5 mai 2012

Chinamasta, intelegerea Neintelesului

Placerea si suferinta – cele doua sacrificii extreme.
Intr-adevar acestea sunt cele doua sacrificii extreme si totodata ele exprima suprema evolutie spirituala.
Daca ai ajuns sa oferi astfel de sacrificii lui dumnezeu inseamna ca esti aproape de capatul drumului, de desavarsire.
Suferinta exprima detasarea perfecta de trupul fizic si de tot ce reprezinta lumescul. Capul taiat reprezinta aceasta detasare.
Observam ca aceste forme extreme de sacrificiu reprezinta o forma de hrana foarte consistenta mai ales pentru cel care il face.
Cel care il face atrage pentru sine cea mai mare gratie a lui Dumnezeu.
Orice sacrificiu atrage o anumita cantitate de gratie de la Dumnezeu.
Chinamasta reprezinta de asemenea si suprema evolutie spirituala, cel mai mare motor al evolutiei spirituale ce vine din unirea directa cu Dumnezeu.
Cea mai rapida cale, pe care fulgerator ajungem in varful muntelui.
Are legatura si cu sacrificiul placerii, mai exact al sexualitatii, pentru ca, daca ai ajuns sa ii oferi lui Dumnezeu astfel de sacrificiu, o uniunea amoroasa, iarasi inseamna ca esti foarte evoluat, ca ai inteles foarte multe… 
Ca sa ajungi sa oferi astfel de sacrificiii inseamna ca ti-ai transcens aproape total natura inferioara si ca ai patruns in tainele lui Dumnezeu.
Sigur , orice forta cosmica reprezinta cel putin trei sau patru caracteristici divine distincte si esentiale si multe altele secundare.
Chinamasta este mania lui Dumnezeu dar reprezinta si toate formele de indragostire, de la indragostirea de dumnezeu pana la indragostirea din cuplu.
Nu intamplator contrapartea ei masculina este considerata a fi eroul spiritual, adica Dumnezeu sub forma eroului spiritual. Unul din aceste nume in Hinduism fiind.... binecunoscutul erou si personaj ale Vedelor... Indra...
Mai reprezinta si puterea de a vedea fulgerator esenta lucrurilor, viziunea cuprinzatoare si in acelasi timp esentiala, de sinteza.
Desi capul ei este taiat, chipul ei este al fetei de 16 ani foarte tanara si frumoasa , aflata in extaz…
Adesea auzim ca stigmatele lui Iisus sunt o mare suferinta dar sunt si un mare extaz…
Chinamasta exprima unirea deplina cu Dumnezeu.
Numai Dumnezeu intelege si primeste astfel de mari sacrificii extreme.
Si daca am sta sa spunem pana la capat chiar si putinul pe care il intelegem din aceste energii primordiale ale lui Dumnezeu tot ar fi prea mult chiar si pentru intelegerea noastra. 
Tocmai de aceea se spune ca de fapt forma cea mai potrivita de a adora pe Dumnezeu este tacerea.
Mauna inseamna tacere in sanscrita.
Sfintii adesea isi iau astfel de perioade de tacere deplina a fiintei.
Asadar, oriunde vedem teribilism spiritual si lucruri foarte greu de realizat , ba chiar imposibile, vedem pe Chinamasta.
Oriunde vedem stachete tot mai sus ridicate ale sacrificiului in formele sale teribile, martirice, vedem pe Chinamasta.
Dar ea este si cea mai fidela slujitoare a lui Dumnezeu.
Sacrificandu-si propria viata pentru a-si salva copiii, rezolvand fulgerator orice problema in Cretie, chiar prin puterea fulgerului, Chinamasta este puterea lui Dumnezeu, Cel care atunci cand apare sau umbla prin Creatie este aproape intotdeauna insotit de tunete si fulgere si trasnete, de nori si fum…  
Ea este forta marelui profet Ilie si un atribut esential si neplipsit al lui Dumnezeu, Judecata!
Ea isi da viata pentru noi pe cruce si in diferite alte mortificari extreme dar si judeca la fel de teribil ceea ce este rau si stramb si ofenseaza pe Dumnezeu.
O regasim in Judecata lui Anania si Safira.
Ea este puterea fulgerului, cei atinsi de ea dispar fulgerator din aceasta lume, fie in gratia lui Dumnezeu precum Enoh, Ilie, Fecioara Maria in existenta anterioara, sau Babaji, fie in mania si Judecata Lui precum Anania si Safira!  
Intre aceste doua forme extreme ale manifestarii lui Dumnezeu exista toata pleiada de sacrificii si martirizari. 
O recunoastem deplin in crestinism, in fapt ea reprezinta spiritualitatea cea mai pura, sfintenia.  Kundalini sub toate formele pozitive, spirituale. 
Vedeti, de asta este de apreciat foarte tare Hinduismul, desi aceste adevaruri sunt universale si nu pot fi subsumate unei religii: pentru ca pastreaza revelate aceste secrete si puteri ale lui Dumnezeu, aceste forme ale lui Dumnezeu, aceste mari taine si initieri prin acre ni se deschid ochii si intelegem Creatia si pe Dumnezeu...
Secretele Omului...
Si orice astfel de mare forma divina primordiala reprezinta mult mai multe lucruri si are mult mai multe atribute la nivelul Creatiei ca daca am putea sa intelegem tot ar trebui sa scriem volume integi.
26. Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi, dând ucenicilor, a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu.
27. Şi luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: Beţi dintru acesta toţi,
28. Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor.  Matei 26 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu