21 aprilie 2009

Te intreb

      Deoarece blogul pentru mine are si rolul de bookmark s-a intamplat sa trec ieri prin aproape toate blogurile ce se regasesc aici si am scris aceste randuri pentru ei, cei care au bloguri.

     Rusine, tuturor celor care au scris de Paste dar nu au pomenit nimic de Iisus. Rusine inca o data spun. Si a treia oara rusine mai ales acelora care se declara crestini si nici macar nu au scris un simplu Hristos a inviat! 

     Celorlati am a le spune urmatoarele :  V-ati facut blog pentru ca aveti ceva de spus sau pentru a comunica cu prietenii. Va spun ca nu aveti nimic de spus daca nu stiti ce simbolizeaza Pastele, iar prietenii vostrii vor fi dezamagiti sa va piarda in viitorul apropiat cand o mare despartire se va produce. Despartirea de tot ceea ce este nespiritual, primitiv si rau, despartirea de tot ceea ce este om numai cu numele si trupul.

       Pastrati ceea ce aveti. Oare nu au fost batuti si torturati o multime de oameni in timpul comunismului tocmai pentru ca isi sustineau credinta in Dumnezeu si mai mult, o aprindeau si in ceilalti?  Voi sunteti liberi si rasfatati de Dumnezeu, unii va mai si rugati Lui dar pe bloguri nici macar de Paste nu scrieti despre El.  Iar daca pana ieri ati scris iar astazi ati renuntat inseamna ca ati pierdut din ceea ce aveati. Doar nu credeti ca Dinescu sau Blandiana vor fi intrebati dincolo de poeziile lor? Deci tu cu atat mai putin, mai mult, daca pe ei aproape nu ii citeste nimeni, cine va va citi pe voi? Ganditi-va de doua ori pentru cine scrieti si incotro va indreptati.

      Pentru ca si chiar de nu va va citi nimeni, daca scrieti pentru El, El si ingerii va aud si sunt cu voi. Dar daca scrieti pentru oameni cine va va auzi?

     Nu e plina tara de epigoni? Nu s-a nascut romanul poet? Daca nu ai nimic de spus despre Dumnezeu sau Absolut vei fi intotdeauna un nimeni, nu te va inregistra nici o istorie. Trezeste-te, si striga tuturor Iisus vine , Isus este aproape, dedica-i Lui talentul tau literar(oricum este al Lui) , m-am saturat de atatea declaratii de dragoste pentru iubiti si iubite, cu a cui dragoste va iubiti voi contrapartea? 

      Si am inca a va intreba. Oare daca vom invata un papagal sa repete Isus Hristos , Isus Hristos, il vom putea numi crestin apoi, sau se va mantui el? 

     Oare daca un nebun scapa de la numarul 9 si  va lua haine de preot vorbindu-ne despre Iisus , il vom numi pe acela frate si il vom primi printre noi?

     Ati vazut foarte bine lectia exorcizarii predata de Domnul la Tanacu? Pe cine a legat Iisus Hristos cand a exorcizat, pe cine a crucificat El? Nu e problema voastra sa scoateti demonii din aceia care nu lupta singuri impotriva lor. Rugati-va, dar nu incalcati libertatea si liberul arbitru nimanui legandu-l. Oare nu tine Dumnezeu totul in palma si este constient si de ultimul atom? Nu ar putea El sa distruga tot raul intr-o secunda? Iar daca El a considerat ca raul este o lectie buna pentru tine, atunci fii atent la testul care urmeaza oricarei lectii. Fii atent sa nu-l cazi iar demonul pe care incerci sa-l scoti sa te lege si pe tine cum nu iti imaginezi.

      Nu intelegi ca traim momente unice la nivel universal? Lasa tampeniile si prostiile si daruieste-ti existenta lui Dumenzeu acum, cauta acum Adevarul.  Daca nu te inspira crestinismul cauta-l in alta parte, crezi ca intamplator a lasat Dumnezeu mai mullte religii vii si le sustine? Numai nu sta pentru ca nu mai e timp de pierdut.

     Iar daca esti ateu nu vorbi aberatii despre religii si intemeiatorii lor. Pentru ca in felul asta jignesti miliarde de oameni si arati ca esti idiot si inconstient. 

     Va urez un Paste spiritual in continuare ...  :) 

       

5 comentarii:

  1. o să întreb şi eu..mi se pare mie sau chiar ne certi?
    eu personal am avut sărbătoarea "PAŞTELUI"...mult mai devreme ...14 Nisan ...
    am sărbătorit cu azime şi vin aduse de la Ierusalim ...sunt sigură că ştii despre ce sărbătoare vorbesc...
    şi despre celelalte sărbători date evreilor....
    nu scriu despre ele, pe blogul meu pentrucă nu interesează pe ceilalţi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt atot-stiutor desi pot sa aflu ceea ce nu stiu daca intreb sau caut.
    Nu conteaza ce ii intereseaza pe ceilalti, conteaza ce il intereseaza pe Dumnezeu.
    Evident ca nu pot sa-ti cer sa imi vorbesti despre Pastele tau, pentru ca tu scri pentru 'ceilalti' mai nou, iar eu nu ma incadrez acolo, desi as vrea sa aflu tare mult.
    Daca imi vorbesti despre Iisus si Dumnezeu te pot asculta nonstop ore in sir, zile chiar fara sa clipesc.
    Unde este cea care scria pe celalalt blog, unde esti tu?
    La ce iti foloseste sa te inconjori de oameni care nu cred in El(chiar si pe blog)? Ce succes poate fi acela daca numele Lui si El nu sunt acolo?
    Chiar vrei sa ii dai lumii ceea ce o intereseaza?

    RăspundețiȘtergere
  3. acum...chiar mă cerţi.....scriu pentru mine... scriu curat...sincer... nu suntem aceiaşi , cu fiecare anotimp adăugăm...renunţăm la câte ceva...iar şi iar...

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine, atunci te imbratisez si iti spun ca esti libera sa faci ce vrei, nu se va mai intampla!
    Oare nu a trecut vremea parabolelor si a venit timpul in care putem spune lucrurilor pe nume?
    Sa existe undeva un anotimp in care numele Lui sa trebuiasca ascuns si camuflat de cuvinte?
    Oare avem dreptul sa scriem cu El insusi despre altceva decat despre El?
    Dar am sa privesc timpul in asteptarea noului anotimp... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. VA IUBESC pe amandoi (si voi stiti deja !).
    "Hai sa ne certam ... pe Blog-uri iara !" --- "IUBIRE = bibelou de portelan !"
    Am ajuns la "Te intreb" (deci "Te intrebi"), coborand pe bara laterala "in jos", pana la "vizualizati profilul meu complet", sa-mi aduc aminte cum te numesti: n-am gasit NIMIC (adica am gasit o "Masca"). Dar NU MA DERANJEAZA !
    Pentru ca imi place cum scrii, PENTRU CA IMI PLACE CUM scriti AMANDOI ("denisia" si "Ingerul tau"), pentru ca imi place CUM SE MANIFESTA TOATA LUMEA, inclusiv Doamna Cristina: VOI TOTI sunteti profesorii mei (am ragusit TIPAND...ca sa ma auziti).
    ... nu va cer SA-mi dati in cap, dar chiar daca mi-ati da in cap, (cred ca) v-as IUBI...pentru ca prin VOI, Dumnezeu VREA SA MA INVETE CEVA...Ii multumesc si Va multumesc !!!
    Toti SUNTEM frati !
    Toti suntem manipulati !
    De "EL"...sau de..."noi" !!!!!
    BineTze !

    RăspundețiȘtergere