13 mai 2010

Calea, Adevarul si Viata

            Daca acceptam ca toate religiile mari sunt cai autentice, omologate cum am spus, de a ajunge la Dumnzeu nu stirbim cu nimic autoritatea si Gloria lui Hristos.

           Cel care a spus Eu sunt Calea Adevarul si Viata este chiar Dumnezeu, puteti sa intelegeti asta? Bineinteles ca Dumnezeu este Calea, Adevarul si Viata si numai El... 

            De ce este crestinul privilegiat ? Crestinul este privilegiat numai daca ramane umil. Pentru ca implinirea lui spirituala are loc in lumea de dincolo mai ales si numai daca ramane umil poate beneficia de asta.

            Hristos, Mesia ofera cea mai usoara mantuire din toata istoria. Acesta este motivul pentru care Mesia coboara si intemeiaza o religie noua. Dumnezeu isi este suficient siesi si este atotputernic, El nu are nevoie de nimic altceva , de nici o alta religie, de nici un intermediar, dar in acelasi timp invatatura Lui nu este incompatibila cu a celorlalte religii adevarate si sustinute tot de El, cum ar putea fi? Dumnezeu nu se contrazice niciodata. De fapt Hristos nu a vrut sa intemeieze nici o relgie si le-a interzis cu desavarsire sa-i ridice vreun templu sau vreo biserica. Viata nu are nevoie de ziduri si temple, Viata are nevoie de Viata, adica de Iubire, de cunoastere, de intrupare si manifestare mai departe... 

            Celelalte religii sunt trepte ale piramidei in varful careia se afla Dumnezeu si Intruparea Lui. Cu cat omul cunoaste mai multe trepte cu atat are o imagine mai cuprinzatoare despre Cel care se afla pe tron si conduce si mantuieste.  Daca voi cunoasteti Intruparea fiti atunci demni de ea si desavarsiti-va. Iar cunoasterea este una din cele mai importante caracteristici ale desavarsirii. 

               Ceea ce este cu adevarat fascinant, este faptul ca o parte din cei care lupta pentru globalizare il urasc pe Hristos. Dar dorinta ca planeta sa devina un fel de sat macrocosmic apartine lui Dumnezeu. Cunoasterea reciproca inseamna implicit cunoasterea lui Hristos. Cultura generala, mai ales cultura spirituala va fi si a inceput deja sa fie un atribut comun tuturor oamenilor. Si astfel oamenii toti de la cel mic la cel mai mare vor stii aproape totul si despre Iisus si despre Buddha si despre Krishna si vor intelege care este vointa lui Dumnezeu si ce a urmarit El sa faca de la Adam incoace…

              Problema este ca omul limitat proiecteaza limitarile lui si asupra lui Dumnezeu. Cum ar putea sa spuna un om umil ca este buricul pamantului si ca religia lui este superioara atat timp cat el nici macar nu le cunoaste pe celealte?

               Astfel nu exista mantuire fara umilinta . Omul nici macar nu intelege in ce consta mantuirea si el in prostia lui crede ca orgoliul lui religios ii este de vreun folos, dar lucrurile stau exact invers.

               In mod normal orice om care il cunoaste pe Iisus ar trebui sa iasa in strada si sa strige, Doamne eu sunt ultimul dintre vietuiroarele acestei planete, Doamne ce minune ca Tu ti-ai revarsat gratia asupra mea, Doamne Toti oamenii acestei planete ar merita mantuiti inaintea mea. Si asa si este Dumnezeu vrea sa ii mantuiasca pe toti si este suficient ca ei sa doreasca asta, sa accepte pe Dumnezeu ca stapan al lor si El are grija. 

              

               Astel crestinii sunt superiori numai daca raman in umilinta, altfel Dumnezeu ii va mantui mai usor pe toti ceilalti care cred in Dumnezeu indiferent de religia lor.   

             Superioritatea unui om care nu abordeaza decat pe Iisus este ca a abordat Totul. Numai ca El nu stie ce inseamna Totul si el crede ca Totul ar fi incopatibil cu celelalte mari religii , ceea ce este o prostie. Religiile sunt instrumentele lui Dumnezeu de educatie spirituala a umanitatii.

               Adevarat, adevarat daca l-ati cunoaste pe Dumnezeu nu ati mai sta agatati de nici o religie. In fapt religia este pentru cei care il cauta pe Dumnezeu.

               Religiile sunt asemenea unor scoli spirituale. Ele trebuiesc cunoscute in intregime. Nu inteleg cum poate cineva sa afle ca exista ceva necunoscut in aceasta lume si sa nu alerge imediat ca sa afle despre ce e vorba, mai ales cand e vorba de cunoastere spirituala.  Cum de nu au toti oamenii aceasta obsesie a cunoasterii?

               Ce parere trebuie sa aveti despre Dumnzeu voi acestia care precum strutul ignorati chiar si pe ceilalti crestini, nu mai zic de celalalte religii? 

               Retineti ce va spun acum: toate celelalte religii sunt bune si ele nu au nevoie de religia si ritualul vostru, ele au nevoie doar de Hristos. Daca nu il aveti pe El, sunteti nefolositori. 

               El vrea sa fie o singura turma ... Si sper ca nu e nimeni atat de ratatcit incat sa creada ca aceasta turma va fi ortodoxa sau catolica sau baptista sau mai stiu eu cum .

               Meditati si intrupati-l pe Hristos. 

                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu