25 iunie 2012

Meditatie...

Legatura cu Dumnezeu este intotdeauna individuala si ea este obtinuta prin efort spiritual personal. Acest efort nu poate sa il suplineasca nimeni din exterior, nici macar Hristos.
Insa daca efortul, bunavointa, bunacredinta , cautarea sincera exista, atunci Hristos ne iese in cale si ne calauzeste spre Dumnezeu Cel viu cu care este una...
Aici este marea greseala a templelor, ca nu mai invata individul cum sa ajunga la Dumnezeu, ca se multumesc cu jumatati de masura.
Suntem nu in pragul unirii bisericilor ci in pragul dezmembrarii si disparitiei lor.
Noile generatii vin déjà cu prea multe amintitri spirituale ca sa se mai lase pe mana oricareia din bisericile vechi.
Exista déjà un veritabil armaghedon pe Pamant care s-a dat si se da pe diferite nivele si intre diferite nivele spirituale.
Prin gratia lui Dumnezeu aici am vazut si am inteles in ce consta Liturghia si slujba nu numai cea crestina dar liturghiile si slujbele tuturor religiilor.
Orice fiinta superioara, cum este si Hristos, este asemenea unui cort, asemenea unei scoli spirituale in care noi putem intra sau nu pentru o vreme mai lunga sau mai scurta pentru a invata diferite lectii, pentru a urca diferite nivele.
Nu toti elevii evolueaza in acelasi ritm.
Unii repeta anii, altii sunt si exmatriculati.
Exista diferite modalitati de a primi, pastra si amplifica in noi Lumina sau Duhul lui Dumnezeu.
Cele mai pretioase sunt acelea care ne asigura independenta spiritula si unirea deplina cu Dumnezeu.
Iar acestea se regasesc in caile spirituale autentice, aproape identice.
Dupa cum este cazul celor 10 porunci pe care le gasim aproape identice si in Hinduism.
La care Hristos mai adauga doua, acum fiind 12.
Se spune ca in acestea doua se regasesc toate celelalte.
Totusi Dumnezeu trebuie sa gasesca artificii pentru ca fiecare sa beneficieze de gratia Lui.
Dumnezeu improvizeaza si chiar si celor care nu se roaga zilnic le gaseste modalitati inedite uneori de ai tine conectati la El...
Totusi este bine ca fiecare sa isi faca program zilnic de rugaciune care este vehiculul cel mai sigur, undita cu care pescuim in apele Duhului lui Dumnezeu.
Acest spatiu se mentine prin gratia lui Dumnezeu la un nivel spiritual deosebit.
Avem aici inalte idei pentru elite transpuse intr-un limbaj accesibil tuturor.
Poate fi bun si important si mersul la biserica dar cineva care isi deschide o legatura personala cu Dumnezeu poate face el insusi liturhii veritabile si este cu mult mai castigat decat daca ar fi mers duminica de duminica la biserica.
Rugaciunea zilnica este cu mult mai importanta decat mersul la biserica.
De asemenea faptele noastre de iubire, care de fapt materializeaza invatatura lui Hristos.
Degeaba de exemplu esti preot orthodox dar apari la televiziune in cazul unor evenimente si incepi sa urli ca un turbat impotriva “sectantilor”.
In fapt acel preot isi manifesta ura, intunericul si infernul din interior.
In afara de astfel de preoti tulburati, am vazut ca televiziunile mai invita niste asa zisi psihologi, atat de burtosi ca abia mai pot sa vorbeasca...
Pe unul il cheama Hanibal nu stiu cum... Fereasca Dumnezeu sa incapa psihicul orisicui pe mana unor astfel de “psihologi”...
Tot Hristos ramane psihologul cel mai bun dar se pare ca uniformele si insignele tulbura pe oameni mai degraba decat sa le dea o autoritate tocmai pentru ca nu vin de la Dumnezeu.
De aceea sunt total impotriva uniformelor la adulti.
Sunt total impotriva armatei si a poltitiei desi recunosc ca trebuie sa mai existe inca politie pe pamant pentru o vreme deoarece multe animale si chiar demoni au obtinut trupuri de oameni.
Sa fim lucizi, nu frica de Dumnezeu ci de politie ii tine pe cei mai multi oameni in frau.
Altfel o mare salbaticie s-ar dezlantui pe Pamant.
Totusi candva in viitor nu va mai exista nici politie...
Asadar revenim si amintim ca toti sfintii si inteleptii recomanda rugaciune si meditatie zilnica si deasemenea studiul zilnic.
Rugaciunea nu trebuie sa fie interminabil de lunga citita de pe foi sau din carti(desi decat deloc e buna si asta), ci este ideal sa fie scurta si repetabila deoarece aceasta repetare linisteste mintea si o intoarce spre interior, spre Dumnezeu.  Iar daca mintea se intoarce spre Dumnezeu atunci poate sa inceapa meditatia sau contemplarea ...
Studiul este mai mult decat necesar pentru a cunoaste ce a spus Dumnezeu de-a lungul miilor de ani, experientele marilor sfinti ai tuturor religiilor.
Ideal este sa citim lecturi din celelalte biserici si religii pentru a ne completa cultura spirituala. 
A nu se uita totusi ca cea mai mare si mai completa biserica crestina pana in prezent este cea catolica...
Asta nu inseamna ca trebuie sa te faci catholic, nicidecum, inseamna ca trebuie sa te apleci asupra vietilor marilor sfinti si marilor semne consemnate si venerate de aceasta biserica...
De asemenea nu trebuie sa uitam Hinduismul din care s-au ridicat cei mai multi sfinti pana acum si care a pastrat instrumente spirituale autentice care merita studiate, de negasit in nici o alta parte...
Bineinteles ca marii profeti, marile intrumente ale lui Hristos, marii reformatori ai crestinismului, Lorber si Swedenborg raman prietenii nostri apropiati.
Studiati-i pentru ca nici nu stiti ce pierdeti... :) 
Dumnezeu sa fie cu noi acum si in veac... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu