalti, dimpotriva.
Numai ca Dumnezeu vede cum stau lucrurile.
Nu putem avea secrete fata de Dumnezeu.
Si Dumnezeu, ca si creator al sexualitatii stia si stie toate manifestarile ei.
Dupa cum am aratat tendintele femeiii sunt de a cobori in aceste experiente si ale barbatului de a urca.
Barbatul cauta sublimul, isi doreste angelicul, iar femeia mai degraba virilitatea si vitalitatea.
Dar in relatiile dintre ei, dimpotriva, cei doi vor cauta sa isi daruiasca ceea ce fiecare asteapta de la celelalt.
Femeia adica sa fie angelica, cosanzeana, iar barbatul un zmeu care sa o rapeasca... 
Acesta este misterul celor doua energii, feminin si masculin, si intrepatruderea lor este eterna si pe infinit de multe planuri. Din macrocosmos pana in microcosmos.
Sigur nici cei care sunt treziti , care au experiente le acest nivel sexual nu stau tot timpul acolo.
Totusi nu e nimic nou sub soare si chiar in era internetului lucrurile nu sunt cu mult diferite de cele de pe vremea lui Noe…
Dupa cum am mai aratat, femeii ii sunt ingaduite mai multe si nu ii sunt masurate cu aceeasi masura nici greselile.
Tocmai pentru ca ea reprezinta energia ce coboara.
Aici iarasi lucruri trebuiesc  cantarite cu grija deoarece fiintele pot sa aiba experiente foarte diferite.
Pentru unii anumite experiente erotice sunt perfect normale deoarece le-au experimentat inca din adolescenta in timp ce altii nu accepta decat pozitia misionarului gasind scandaloasa orice alta derivatie.
Sigur, astazi, cand Kama Sutra a facut inconjurul lumii, acest Puritanism s-a diminuat desi nu pot sa spun ca ar fi neplacut lui Dumnezeu ca un cuplu sa faca dragoste doar odata sau de doua ori pe an pentru a procrea.
Dimpotriva.
Dar misiunea noastra este sa integram in Dumnezeu si pe cei care fac dragoste si care isi doresc sa aiba astfel de experiente erotice, ca o prelungire a iubirii, in Dumnezeu
Dupa cum puteti sa vedeti sondajul arata ca unul din patru adolescenti facusera deja dragoste pana la varsta de 15 ani.
Dupa acest sondaj s-a facut si un film.
Puteti ca vedeti si singuri celelalte statistici.
Da, viata este un spectacol suprinzator cand incepem sa il vedem asa cum este… 
Dumnezeu este bun, intelegator si ingaduitor mai ales cu cei care isi recunosc nimicnicia si mizeria in fata Lui…
Sa mai spunem totusi ca cei mai multi nu au curajul sa isi impartaseasca experinentele sau dorintele asa ca cifrele sunt mai mari.
Astia suntem, trebuie sa ne acceptam asa cum suntem si sa vedem ce putem  face cu noi insine…
Si eu va spun ca chiar si daca am studia sexualitatea din privinta experientelor ce au avut loc in interiorul bisericilor si manstirilor si tot nu ar lipsi nimic…
Manastirilor de femei…:) 
Dumnezeu le poate lasa pe femei sa experimenteze tot ce doresc, dar exceptiile sa ramana exceptii si sexulitatea lor sa se desfasoare in mod normal, in limitele iubirii. 
Varsta la care fetele in mod normal ar putea sa isi inceapa viata sexuala si sa se casatoreasca sa fie varsta la care Fecioara a avut aceasta experienta, desigur de natura spirituala in cazul ei: 14 ani. 
Restul sa fie exceptii fata de care sa avem o atitudine echilibrata deoarece cum judecam asa vom fi judecati, mai ales daca nu ne mantuim si va trebui sa primim inapoi tot ce a plecat de la noi...
Sa nu credeti ca vreo societate este mai permisiva decat cea occidentala. In ultimele mii de ani sfintenia a fost asociata cu puritatea si castitatea si asa sunt toti sfintii si cei indieni si cei cei crestini: abstinenti.
As spune ca mai degraba timpurile vechi au fost mai permisive. Avem profeti ce aveau mai multe sotii si in Vechiul Testament sunt descrise multe secvente erotice ce ies din tiparul normalului.
Biblia cuprinde iata si manifestarile erotice ale acelor timpuri , fie ca sfaturi si indicatii ce le interzic fie ca povesti ce nu sunt nici condamnate si nici binecuvantate fie ca atitudini ce sunt recomadate. 
Acum sper ca este evident pentru toata lumea ca daca Dumnezeu nu ar recomanda sfintenia, lucrurile ar scapa de sub control pe pamant si acesta proabil ca ar deveni un infern.
Daca voua personal Dumnezeu va dezleaga sa mancati peste intr-o zi de post, sau poate lapte in tot postul, asta e pentru voi si atat.
Noi ceilalti trebuie sa tinem postul care aduce beneficii spirituale intregii umanitati.
Pe de alta parte trebuie sa amintim lumii ca si sexualitatea face parte din Om si a te mantui intr-un cuplu ce se foloseste inclusiv de sexualitate pentru asta, poate fi o provocare mult mai mare decat retragerea in abstinenta.

Toate aceste sunt spuse pentru ca voi sa aveti o atitudine echilibrata fata de ele si sa intelegi ca este posibil sa fiti in viitor ingerii multor lumi, poate chiar ai acesteia si cu siguranta veti intalni astfel de manifestari in procent mult mai mare decat va asteptati...
Ele sunt si acum.
Norocul este ca oamenii nu stiu ce se petrece in interiorul celorlalti.
Si este bine ca barbatul sa nu stie ce ganduri si dorinte ascunse are sotia si sotia ce ii umbla prin cap barbatului...
Eu va spun ca lumea aceasta ii este de folos lui Dumnezeu exact asa cum este.
Si aveti grija ca voi sa nu fiti modelati de ipocrizia voastra in loc de Dumnezeu, mai ales ca nu sunteti abstinenti  si atunci ati fi avut o scuza ca sa condamnati sexualitatea in intregime...
Oare ar fi socant si scandalos sa spun ca Fecioara are legatura cu erotismul binecuvantat si cu procreatia, la fel ca si ingerul ce a fost trimis la ea: GABRIEL?


2 comentarii:

  1. uite alt articol interesant, zic eu:

    http://cartidespirit.blogspot.com/2012/03/magia-sexualitatii.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, mersi, e bun articolul si o completare binevenita la text.

    RăspundețiȘtergere