6 august 2014

A patra mare treapta spirituala si porunca: Brahmacharya sau Controlul sexualitatii

Brahmacharya inseamna modul in care Brahma(Dumnezeu) creeaza sau procreaza...
Adica se refera strict la sexualitate si este un fapt extrem de important deoarece iata si la Moise si in india este inclusa in cele 10 porunci.
Eu am tradus acest cuvant si aceasta porunca prin „Controlul sexualitatii”.
De ce? Pt ca exista mai multe modalitati si posibilitati  de a ne situa in Brahmacharya respectiv in acest control al sexualitatii.
Moise spune ”Sa nu comiti adulter”, dar ai nostrii, probabil din cauza ca suntem un popot iubaret(ceea ce nu este neaparat rau), au transformat porunca in „Sa nu fii desfranat”.
Desigur unii ar spune ca s-au gandit sa fie mai specifici pt ca cei credinciosi oricum nu comit adulter, totusi, avand in vedere ca toti romanii(inclusiv clerul) se intrec in experiente sexuale, interpretarea mea este mai realista.
Deci ii vom spune acestei porunci: Controlul sexualitatii, adica al potentialului nostru creator, pt ca sexualitatea nu este altceva decat o energie ce angreneaza potentialul creator al individului.
1. Prima varianta de a ne situa in acest Control al sexualitatii este Abstinenta. In fapt de obicei prin brahmacharya se intelege abstinenta deoarece oricum maestrii spriituali tantrici au fost destul de rari.
Daca esti abstinent inseamna ca ti-ai incheiat orice afacere cu sexualitatea pe care ai pus-o in cui, ai scapat de ea, ai eliminat-o.
Este cel mai usor si eu pot da oricui o tehnica extrem de simpla care daca este practicata numai cateva minute pe zi poate face ca omul sa nu mai aiba nicio preocupare sexuala.
Este f buna pt cei din manastiri care se muncesc f tare cu post si rugaciune sa isi controleze energia sexuala.
Pt cel cu adevarat initiat, expert in tehnica spirituala, abstinenta e usoara precum un fulg si desigur o cale sigura spre desavarsire.
2. A doua varianta prin care ne situam in acest control al sexualitatii este aceea in care facem dragoste exclusiv pt a procrea...
Acest lucru se incadreaza in controlul sexualitatii deoarece, cu exceptia acelui timp cand doreste sa procreeze, omul este tot abstinent.
3. A treia varianta este aceea in care facem dragoste destul de rar. Daca facem odata pe luna sa zic sau cel mult de doua ori, putem spune ca suntem intr-un control al sexualitatii noastre si potentialul nostru creator nu este pierdut intr-o masura care sa ne afecteze.
4. A patra varianta este Continenta sexuala. Cuplul se angreneaza in fuziune amoroasa si isi controleaza energia sexuala nepermitandu-i sa paraseasca trupul ci este ridicata prin transmutare si sublimare pe centrii superior, in etajele superioare ale fiintei.
Acest lucru presupune o initiere prealabila si practicarea anumitor tehnici spirituale care calauzesc energia erotica spre etajele superioare ale fiintei.
Acestea sunt cele patru variante in care poti sa consideri ca respecti aceasta porunca.
Ea, dincolo de controlul potentialului creator se poate referi si la numarul persoanelor cu care faci dragoste, mai ales daca aceasta apropiere sexuala are loc in timpul unei relatii sau casatorii, adica este echivalentul Fidelitatii.
Totusi , chiar daca esti casatorit si fidel, daca faci dragoste mai mult de doua ori pe luna nu se poate considera ca respecti aceasta porunca deoarece trupul tau va trebui sa lucreze indelung ca sa refaca  risipa pe care o faci tu daca nu-ti controlezi sexualitatea, mai exact daca ejaculezi in cazul barbatului.  
Daca poti sa faci dragoste fara sa ejaculezi, nu e rau, dar tot trebuie sa faci ceva cu acea energie care se produce in timpul fuziunii amoroase. Poti sa te rogi dupa, cel putin o jumatate de ora cu mainile la piept.
Aceasta porunca este f necesar sa fie respectata in forma lui Moise: „Sa nu comiti adulter”  mai ales de aceia care nu ar suporta ca sotul sau sotia lor sa aiba aceiasi libertate pe care si-o asuma ei inseland.
Daca nu acceptati asta, niciodata sa nu comiteti adulter.
Incalcarea acestei porunci poate fi devastatoare pt cei gelosi si posesivi deoarece evident daca ei inseala va trebui sa fie inselati...
Stim cu totii ca se pot declansa furtuni f mari si devastatoare in astfel de cazuri.
Trebuie sa te gandesti de o mie de ori inainte de a face acest pas daca esti deja castaorit.
Pe de alta parte Dumnezeu doreste ca noi sa ne urmam Iubirea.
Si avand in vedere ca o mare parte din cupluri nu s-au  casatorit din iubire, Dumnezeu nu va acuza pe nimeni care „a comis adulter” din Iubire...
Totusi nu faceti nimic din ce ati dori sa nu vi se faca.
Sau, dupa cum a spus chiar Dumnezeu: faceti celorlalti ce ati vrea sa va faca ei voua.
Aceasta este ultima porunca ce are efect devastator in viata individuala a omului.
Devastator din punct de vedere karmic.
Desigur ca daca ai o fire care nu e prea interesata de ce face sotul sau sotia ta in timp ce nu esti cu ea, atunci aceasta porunca, chiar daca o incalci, nu te va afecta prea mult.
Dar  daca ti se ridica sangele la cap numai cand sotia ta vorbeste la telefon cu un necunoscut, sau sta de vorba cu el pe strada, atunci te sfatuiesc sa respecti aceasta porunca ca pe nsite sfinte moaste deoarece din incalcare ei vei avea mult de suferit.
Cred ca ati inteles despre ce este vorba.
Ori deloc, ori cu masura, ori cu un control perfect, intiatic si adusa ofranda lui Dumnezeu.
In acest fel o astfel de ofranda te va ajuta sa evoluezi spiritual, ca orice alta ofranda adusa cu iubire lui Dumnezeu.
Iata am facut lumina si in cazul acestei mari trepte spirituale care, iata reprezinta cu adevarat o poarta spre lumea binecuvantata a celor initiati si luminati.
Acest nivel face diferenta intre cei multi si cei putini si alesi.
Sunt convins ca aceste informatii va vor fi de folos si va vor scapa de multe prejudecati si alte intelegeri gresite ale acestei porunci f importante pe calea spirituala.
Sa stiti ca nu este atat de greu. Eu pot sa va invat chiar si asa de la distanta, ce sa faceti ca sa va controlati energia sexuala prin cateva exercitii simple dar uluitor  de eficiente.  
Totusi nu uitati ca nu veti fi mantuiti de Contintenta sexuala ci numai iubirea de Dumnezeu va poate mantui si cel care este numit Mantuitor.
Dar aceste informatii sunt pretioase si trebuiesc cunoscute de toata lumea.
PS: Retineti ca Dumnezeu nu are nevoie de sexualitate pt a procreea, dupa cum ne-a si aratat in cazul fecioarei maria si al celebrei sale intrupari.

Tocmai de aceea Brahmacharya de obicei inseamna Abstinenta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu