11 august 2014

Ortodoxia nu exista!

Ortodoxia nu exista!
Ce este Ortodoxia?  Un amalgam de traditii, ritualuri si alte practici religioase? Un mod vestimentar al clerului?
Nimeni nu poate fi “orthodox” in raport cu Dumnezeu sau cu Adevarul ci aceasta se datoreaza separarii bisericii in doua acum 1000 de ani si apoi aparitiei altor ramuri in Crestinism.
Ascultati-ma, adevarul va spun, ”ortodoxia” voastra nu are nicio influenta in procesul mantuirii voastre.
Dincolo de aceste traditii si practici religioase, ceea ce mantuieste este universal, adica este vorba de faptele iubirii de Dumnezeu si aproape.  
Deci nu are absolut nicio relevanta sa fii “orthodox” in fata lui Dumnezeu.
Pe bratele lui Dumnezeu stau in aceasi masura si catolici si protestanti si orice altceva daca faptele lor ii duc acolo.
Daca au adica iubire pt Dumnezeu si aproape si o manifesta in fapte.
La fel nu exista nici catolicism si nici islam si nici o alta religie.
Cine are nevoie de biserica si religie pt a se mantui?
Numai de Dumnezeu e nevoie  si de punerea in practica a Invataturii!
Din acest motiv raportarea la biserica si religie poate fi falimentara dpdv spiritual daca e insotita de discriminare fata de celelate biserici si religii.
Prietene, daca a fi orthodox inseamna ura fata de catolici si protestanti, iti spun sincer ca e mai bine sa nu fii orthodox!
La fel stau lucrurile cu orice alta biserica si religie.
Inca odata iti spun, nu conteaza absolut deloc biserica si religia in procesul mantuirii.
Nici un suflet nu e intrebat in cer din ce biserica vine ci e cercetat exclusiv asupra faptelor sale.
Si unul care nu a avut biserica si religie dar a facut mai multe fapte bune decat un religios cu atat mai sus va ajunge deoarece este evidenta calitatea unui astfel de suflet neinitiat care din propriul impuls interior respecta indrumarile divine.
Nimeni nu e “orthodox” decat in raport cu alte biserici. Adica este vorba despre formele exterioare ale manifestarii religiozitatii.
Iar aceste forme exterioare, respectiv ritualuri, obiceiuri si traditii, ceremonii, nu au aproape nicio valoare in ochii lui Dumnezeu.
La Dumnezeu conteaza numai faptele, adica urmarea invataturii si Iubirea.
Daca traiesti pt Dumnezeu si  pt aproape, da atunci este crestin adevarat de care vrei tu.
Daca ti-ai dedicat viata lui Dumnezeu si aproapelui, atunci te vei mantui pt ca Dumnezeu supravegheaza neincetat intreaga Creatie si se apropie fulgerator de aceia care urmeaza Invatatura.
Sigur, invatatura este extrem de importanta.
Evangheliile sunt f importante deoarece contin Invatatura.
Evident exista o diferenta ca de la cer la pamant intre cei care cred ca Dumnezeu a spus: iubeste-ti dusmanii si roaga-te pt ei si cei care spun: ucide-i!
Iata in acest sens o pagina care ne arata de ce evreii ucid atat de usor… Ei cred ca Dumnezeu ii indeamna sa faca asta…
La fel si musulmanii…
Nu e deci de mirare ca acestia au ajuns fata in fata…
Ehehe, asta e doar inceputul, cum vor face acestia vreodata pace daca ei cred ca Dumnezeu le spune sa se omoare:
Nu fiti ortodocsi, ati vazut voi vreo fiinta luminata ortodoxa?
Procentul celor care se mantuiesc din randul bisericilor este atat de mic incat este periculos sa aderati la oricare dintre ele. 
Daca te mantuieste deci iubirea pt Dumnezeu si aproape, respectiv faptele ce decurg din aceasta iubire, ce rost are sa apartii vreunei biserici?
In fine, daca simti ca biserica te ajuta sa evoluezi, poti sa o frecventezi dar nu o absolutiza pt ca numai orbii cred ca ortodoxia mantuieste... 
Daca Dumnezeu ne da vreo atentie ca neam se datoreaza faptelor de iubire pe care le-am facut si punerii in practica a Cuvantului! 
Pt ca intr-adevar suntem Non-violenti, am abolit pedeapsa cu moartea si in general ne iubim aproapele si avem si alte calitati.
Iubiti-ma mult pt ca si eu va iubesc la fel de mult si iata Dumnezeu ne invaluie cu multa iubire si fericire de aceea putem sa ne numit deja "preafericiti". :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu