25 aprilie 2010

DUMNEZEU STRALUCESTE DEASUPRA VIDULUI

               Vidul este suportul creatiei. Vidul desigur ca reprezinta si puritatea absoluta, neintinarea, materialul ideal, perfect pentru a servi marelui Dumnezeu ca suport al creatiei.

              La inceput a fost Cuvantul.  Cuvantul este in fapt un sunet. Sunet ce reverbereaza in vidul infinit creand forma. Big Bangul initial, al planului cauzal este in fapt tunetul Cuvantului lui Dumnezeu.

             Iar cuvantul arhetipal, primul Cuvant, sunetul primordial deci, se spune ca este OM. Aum spun indienii, pronuntat Om adesea.

            OM inseamna totul, Intregul. Dumnezeu e OM. Noi oamenii suntem seminte ale Intregului. De asta ne iubeste Dumnezeu atat de mult, Noi suntem seminte de Dumnezeu, Dumnezei potentiali. Avem totul in noi. Si Creatul si Necreatul. Si spiritul si materia, adica Forma, Il avem si pe Atman dar avem si vidul.

           Sa tot traim in aceasta “pustietate divina “ cum spunea poetul. Este de fapt infinitatea divina.

             Iar in tot aceast infinit, in toata aceasta glorie, cel mai pretuit lucru este iubirea. Dumnezeu renunta la tot pentru lacrima unui copil care il iubeste. Iubirea care imbata. Dumnezeu este apologetul iubirii. Iubirea este criteriul …

                Sunetul se rasfrange in alte sunete, cu toate arhetipale, perfecte, desavarsite…

                Nu exista viata fara sunet. Oriunde exista sunetul exista si viata si oriunde exista viata aceasta are un sunet. 

               Minunea, eliberarea, mantuirea, desavarsirea consta in ajustarea sunetului pe frecvente arhetipale si in decizia Supremului sa locuiasca si sa se manifeste printr-un vehicul de acum perfect care il slaveste si il urmeaza si este una cu El de acum.

              Bucurati-va va spun, bucurati-va va zic. Deasupra voastra straluceste cel mai stralucitor Soare care exista in Creatie. Cea mai pura si inalta si mai intensa si absoluta lumina care a fost vreodata Creata. Atat de inalta este ea, lumina care izvoraste din acest Soare, ca Insusi marele Dumnezeu se identifica cu ea si se considera Ea. Pentru nesfarsita fericire si mangaiere a celor creati. Putem sa-l parafrazam pe marele intelept roman si sa spunem ca Dumnezeu s-a intrupat ca sa nu mai poata oamenii de atat bine. Si nu numai oamenii ci tot ce misca in creatie.

             Ah si nu uitati de sunet, vom pasi calauziti de El spre intelegerea Lui. Pentru ca El este Cuvantul. Iar Cuvantul este perfect. Si noi vom manifesta Cuvantul.

              

2 comentarii:

  1. Superb articolul!
    Sintetizeaza atat de bine Totul Creatiei, incat nu mai are nevoie de ... comentarii...
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-i multumim lui Dumnezeu daca mai spunem si lucruri inspirate.
    Lumea intreaga trebuie sa afle ca cel care straluceste deasupra vidului s-a intrupat si care este diferenta intre aceasta Intrupare si ceilalti mesageri ai Lui, profeti, avatari , sfinti.
    Pentru ca nu putem sa ignoram cea mai mare si mai importanta actiune spirituala a lui Dumnezeu la nivelul umanitatii si chiar al intregii Creatii. In fapt aici este cel mai mare miracol al Intruparii. Nu este o intrupare locala, planetara ci universala, macrocosmica...
    El este viu si Vointa Lui reprezinta desavarsirea, perfectiunea. Numai ca multi, ma refer la fiinte cu pretentii ca il cunosc si lucreaza pentru El, il ignora, ii ignora Vointa si fac ce vor ei in numele libertatii...
    Nu exista alta solutie decat sa-l cunoastem personal si sa-i cunoastem astfel Vointa.
    Vointa lui Dumnezeu este granita dintre bine si rau, dintre viata si moarte dintre nimic si tot, dintre imperfect si limitat si desavarsit si infinit.

    RăspundețiȘtergere