30 mai 2010

Crestini si atat

                A venit timpul sa deveniti crestini si atat. Fie sa asimilati mistica tuturor cultelor crestine importante, fie sa deveniti crestini prin comuniunea directa cu Hristos. 

               Este usor de observat complementaritatea cultelor si cu toate acestea cati dintre voi le studiati si le promovati pe toate?

              Da desigur vor fi multi oameni sarmani si saraci cu duhul care trebuie sa inceapa cu o biserica si sa apartina unei biserici. Dar voi, voi liderii, sunteti datori lui Hristos chiar si acestora sa le spuneti adevarul. Ca nici un cult nu este superior celuilalt, ca toate sunt bune, ca toate merita studiate, intelese si asimilate daca e cazul. 

                Sa iasa in fata acela care este una cu Hristos si sa mai spuna, daca mai poate, ca este catolic, ortodox sau Baptist. Sa mai spuna daca mai poate ca El ii mantuieste numai pe unii sau numai pe altii? Si atunci, daca suntem frati, de ce ezitati sa observati si sa marturisiti maretia celorlalte culte? Va este frica de dispretul comunitatii voastre? Dar mai frica ar trebui sa va fie de dispretul lui Dumnezeu. Nu este nici o diferenta atata vreme cat scopul este identificarea cu Hristos. Mai degraba ar trebui sa vedeti care sunt cei mai eficienti in aceasta lupta pentru comuniunea cu Hristos pentru ca nu conteaza daca obtinem asta prin cantec, ritual sau marturisire. Cat de saraci si dezradacinati trebuie sa fie toti urmasii lui Luther daca nu observa maretia celor doua mari biserici si istoria facuta de Hristos prin marii sai sfinti. Si cat de rataciti trebuie sa fie catolicii si ortodocsii care nu ii iubesc si imbratiseaza pe toti ceilalti ca pe niste frati intru Hristos.  

              Adevarat, adevarat  Hristosul meu este Dumnezeul infinitului si domneste peste nesfarsite religii si miliarde de civilizatii ale acestui infinit. 

              Dar El va veni si voi nu il veti recunoaste deoarece: Cine cunoaste o religie promoveaza o religie, cine cunoaste un cult va promova cultul acela, cine stapaneste un sistem va promova sistemul. Iar cine il cunoaste pe El il va marturisi si promova pe El ca Tata unic si fara inceput al tuturor cultelor si religiilor, ca principiu unic din care izvorasc Viata si Iubirea.

              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu