29 octombrie 2013

Cand divortul este recomandat


Cuplul ideal nu poate exista decat daca exista multa Iubire. Sunt indreptatiti asadar oamenii sa divorteze avand in vedere ce spune Iisus ca acela care isi lasa nevasta comite adulter si o obliga si pe ea sa comita adulter?
Depinde din ce motive divorteaza. 
 Sunt si situatii cand este permis si chiar indicat.
De exemplu stim ca majoritatea cuplurilor nu se casatoresc din iubire ci din interes sau pur si simplu Viata trebuie sa faca ceva cu ei si ii aduce impreuna.
Daca in timp fiinta se trezeste si renaste in Dumnezeu ea are dreptul sa divorteze in cazul in care isi gaseste pe altcineva care sa corespunda noului nivel spiritual si de care se indragosteste.
Acest lucru se poate intampla in zilele noastre deoarece acum foarte multi oameni se trezesc si se indreapta spre Dumnezeu.
Totusi acestea sunt exceptii deoarece in cazul majoritatii oamenilor aceasta trezire nu are loc, ei dealtfel imaginandu-si ca s-au nascut din nou.
Dar, avand in vedere ca ritmul vietii este tot mai accelerat este posibil, mai ales ca oamenii nu stiu sa isi pastreze iubirea, ca oamenii sa ajunga in timp doi straini unul fata de celalalt. 
Asadar daca viata ii ofera celui care se simte strain cuplu alte variante mai bune acesta poate sa faca acest pas. 
Asadar, in afara de cazurile in care unul din parteneri o ia razna, divortul este necesar si atunci cand odata ce l-a gasit pe Dumnezeu omul trebuie sa faca voia acestuia si nu a celui cu care este casatorit.
Ideal este sa il aduca si pe partener in ascultare de Dumnezeu.
Oricum oamenii trebuie sa stie ca Dumnezeu nu gaseste placere in nici un cuplu in care nu exista Iubire.
Prezenta  lui Dumnezeu intr-un cuplu este aratata tocmai de aceasta Iubire. 
Fetele ar trebui sa faca diferenta intre dorinta lor foarte intensa de a se marita si Iubire.
Eu nu recomand divortul decat daca unul din parteneri doreste sa il slujeasca pe Dumnezeu si sa isi ajute aproapele si celalalt nu il lasa.
Din punctul meu de vedere acesta este cel mai plauzibil motiv de divort si in astfel de cazuri Dumnezeu nu il va judeca pe cel care divorteaza ba dimpotriva il va binecuvanta considerand acest lucru un sacrificiu placut in fata Lui. 
Asadar daca puteti bine mersi sa va mantuiti langa cel cu care sunteti casatorit, adica nu va impiedica sa il slujiti pe Dumnezeu si pe cel de langa voi, atunci nu exista motiv sa va despartiti decat numai daca Iubirea va cere. 
Trebuie sa va urmati Inima altfel veti deveni morti deoarece Iubirea autentca este chiar Duhul lui Dumnezeu si daca nu faceti ce va cere ea atunci de cine sa mai ascultati ?
Relatia de cuplu, casatoria, ar trebui in fapt sa fie un parteneriat bazat pe ajutorul reciproc pe care cel doi si-l acorda.
Daca in timp apare o varianta mai buna pt oricare dintre ei, celalalt ar trebui chiar sa il indemne sa mearga pe alt drum.
Cei care se iubesc ar trebui sa isi spuna inca de la inceput: Daca pe drum apare ceva mai bun pt tine atunci du-te, urmeaza-ti Inima.
Pt ca sunt atatea milioane de oameni in jurul nostru incat este foarte posibil sa apara…
Iisus se referea la cei morti si care divorteaza din motive egoiste.
Daca cel de langa tine iti pune viata sau sanatatea in pericol atunci trebuie sa pleci…
Ar trebui sa se faca sondaje pt a se vedea cate femei nu aud bine din cauza loviturilor…
Dar va spun ca de cele mai multe ori femeile nu pleaca tot din motive materiale.
Astfel, orice cuplu unde nu exista Iubire este ceva mort in fata lui Dumnezeu, ca sa nu spun o oroare. 
Si va spun ca oricine se apropie fata de partenerul lui in absenta acestei iubiri pacatuieste chiar daca este casatorit cu el.
De aceea sfatul meu este acesta : Stati tot timpul in aceasta Iubire, la umbra ei si tot ce veti face indrumati de ea va fi bine. 

Zâna nu mai putea sa fie ea insasi, nu mai putea sa ne slujeasca si sa ne faca Surprize Surprize asa ca divortul ei se justifica... :) 
Invatati deci de la Viata... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu