12 mai 2010

Frumusetea religiilor si inutilitatea convertirii

                  Uneori viata este atat de pasionanta si de plina de mister ca ne face sa intelegem cat de cat ce a intentionat Dumnezeu atunci cand a rostit Cuvantul…

                   Si din intregul vietii, nu este cea mai fascinanta calatoria spirituala? Atunci cand omul s-a saturat de “viata” si incepe sa se preocupe de Cel care a creat-o? Sunt si unii care o resping fara a fi gustat-o macar si merg direct la Creator. Hindusii ii numesc pe acestia mahatma… suflete mari adica…

                 Sunt oameni care in numele religiei lor refuza sa citeasca anumite carti, refuza sa aiba de a face cu oameni ai altor religii sau chiar cu oameni care cauta sa isi apropie si sa asimileze intreaga cunoastere religioasa.

                Imi amintesc ca o copila mi-a spus la un moment dat ca nu mai  vorbeste cu mine deoarece am spus nu stiu ce despre yoga iar ea nu stiu ce a auzit de la maica ecaterina despre aceasta. I-am spus ca daca vrea o opinie autorizata despre asta sa-l citeasca pe Eliade nu pe maicuta, care merita totusi a fi promovata pentru ca aduce vorba despre extraterestrii in randurile de pe blogul ei, desi o banuiesc ca e un fel de agent secret…

                Exista multe astfel de persone maicute sau nu, care scuipa unde mai devreme sarutau . Asta spre ratacirea unor adolescenti sau altora mai in varsta care iau de bun tot ce iese din gura unora, fie ei si calugari, care nu sunt indreptatiti sa vorbeasca despre ceea ce nu stiu totusi decat daca nu cumva transmit vreun mesaj direct de la Iisus.  

                 Toate religiile mari, cele 5 mari religii, sunt veritabile minuni fiind metode omologate de a ajunge la Dumnezeu. Eu va spun ca un om care a ajuns la capat cu oricare nu va vorbi impotriva alteia niciodata. In schimb se pare ca toti ceilalti se pricep la religie precum la fotbal si politica. Iar priceperea consta in faptul de a afirma  ca numai religia lor e buna. 

                Totusi daca privim cu atentie nu avem atat de multe religii ci numai doua mari si aparent diferite. Budismul este pe buna dreptate considerat de anumiti eruditi si specialisti o ramura a hinduismului. Mohamed se revendica pe sine ca fiind un profet din linia marilor profeti evrei si mai exact un urmas al lui Avraam iar discursul sau este adresat in egala masura crestinilor, evreilor si celor care nu aveau religie sau una destul de primitiva. Toti musulmanii cititi si spirituali ii considera pe crestini fratii lor, iar pe Iisus un profet autentic ce a facut mari minuni. Iar asta este ceva, nu-i asa? As putea sa mai adaug aici ca marele Mahatma Gandhi citea in fata multimilor din Noul Testament?  Merita impuscat un asemenea sfant in viata care ne invata ca Dumnezeu vrea mantuirea si unirea tuturor oamenilor nu-i asa? Iata cat de inrudite si apropiate sunt toate religiile mari. Pacat ca iudaismul a devenit pura traditie si cinste celor care se ocupa acolo cu vechile initieri si cunostinte secrete. De obicei aceia care fac asta cred si ca Iisus a fost si este Mesia cel asteptat… 

                Asadar de o religie se dezbara numai cel care nu o are. Altfel cel care are una si descopera inca una, nu va renunta la nici una ba mai mult, va incepe sa o caute si pe a treia si pe toate celelalte pentru ca isi da seama ca toate religiile au acelasi sambure spiritual care este Dumnezeu.

              A-l cunoaste pe Iisus si a avea o relatie personala cu El este cu adevarat o mare performanta, marii sfinti si marile spirite au simtit constient atingerea Lui. Dar mai presus de asta este acela care reuseste sa exploateze aceasta relatie astfel incat ea sa ii aduca suprema cunoastere, astfel incat Iisus sa ii raspunda la intrebari si sa-i fie calauza vie in viata de zi cu zi. Si asta este fascinant, toti cei care il cunosc stiu ca El raspunde, nu neaparat direct dar la un moment dat ne trezim cu raspunsul, El face in asa fel incat sa ne parvina cel mai adesea sub forma unei revelatii. 

              Sa fii crestin si sa te convertesti la altceva iata o culme a prostiei si a necunoasterii. Cum a-i putea sa renunti la Iisus daca l-ai cunoaste?

                  In fapt nu exista convertiri. Oamenii isi poarta religia ca pe ecusonul unei haine. Uneori il schimba si asta se numeste convertire. Nu exista convertiri . Este imposibil sa renunti la o religie daca ai parcurs-o. Religia este un drum, cum sa renunti la un drum? L-ai parcurs sau nu. Cum sa te dezici de un drum?

                 Globalizarea este intr-adevar un fenomen minunat nu inteleg cum unii au putut sa lupte impotriva ei. E drept, deoarece aceia care o promoveaza sunt departe de a fi desavarsiti si adesea sunt departe de Dumnezeusi si nu urmaresc binele aproapelui apar si efecte secundare. Totusi o lume unita nu poate fi decat un miracol divin. Trebuie sa observam ca aceasta lume a fost unita in prealabil prin cultura si prin recunoasterea reciproca a valorilor spirituale.

                 Asadar scopul este Dumnezeu iar oamenii trebuie sa isi asimileze reciproc cultura si religiile.

                  Ce poate fi mai fascinant decat sa cunosti toate gandurile si toate aspiratiile religioase ale oamenilor din toate timpurile? Ce poate fi mai fascinant decat ca oamenii sa-si asimileze reciproc religiile?

                   Namaste, Shalom, Aum mani padme Hum si Hristos a inviat se contopesc intr-o imbratisare si intr-un Frate spus din inima…

                   Si ce spun, spun bine, iar Evanghelia cea vesnica este aproape de a fi vestita…  Drept este ca cei care o vestesc sa fie una cu Hristos pentru ca numai ce trece prin aceasta sita spirituala care este fiinta divina a celui numit Mesia va ramane. Cu adevarat Hristos este supremul vis al oricarui locuitor al universului. Omul perfect, omul care moare pentru mantuirea fratilor, Iubirea cea mai pura si mai inalta, desavarsirea , Intruparea, El, Acela…

              

                    Vino Doamne, Cuvantul Tau straluceste in inimile noastre, Tu esti Totul, Tu esti atat de mult incat nimic nu poate sa te cuprinda afara doar de inima pura si plina de iubire… Toate religiile vorbesc despre Tine, tu esti Mesia, cel caruia I se roaga toti credinciosii acestei lumi. 

 

                     Si El se intoarce si va va intreba de ce nu sunteti inca una cu El? De ce il folositi pe El ca un pretext de a trai bine si a obtine lumea in loc sa il folositi pentru a descoperi Adevarul si pentru a transcende lumea?

2 comentarii:

  1. Da, religia - "o fraza de dansii inventata...",- folosita cu scopul de a manipula si a avea puterea este cea "practicata" si acum.
    Oare cand vom intelege ca pentru a fii credincios trebuie sa devii credinta? Pentru asta nu iti trebuie altare cioplite de om, ai nevoie doar sa ajungi in templul inimii ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am spus asta, religiile au importanta lor si sunt sustinute de Dumnezeu si au rostul lor.
    Oamenii trebuie incet incet sa isi fixeze centrul de grutate in Dumnezeu si nu in calea care duce la El.
    Dumnezeu ingaduie existenta altarelor cioplite si daca oamenii ar merita El chiar ar cobora acolo.
    Cu cat suntem mai aproape de Dumnzeu cu atat trebuie sa intuim care este vointa Lui si sa tinem seama de ea sa il rugam sa o manifeste prin noi.
    Toate probleme omenirii vin din faptul ca oamenii nu tin seama de Dumnzeu...

    RăspundețiȘtergere