22 februarie 2014

Cel mai mare pacat: Mandria!



De aceea, va repet: mai presus de orice, feriti-va de mandrie, daca doriti sa apareti in fata Mea ca niste fiinte drepte, bucurandu-va de prezenta Mea vizibila in marea Zi Spirituala care va urma! Atat timp cat in voi va ramane chiar si un singur atom de mandrie, Eu nu voi veni la voi, pentru ca nu ati fost dispusi sa renuntati la acest rău primordial, desi ati stiut de la bun inceput ce trebuia sa faceti. Simpla cunoastere a adevarului nu face pe nimeni mai bun decat cei ignoranti, chair daca merge uneori pana la trezirea viziunii interioare. Cunoasterea profunda a adevarului spiritual nu este de folos sufletului  decat daca este dublata de o smerenie corespunzatoare.
Adevar va spun: nu aspirati niciodata catre slava acestei lumi, indiferent in ce maniera s-ar manifesta aceasta, caci ea reprezinta o otrava pentru suflet si spirit, iar mai devreme sau mai tarziu, consecintele ei nefaste vor deveni evidente. Priviti cate razboaie, in care au murit milioane de oameni, au fost duse de dragul onoarei. Daca marii conducatori ai natiunilor s-ar lasa ghidati de smerenie, si nu de orgoliu, credeti ca s-ar mai putea isca asemenea conflicte sumplite intre natiuni? Va asigur ca un război între doua naţiuni smerite este o imposibilitate absolută. Din pacate, natiunile au devenit extrem de orgolioase, considerandu-se mai bune decat celelalte, cu caracteristici rasiale superioare, mai vechi pe acest pamant decat altele, si deci cu drepturi mai mari, atitudine care a generat razboaie atat de devastatoare.
Evident, daca un dusman lacom ti-ar invada natiunea cu scopul de a o jefui, desi semenii tai sunt oameni smeriti si pasnici, ai avea toate drepturile sa lupti impotriva acestui dusman infam, pedepsindu-l cu toata severitatea. De altfel, in acest caz, Eu Insumi va voi ajuta in calitatea Mea de Domn atotputernic. Natiunea invadatoare isi va primi astfel curand rasplata binemeritata, nemaiindraznind vreodata sa atatce pamantul vostru. Intr-o asemenea situatie ati actiona corect, dar vai!, lucrurile sunt departe de a se desfasura in acest fel pe pamant. Razboaiele voastre sunt purtate din dorinta conducatorilor vostri de a fi mai presus decat ceilalti, nu dintr-o dorinta legitima de auto-aparare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu