27 ianuarie 2014

Dumnezeu nu mantuieste cu forta pe nimeniNimeni nu este mantuit cu forta desi acesti termeni sunt incompatibili deoarece mantuirea inseamna desavarsire, eliberare si suprema fericire.
Mantuirea inseamna implinirea relatiei de iubire pe care o ai cu Dumnezeu.
Fiecare se raporteaza sau nu se raporteaza la Dumnezeu si la aproapele sau intr-un anume fel.
Daca aceasta raportare la El si la aproape Il satisface pe El, Domnul tuturor lumilor, atunci te ia cu El, te purifica si te desavarseste si iti daruieste viata vesnica.
In afara de asta mai conteaza si trecutul tau ancestral.
De exemplu daca esti un inger, adica un spirit primordial, intrupat cu siguranta ca Dumnezeu nu se va uita la pacatele tale daca iubirea pt El exista si chiar daca nu prea exista iti va da o sansa si in lumea de dincolo.
S-au intamplat si se intampla multe rele in aceasta lume si oamenii se intreaba adesea, Unde este Dumnezeu, de ce au loc toate acestea?
In primul rand au loc datorita actiunilor rele ale oamenilor si apoi Dumnezeu respecta fiecaruia liberul arbitru in asa fel incat fiecare sa constientizeze ca isi creeaza singur propriul destin care este cladit exact din fiecare actiune a individului.
Avem exemplul lui Iuda care nu a fost mantuit cu forta ci a fost lasat sa aleaga.
Iata asadar acolo unde este Dumnezeu fiecare este perfect liber, ba chiar cu mult mai liber decat in orice alta parte.
Vorbind de Iuda putem observa si ce se intampla cu cei care fac voia satanei in loc sa faca voia lui Dumnezeu.
Mai ales in preajma lui Dumnezeu.
Una este sa faci rau asa la intamplare si alta este sa ii faci rau lui Dumnezeu acolo unde este prezent.
Raul facut la "intamplare" poate sa serveasca unei cauze karmice dar raul facut sfintilor judeca negresit.
Tocmai de aceea si Satana si Fiara si orice rau autentic este judecat, atentie, se specifica asta, prin sangele nevinovat al sfintilor.
Cu alte cuvinte cu invingem Fiara?
Asa cum Dumnezeu a invins satana, prin propriul nostru sacrificiu suprem oferit lui Dumnezeu pt salvarea lumii, dupa cum El Insusi ne-a aratat.
Si in acest fel paharul Fiarei se va umple si deasemenea se va umple si paharul mantuirii noastre.
In restul fratilor sariti de bucurie in sus pt ca totul este al lui Dumnezeu si Dumnezeu vrea sa ne bucuram in El de fiecare clipa a gratiei Sale.
Pt ca semnele Gratiei Sale sunt vizibile si pt a ne mantui trebuie sa actionam conform vointei sale desavarsite care este un mare privilegiu pt noi si pt oricine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu