Lunile se invart in jurul planetelor, iar planetele in jurul sorilor. Soarele nostru se roteste in jurul centrului galaxiei care este format dintr-o stea dubla.
Exista doua modalitati de a explica existenta acestor perioade. Oricum am incerca sa le explicam, influenta acestui centru al galaxiei este aceeasi, fie ca este vorba de centrul propriuzis , fie ca este vorba de centrul ecuatorial al galaxiei care ar putea sa fie un spatiu privilegiat, un fel de loc unde influenta centrului este aproape aceeasi.
Prima explicatie este urmatoarea.
Sistemul solar traverseaza acest centru al galaxiei odata la 12 000 de ani. Deoarece acest centru emana o extraordinar de intensa energie atat spirituala cat si vitala odata cu departarea de el si influenta acestor energii asupra sistemului solar, si asupra Pamntului scade. Punctul de maxima intensitate este chiar acest centru ecuatorial al galaxiei. De asemenea mai exista si un punct de maxima departare. Ei bine cele patru epoci, yugas le gasim intre o deplasare a pamantului intre centru si punctual de maxima departare. Astfel atunci cand pamantul si sistemul solar trec chiar prin centru ecuatorial ne aflam intre doua satya yuga, una se sfarseste , alta incepe, iar cand se afla la distanta maxima ne aflam la sfarsitul unei kali yuga si inceputul alteia. O astfel de deplasare intre centru si inapoi tine 24 de mii de ani.
Faptul ca o satya yuga tine 4000 de ani, iar doua una dupa alta tin 9600 de ani, deoarece fiecare epoca este precedata si urmata de o perioada de inceput si sfarsit egala cu 10% din durata ei, iar doua kali yugas tin numai 2400 arata ca presupusa miscarea de o parte si de alata a centrului ecuatorial al galaxiei este mai lunga decat deplasarea de-a lungul acestui centru
A doua explicatie ar fi urmatoarea.
Daca centru galaxiei este format dintr-o stea dubla, adica din doi sori, iar sistemul solar se invarte in jurul lor, atunci cand se va afla exclusiv sub influenta unuia care l-ar excplisa total pe celalt, ar fi un punct de maxim spiritual, iar atunci cand s-ar afla in punctul de trecere , captand energie de la ambii sori dar fiind totusi la maxima distanta de ei s-ar afla in punctul de maxima departare. O rotatie completa in jurul celor doi soi, adica a centrului galaxie, dureaza in acest caz, 48 000 ani.
Oricum am explica apropierea si departarea si indifferent de ce anume ne departam, cert este ca aceasta departare si apropiere este o realitate cosmica iar aceste perioade numite yugas au urmatoarele caracteristici.
Satya, epoca Adevarului tine 4000 de ani, Tetra 3000, Dwapara 2000 iar Kali 1000 de ani. La fiecare se adauga acea perioada de inceput si sfarsit egala cu 10% din durata ei, numita sandhis, perioada de tranzitie astfel ca o kali yuga completa va avea 1200 de ani, urmata fiind si precedata de 100 de ani de tranzitie, apoi dwapara va avea 2400 daca tinem cont si de cei 200 de ani care o preced si urmeaza, tetra va avea 3600 de ani, iar Satya 4800. Adunate dau 12000 de ani
Noi acum, incepand cu anul 500 e.n ne deplasam spre punctual de maxima intensitate. Asadar am avut doua kali yuga care au tinut 2400 de ani prima incepand in anul 700 i.e.n.
Cu totii stim cat de grea a fost viata in aceasta perioada si care au fost principalele ei caracteristici.
Ei bine ceea ce este cu adevarat interesant, parcurgand inapoi drumul, putem observa ca perioada dwapara ce corespundea departarii de centru tine de la 3100 i.e.n pana la 700, adica 2400 de ani cu tot cu sandhi. Ei bine si ce a fost inainte de ea? Tetra yuga. In ce perioada a trait Adam? Se stie ca Potopul este localizat in jurul anului 3000 i.e.n. Deci perioada adamica a fost in intregime localizata in tetra yuga. Ori fara legatura cu Biblia, aceasta teorie hindusa a epocilor , yugas, ne spune ca in Satya yuga omul traieste la vointa cat vrea el in lumea fizica, in perioada Tetra yuga durata vietii este in jur de 1000 de ani iar apoi ea scade pana la 200 in perioada dwapara si ajunge in kali yuga sub 100 de ani. Amazing nu-i asa?
Astfel in urmatorii 2000 de ani durata de viata a omuluii va creste de la 70 la 200 de ani, specific lui dwapara yuga, iar apoi odata cu trecrea spre Tetra ea va creste pana la varsta adamica …
Iesirea din kali yuga si traversarea spre Dwapara coincide cu fenomenul Renasterii si cu marile descoperiri stiintifice. Putem constata ca odata cu asta creste si interesul umanitatii pentru spiritualitate. Daca pana mai ieri oamenii beneficiau de o credinta mai mult oarba, iata, cu fiecare zi apar tot mai multe fiinte care intrupeaza Adevarul. Ceea ce ieri era numai teorie, astazi este practica si experienta.
Consider aceasta intelegere a lucrurilor o veritabila revelatie.
Interesant este ca eroarea care spune despre kali yuga ca ar tine vreo 432 000 de ani a aparut chiar la inceputul lui Kali yuga adica in anul 700 i.e.n. Se spune ca pentru a evita dezamagirea si nefericirea nimeni nu a avut curajul sa anunte trecerea in kali yuga si astfel ar fi fost inventata aceasta teorie in care unui an divin i-ar fi fost asociati 360 ani umani.
Vezi si :
http://en.wikipedia.org/wiki/Yuga
http://allgratitude.com/gmcks_message/Yugas_and_the_Zodiac.html
http://hindufocus.wordpress.com/2009/07/19/who-discovered-america/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu