13 septembrie 2012

Ce ne spune Domnul astazi?

22. Celor care mă adoră gândindu-se la mine şi nu la altul, acestor oameni mereu concentraţi le vin într-ajutor.
23.Chiar cei care, dăruiţi altor divinitati, sacrifică pătrunşi de credinţă, chiar aceia, o fiu al lui Kunti, [tot] mie îmi sacrifică, [deşi] nu după cum este rânduit.
24.Eu sunt cel care are parte de toate sacrificiile şi numai eu sunt stăpânul lor; deoarece ei nu mă recunosc aşa cum sunt, aceştia se pierd.
25.Cei care slujesc zeilor merg la zei; cei care slujesc străbunilor merg la străbuni; la demoni merg cei care sacrifică demonilor; dar cei ce-mi sacrifică, la mine vin.
26.Dacă cu dragoste mi se da o frunză, o floare, un fruct, sau apă, eu mă bucur de aceste ofrande ale iubirii pioase ale celui smerit.
27.Tot ceea ce faci, mănânci, sacrifici, dăruieşti sau înduri ca asceză, o fiu al lui Kunti, fă-le ca [ofrandă] pentru mine.
28.Astfel, te vei elibera de înlănţuirea faptelor şi de fructul lor, bun sau rău; cu fiinţa concentrată în yoga şi renunţări,eliberat, la mine vei veni.
29. Eu sunt la fel pentru toate fiinţele; pentru mine nu-i [nimeni] pe care să-l plac sau să-l urăsc; cei care mi se dăruiesc cu dragoste se află în mine, şi eu mă aflu în ei.
30.Chiar un om rău, de mi se dăruieşte cu o dragoste exclusivă, trebuie socotit ca om bun; hotăririle lui sunt drepte;
31.Curând devine virtuos, şi ajunge la pacea eternă; să ştii, fiu al lui Kunti, cel care mi se dăruieşte nu piere.
32. O fiu al lui Pritha, cei care îşi iau sprijin în mine, chiar de-ar fi [născuţi] dintr-o matcă a păcatului, de-ar fi femei,vaishya şi chiar  shudra(cele doua caste inferioare, adica, chiar si cei din urma oameni), aceştia ajung la condiţia supremă.
33.Cu atât mai mult, brahmanii merituoşi, Rishii de neam regesc ce mi se dăruiesc; deoarece ai dobândit aceasta lumetrecătoare şi nefericită, dăruieşte-mi-te.
34.Fii cu gândul la mine, dăruit mie, sacrifică-mi şi cinsteşte-mă; la mine vei ajunge concentrându-te astfel, avându-mă pe mine drept ultim scop.
Bhagavad-gita, IX

2 comentarii:

  1. Nu ma pot abtine, o, daca as putea aplica ce scrie in aceste cateva versuri in viata mea !
    Cu alese multumiri,

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu niciodata nu ma pot abtine.
    Atat de limpezi, de geniale sunt cuvintele ce vin direct de la Dumnezeu.
    Sunt atat de frumoase, si atat de revelatoare.
    Numai Iisus mai vorbeste atat de intens si atat de esential, pentru ca am mai spus, acelasi Spirit vorbeste prin amandoi.
    Este extraordinar sa stii ca exista undeva un mesaj direct de la Dumnezeu, sa stii ca ai primit undeva lumina si calauzire.
    Si la fel de extraordinar este cand reusesti sa dobandesti aceasta lumina pentru ca in fapt numai prin ea reusesti sa intelegi Lumina.
    Fiecare din noi il intelegem pe Iisus in masura in care il avem deja in interiorul nostru.
    Cu cat mai mult il dobandim in interiorul nostru cu atat mai mult il intelegem si il putem darui la randul nostru.
    Cu cat il avem mai mult cu atat ne dam seama ca il avem chiar pe Dumnezeu si il recunoastem pe Dumnezeu oriunde se manifesta, oriunde s-a manifestat vreodata.

    RăspundețiȘtergere