20 decembrie 2008

JUDECATA

        Ah, am crezut ca si tine ca vor avea curajul sa spuna adevarul, sa vorbeasca. Abia de au ingaimat spre finalul emisiunii ca vine o mare trecere, transformare, ca Iisus trebuie sa se nasca in sufletul nostru, ca trebuie sa fii pregatit.

       Vezi, cat de mult iti poarta de grija? Nu vor ca tu sa te nelinistesti. Nu vor sa-ti faci probleme, sa iesi din somnul dulce plin de entertainment in care te afli. Vor ca in deplina suavitate si delicatete sate integrezi in planurilor lor pentru evenimentele care vin.

        "Ce sfarsit domne, ce Dumnezeu, eu am muncit astazi sa-mi cresc copiii, te rog, vreau sa vad un film bun, vreau o comedie inante de culcare". Asta esti tu, asa ai ajuns, o masina, nu-ti mai pasa nici daca mori nici daca traiesti. Ai ajuns asemenea unui copac (nu vreau sa te compar cu un animal, pentru ca s-ar putea sa ma intelegi gresit), ploaie , furtuna, arsita, tu nu te mai misti din locul tau, ai devenit insensibil, nici cel mai tare vant nu mai misca sufletul tau, nici suferinta si moartea aproapelui, nici nedreptatea ce i se face , nu mai distingi lumina de intuneric, iubirea de neiubire, minciuna de adevar.

           Si atunci te intreb, fi atent te intreb chiar pe tine, ce sa mai faca Dumnezeu cu tine. Cum sa te mai trezeasca din moartea in care ai intrat? Cum sa te faca sa vezi ca esti un nimic, ca n-ai facut nimic niciodata si ca El este singurul care face totul din eternitate iar tu, cu ignoranta si rautatea ta , nu-i aduci decat tristete si manie. 

          O sa-ti spun aici ce va face Dumnezeu. Contrar tuturor asteptarilor tale si ale tuturor care spun ca vei trece lin precum o adiere de vant de vara in noua lume, contrar tuturor celor care cred ca El , cel infinit si etern ar trebui sa-si schimbe planurile judecatii sale inainte ca lumea sa iasa din moartea ei...

            El o sa trezeasca in tine cea mai mare groaza care ai simtit-o vreodata, o sa te sperie de moarte, vei trai cel mai mare cosmar care l-ai avut vreodata. El vrea ca pana si ultima ta molecula sa se ingrozeasca, sa tremure pamantul sub tine, sa moara sfasiati de durere in fata ta oameni vii poate prietenii tai, sa-ti moara copii in brate... 

            Poate atunci te vei trezi, poate atunci vei striga ingrozit , unde esti Doamne, nu esti tu Creatorul nostru, vino si ajuta-ne , vino si salveza-ne si iarta-ne .

             Poate atunci cand copilul va muri in bratele tale vei striga ingrozit, de ce Doamne? Poate atunci cand cei pe care ii iubesti vor muri de frig si groaza, vei striga in sufletul tau rupt de durere, de ce? Poate atunci iti vei aminti ca de mii de ani El, Creatorul te cheama zi de zi , clipa de clipa sa-ti amintesti de El, prin vocea sfintilor sai, prin lumina fericirea si iubirea cu care te inconjoara, prin suferinta in care cazi departabdu-te de El, prin mii de semne...

              Si n-ai nimic de spus daca copilul iti moare in brate, si nu indrazni sa ridici glasul tau impotriva lui Dumnezeu. Pentru ca iti spun ca acel copilul este al Lui si nu al tau, este facut de El si nu de tine si mai ales, El ii va fi  Tata si Mama. Atata vreme cat esti atat de orb si surd incat nici macar nu te intrebi - si cei mai rai demoni fug si marturisesc in fuga lor puterea lui  Dumnezeu -   nici macar nu te intrebi de ce traiesti, ca si cand viata si lumea ar fi asa un dat etern al imaginatiei tale, atat vreme cat cea mai inalta viziune a ta despre rostul creatiei, este aceea ca ai aparut in urma unui accident macrocosmic, nu ai nimic de spus, iar tot ce spui va fi rau.

             Asadar, credeti ca oamenii se vor intoarce spre Dumnezeu, ca vor abandona televizorul in favoarea rugaciunii; calculatorul, barurile si modul de a se "recrea" in favoarea ajutorului celor de langa ei? Ca se vor intreba la salariu, oare cine are nevoie de banii mei, oare cine sufera de foame in apropierea mea? Ca vor lasa filmele, revistele si jocurile pentru cartile sacre si pentru pelerinaje, pentru cautarea adevarului?

           Crezi tu ca demonii care conduc aceasta lume se vor intoarce din drumul lor care se termina cu inlantuirea ta spre a schimba formele de guvernamant cu unele care ar putea sa-i ajute pe cei multi si sarmani, care ar asigura armonia si bunastarea tuturor?

           Tu sti foarte bine ca nimic din toate aceste nu se vor intampla si atunci, firesc, divin, si ireversibil, lumea se indreapta spre  MAREA JUDECATA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu