22 februarie 2014

"Atunci, va aparea semnul Fiului Omului pe cer"(Mt 24:30)



Nu intelegeti in ce consta diferenta intre semne si Fiul Omului? Si cum trebuie inteles conceptul de „cer”? Adevar va spun: nu exista prostie mai mare decat sa va imaginati aparitia unei cruci pe cerul instelat. La ce ar putea folosi acestei lumi aparitia nu unei cruci, ci a unei multitudini intregi? Ar deveni inimile oamenilor mai bune? Nici vorba! Savantii vostri s-ar grabi sa declare aceste cruci niste simple amagiri, demonstrand originea lor naturala! Matematicienii s-ar stradui sa interpreteze acest fenomen cu ajutorul legii opticii. Si cum credeti ca ar reacctiona oamenii simpli, de pe strada? Va asigur Eu ca ar pastra tacerea, speriati de ceea ce se intampla. Din cauza invataturilor false pe care le-au primit in biserica, ei ar fi convinsi ca a sosit Ziua Judecatii de Apoi. Acestea ar fi singurele efecte pe care le-ar produce o asemenea viziune.
De altfel, au existat deja asemenea semne, pe care anumiti profeti dubiosi s-au grabit sa le interpreteze prin venirea sfarsitului lumii. Oamenii care i-au ascultat au reactionat diferit: unii au cazut in stari de disperare, altii au ras, iar unii s-au grabit sa se bucure de „placerile vietii intr-o maniera desantata si iresponsabila. Daca profetiile false au condus la asemenea consecinte stupide, ce credeti ca s-ar intampla daca ar aparea pe cerul instelat o cruce uriasa?
In cazul de fata prin „cer” trebuie sa intelegeti credinta religioasa nascuta din Cuvantul Meu, care reprezinta adevarata biserica. Semnul Fiului Omului se refera la trezirea iubirii in inimile oamenilor, si odata cu ea, a principalelor atribute divine: compasiunea, rabdarea, blandetea, smerenia, supunerea, obedienta si toleranta fata de toate poverile crucii. Acesta este semnul viu al Fiului Omului care va aparea pe cerul Vietii Eterne interioare. Acest semn nu va distruge, ci va da viata. Intr-adevar, oamenii cu inclinatii lumesti vor plange la aparitia lui, lamentandu-se, caci amagirea demonica in care s-au complacut pana atunci nu isi va mai putea urma cursul. Cei care imi vor accepta semnul nu vor mai dori sa aiba nimic de-a face cu negustorii, brokerii si schimbatorii de valuta, caci nu isi vor mai orienta privirea decat acolo unde il vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori, intr-o slava de nedescris; altfel spus, nu vor mai fi atrasi decat de Cuvantul viu din inimile semenilor lor, sinonim cu Iubirea Eterna in toata plenitudinea ei. „Norii cerului” sunt o metafora pentru intelepciunea infinita care salasluieste in Cuvantul cel viu.
Iata care este, pe scurt, semnificatia reala a acestui pasaj din Scriptura. Acesti nori va vor permite in lumea de dincolo sa intrati in Imparatia Mea si vor reprezenta locuinta voastra eterna. Abia acolo veti putea recunaoste plenar, intr-o stare de beatitudine absoluta, adevarata putere si slava a Fiului Omului.   
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu