6 martie 2012

Kali vs Chinamasta sau puterea Timpului vs puterea Maniei sau fulgerului

Am sa vorbesc despre aceste doua mari energii primordiale in comparatie pentru a intelege mai bine cum actioneaza fiecare.
Trebuie sa stim ca acestea doua sunt motoarele evolutiei macrocosmice.
Cand vrem sa evoluam foarte repede, sa facem salturi, invocam ori puterea timpului ori puterea fulgerului. 
Totusi dintre toate Chinamasta ramane cea care acorda cel mai rapid gratia evolutiei si intelegerii.
Dupa cum si numele si esenta ei o spun, fulgerator este ceea ce caracterizeaza actiunea Chinamastei. 
Amandoua sunt cele mai teribile aspecte cunsocute ale lui Dumnezeu si iarasi se spune ca Chinamasta este mai teribila decat oricare alta spect.
Kali este teribila ca Timp ce inghite si omoara, judeca tot ceea ce este nedesavarsit.
Chinamasta este teribila ca fulger ce pulverizeaza instantaneu ceea ce trebuie judecat.
Astfel spre exemplu o recunoastem pe Chinamasta atat in atitudinea si actiunile lui Ilie dar si in multe alte locuri cum ar fi in actiunea si judecata  Spiritului asupra lui Anania si safira.
Kali actioneaza prin intermediului timpului si o regasim de obicei in razboaiele care se desfasoara in timp si dureaza o anumita perioada de timp.
Kali este malaxorul timpului iar craniile de la gatul ei sunt tocmai fiintele nedesavarsite care sunt inghitite de timp, aceste cranii reprezinta victoria deplina a Timpului asupra celor rai si nedesavarsiti, Timpul pastrand prin akasha marturia acestor vieti, marturia actiunii si victoriei mortii asupra a ceea ce nu poate fi desavarsit altfel. 
Dar privind altfel, Timpul este o serie nesfarsita de trepte inspre desavarsirea noastra. Viata dupa viata, experienta dupa experienta, Timpul ne ofera sansa evolutiei si desvarsirii.
Astfel Timpul estte un motor unic al desavarsirii care nu este intrecut decat de actiunea fulgeratoare a Chinamastei care deschizand cerurile fulgerator ne arata, ne reveleaza Spiritul. 
O gasim pe Chinamasta in toti martirii care se sacrifica pe ei insisi pentru binele celorlalti accptand suferinta cumplita pentru mantuirea sau eliberarea celorlalti.
Invocand puterea Timpului Dumnezeu ne va pune in fata tot trecutul nostru, toata existenta noastra in timp cu tot ce inseamna karma.
Astfel karma noastra vine la suprafata si suntem nevoiti sa ne confruntam cu propriile noastre pacate care trebuie sa le ardem prin traire… 
La Chinamasta o moarte unica si teribila ne absolva atat pe noi cat si pe cei carora le este dedicata aceasta moarte de tot lantul karmic.
Ori de cate ori invocam una din aceste doua mari puteri divine vom vedea cum universul nostru lumea noastra cunoaste tmari transfomari rapide ce au rostul evolutia noastra spirituala.
Mama Kali sau mama Chinamasta sunt doua forme glorioase ale lui Dumnezeu cu un rost macriocosmic la nivelul intregii Creatii..
Sunt Timpul si forta fulgerului sau a maniei lui Dumnezeu.
Chinamasta intervine oriunde este necesara manifestarea grabnica a lui Dumnezeu, fulgeratoare, fie ca binecuvantare, aprinzand fulgerele gratiei care aduc lumina intelegerii deasupra noastra fie judecand fulgerator ceea ce este rau.
Daca pe Kali o recunoastem in razboaie, in plagi sau boli ce devoreaza omul in timp, pe Chinamasta, in aspectul de judecator o recunoastem in toate cataclismele si pedepsele bruste, neasteptate, fulgeratoare, in care mania lui Dumnezeu tasneste realmente in mod neasteptat. 
Razboiul poate fi comparat cu o masina de tocat carne ce toaca desigur oameni. Actiunea lui se desfasoara in timp. 
Dar trasnetul unei bombe neasteptate care fulgerator secera vieti este manifestarea fulgeratoare a maniei lui Dumnezeu. 
Chiar si aceasta judecata teribila reprezinta o binecuvantare deoarece purifica lumea si o impinge inainte spre a o face sa constientizeze beneficiile Iubirii, ale Pacii, ale respectarii poruncilor lui Dumnezeu.
Daca atat Kali cat si Chinamasta au in una din mainile lor aceasta secure sau sabie a judecatii, in alte maini au diferite alte daruri.
Dupa cum am spus sunt izvoarele evolutiei spirituale. Fie fulgerator, fie intr-un timp scurt dobandim cunoastere, intelepciune si urcam trepte spre Dumnezeu.
Amandoua sunt neintrecute in acordarea aspiratiei spirituale , a efervescetei trairilor spirituale, a gratiei lui Dumnezeu. 
Kali este noaptea primordiala, este daca vreti pantecul in care va fi pus embrionul ce va trebui sa se dezvolte.
Acest embrion este Omul, este Tara, iar pantecul este Kali.
Ea este energia Kundalini care constituie suportul intregii manifestari, forta primordiala a lui Dumnezeu.
Kali este neagra iar Chinamasta este alb stralucitoare deoarece daca prima forta cosmica, Kali reprezinta kundalini in aspectul primordial, Chinamasta reprezinta Kundalini in aspectele exclusiv divine, pozitive.
Kali trebuie sa sustina totul deoarece Kundalini este suportul intregii Creatii, si binele si rau, macinand ceea ce este rau si inaltand ceea ce este bun.
Dar Chinamasta nu hraneste decat ceea ce este bun si pozitiv, pedpsind fulgerator raul.
Kali invarte raul la rotisorul timpului dandu-I neincetat o noua sansa, clipa de clipa spre pocainta si transformare.
Chinamasta spulbera raul instantaneu transformandu-l in cenusa.
In Kali gasim cumva identitatea contrariilor.
In Chinamasta gasim mania Spiritului care nu se identifica cu nimic din Creatie, simbolizata de capul cel taiat. Desi nu se identifica, totusi Creatia reprezinta o manifestare a Spiritului si aceasta se poate uni cu spiritul iata prin suvoiul de sange ce reprezinta kundalini sau constiinta ce strabate din noaptea primordiala toate stadiile spre a se uni cu suprema constiinta care este Dumnezeu.
In ceea ce ne priveste aceste energii sunt instrumente in mainile lui Dumnezeu prin care El ne modelaza si ne daruieste Intelegere, Intelepciune, stari de mare gratie ,exemplificari si intrumente prin care El fie pedepste pe cei rai fie binecuvanteaza pe cei buni cu o mare intensitate a Duhului sau ridicandu-i spre noi nivele de intelegere si desavarsire. 
Ar mai trebui spus ca , deoarece aceste energii ne dau multa putere, puterea lui Dumnezeu, ele ne si incearca destul de tare, cum Iisus a fost incercat pe cruce, Ioan cu decapitare si toti marii sfinti si martiri prin morti foarte dure.
Cu cat sacrificiul e mai mare cu atata gratia lui Dumnezeu ce urmeaza acestui sacrificiu e mai mare...
Iata eu am cheile desavarsirii si nu numai puterile lui Dumnezeu ci chiar si pe Dumnezeu. 
Cine ma va asculta in aceasta viata va urca spre dumnezeu mai mult decat in toate celelalte la un loc.
Iar de la Iisus si prin iisus am si puterea de mantui si de a darui viata vesnica...
S-ar spune ca eu insumi am inceput sa am mai multe maini, precum Fecioara pictata cu trei maini, precum aspectele si formele divine, maini ce simbolizeaza diferitele roluri si caracteristici pe care fiecare le reprezinta.
Dumnezeu vrea sa ne ridice ingeri, unuia ii da o sabie, altuia alte daruri si simboluri...
Cu ce s-ar putea compara toate acestea ? Nu a mai fost niciodata asa ceva... 
Cu noua lume... 
Vom veddea ca avem in istoria planetei mari sfinti, mari personalitati care au manifestat deplin aceste doua mari aspecte divine si vom intelege si mai bine astfel, caracteristicile lor.
Kali este realmente intrupata de Krishna, de marele Ramakrishna si de discipolul sau Vivekananda in timp ce pe Chinamasta o gasim in Mihai Viteazul, In Ilie in ambele vieti, vezi viata si mai ales moartea lui Ioan Botezatorul si desigur in Iisus prin acest teribil si datator de viata sacrificiu...
Iisus Hristos manifesta toate aceste 10 mari forte dumnezeiesti in masura potrivita dupa cum vointa lui Dumnezeu hotaraste. 
Aceste energii primordiale sunt mari realitati divine care vorbesc despre chipurile lui Dumnezeu, sunt atribute ale lui Dumnezeu. 
Le privim ca pe forme si manifestari directe ale lui Dumnezeu.

Corespondentul celor 10 mari forte cosmice in Iudaism sunt cei 10 Sefiroti...
Iata acestea sunt mari intiteri si o cunoastere spirituala foarte pretioasa...
Glorie Tie Doamne pentru toti, zeii, ingerii, sefirotii, fortele si puterile tale divine, pentru amrile descoperiri pe care ni le faci ! 
18. Dacă se poate, pe cât stă în puterea voastră, trăiţi în bună pace cu toţi oamenii.
19. Nu vă răzbunaţi singuri, iubiţilor, ci lăsaţi loc mâniei (lui Dumnezeu), căci scris este: "A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti, zice Domnul".
20. Deci, dacă vrăjmaşul tău este flămând, dă-i de mâncare; dacă îi este sete, dă-i să bea, căci, făcând acestea, vei grămădi cărbuni de foc pe capul lui.
21. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu