4 martie 2012

Sangele lui Hristos

In mod evident Iisus face o metafora ce s-a transformat in ritual pentru 2000 de ani.
Lucrurile au luat o intorsatura neasteptata.
Catolicii vor sa ne convinga chiar ca Impartasania se transforma in sangele lui Hristos care  are pana si o anumita grupa de sanguina…
Problema se pune in felul urmator.
De ce ar vrea Iisus sa ii bem sangele la propriu?
Oare Maria Ioan si ceilalti si-au umplut cupele la crucificare ca sa bea sangele lui Iisus? Oare dupa crucificare sorbeau ei din acest sange fericiti si multumiti ca astfel fuziuneaza cu Iisus?
Nici vorba, asta e o mare sminteala deoarece Iisus spune ca trupul nu conteaza ci numai sufletul si spiritul.
Atunci evident ca nu exista nici o motivatie ca Iisus sa ne dea sa bem sangele lui fizic ci dimpotriva daca exista vreun sange ce trebuie baut atunci acela este duhul lui, un sange spiritual care tasneste de asemenea din Iisus. 
Dar eu va spun ca metafora lui Iisus este aceeasi cu o alta mare metafora care este imaginea marii puteri cosmice Chinamasta.
Copiilor, nu cu sangele fizic al lui Iisus trebuie sa va impatasiti ci cu sangele lui spiritual care este Duhul Lui. (ati crede daca Fecioara v-ar transmite acest mesaj?)
Desigur ca puteti primi acest duh prin Impartasanie dar este evident ca Impartasania este o mare si divina metafora, oricat de saraci cu duhul ati fi, imposibil sa nu intelegeti asta.
La fel cum a fi saraci cu duhul isneamna a fi saraci in aceasta lume dar in duh , saraci si cu duhul.
Altfel trebuie sa fim foarte bogati cu Duhul.
Eu va spun ca oricine se intalneste in numele Lui, cu sau fara ritual, se impartaseste cu sangele Lui, care este Invatatura Lui.
Hristos nu vrea sa aveti aceeasi grupa sanguina cu El ci doreste sa prin El sa cunoasteti pe Dumnezeu si sa invatati si sa pretuiti pe Dumnezeu, sa-l iubiti si sa ii pretuiti voia ca pe cea mai pretioasa comoara ce exista in Creatie. 
Da , aparitia noilor biserici e o mare lovitura data celor vechi pentru ca implicit inseamna ca se poate si fara ele.
Bineinteles ca se poate, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa cunoastem istoria crestinsimului, dimpotriva trebuie sa o cunoastem foarte bine.
Pentru ca daca cineva e umil si se impartaseste poate sa primeasca mai mult duh decat un orgolios care nu se impartaseste dar dispretuieste pe cel care se impartaseste.
Voi trebuie sa cunoasteti bisericile crestine mai bine decat papa si sa stiti foarte bine cand si cum a raspuns Dumnezeu sfintilor si de ce. 
Si eu va spun ca daca va veti uni cu Hristos le veti cunoaste.
Crestinismul este bunul nostru comun, al tuturor.
Aici nu e vorba de bucati, de parcele, eu iau numai o bucata ca sunt protestant, iar eu numai una ca sunt ortodox.
Nu, eu trebuie sa inteleg punctul de vedere divin asupra oricarei probleme.
Protestantii trebuie sa spuna rugaciunea inimii iar ortodocsii sa invete cum se poate sa te unesti cu Iisus fara sa te impartasesti.
Intelegeti ce va spun si incetati cu prostiile copilaresti pe care vi le aruncati unii altora.
Icoanele nu sunt chip cioplit si Iisus nu a intentionat ca voi sa beti paine cu vin in loc sa va uniti cu El in spirit.
Si da, puteti sa va uniti cu El in spirit si fara sa beti paine cu vin.
Nu mai fiti copii la minte ci fiti copii in puritate si intentii.
Iisus vorbea in metafore eterne ce reprezinta initieri eterne in marile forte dumnezeiesti...   

63. Duhul este cel ce dă viaţă; trupul nu foloseşte la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh şi sunt viaţă.
64. Dar sunt unii dintre voi care nu cred. Căci Iisus ştia de la început cine sunt cei ce nu cred şi cine este cel care Îl va vinde.
65. Şi zicea: De aceea am spus vouă că nimeni nu poate să vină la Mine, dacă nu-i este dat de la Tatăl.  Ioan 6 




6 comentarii:

  1. Atata l-ai scris de frumos articolul asta ,super.Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Iata tu intelegi tot ce spun si Dumnezeu e foarte multumit de tine. Dar tu intelegi tocmai pentru ca El e prezent in interiorul tau asa cum e prezent si in interiorul meu.
    Dar sunt altii care au devenit sclavi ai ritualului si nu pot sa se detaseze de acest ritual neintelegand ca Iisus ii asteapta sa il cunoasca in spirit…
    Pentru ca Iisus e spirit si nu sange fizic, e Duh si El coboara si in Impartasnie tocmai pentru copii care nu inteleg asta si care nu se pot intalni cu El si in spirit.
    Odata ce te-ai intalnit in spirit ce ar putea sa mai aduca in plus ritualul exterior?
    Dar acest ritual este foarte bun pentru copii, de aceea recomand tuturor copiilor acestor biserici mai vechi sa fie impartasiti si pornind de la aceasta impartasanie sa li se explice cum ne asteapta Iisus sa fuzioneze cu noi in spirit, in duh, in iubire.
    Numai ca nu are cine sa le explice pentru ca aceia care se impartasesc nu mai cauta sa patrunda sensul Impartasaniei si raman toti la nivelul unor copii prosti care nu vor sa inteleaga rostul tainelor.
    Pentru ca e o mare neghiobie sa crezi ca Dumnezeu a coborat din cerurile cele inalte sa ii invete pe ei sa se impartaseasca cu paine si cu vin...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum sa facem sa inteleaga cat mai multi ,cum sa-i faci sa nu judece ce scrii ci sa patrunda cu fiinta si sa-l aduca pe DUMNEZEU in fiinta lor.Stii care mai ii lucrul foarte important sa te lasi cumva gol de tot ce stii tu ,si sa-l chemi pe EL sa-ti umple vasul fiintei tale.Dar aici iar intervine orgoliul ''cum tu sa nu stii nimic?''.Eu cand am inceput sa inteleg mi se sterse-se tot ce stiam,eram ca un copil care invata toate lucrurile,orice lucru minor intrebam cum sa-l fac.,nu mai stiam nimic si asa sunt si acuma nu cred o clipa ca as sti ceva.Stii aud toata ziua nu se mai termina frigul asta odata ,nu se mai termina iarna,la care nu pot sa nu raspund ''lasa ca tot ce face EL ii foarte bine, sa facem noi ce tine de noi''.Ce frumos ne-am pune noi sa comandam ce si cum sa faca lucrurile.Coboara TATA intelepciunea in fiinta noastra.Maria

    RăspundețiȘtergere
  4. Iata ai pus problema si ai dat raspunsul singura, minunat! :)
    De la intelegerea umana pana la intelegerea daruita de Dumnezeu... e cale lunga, si nu oricine primeste aceasta gratie de a fi locuit de Dumnezeu si de a vedea lucrurile cum le vede Dumnezeu :)
    La tine, dupa cum se va vedea, Dumnezeu a coborat si ti-a daruit un nou inceput, ai cunoscut renasterea spirituala, te-ai nascut a doua oara, din Duh...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca tu imi confirmi ce eu speram ,is atat de fericita de nici nu am cuvinte .

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, Dumnezeu e prezent in noi si El vorbeste si se manifesta prin noi, mangaiindu-ne si calauzindu-ne si pe mine si pe tine si pe el si pe ea si pe ceilalti, direct proportional cu efortul nostru spiritual, cu rugaciunile, cu umilinta si mai ales cu ascultarea :)
    Iata, fiecare a facut impreuna cu El un mare pas inainte :)

    RăspundețiȘtergere