31 august 2010

Dasha Mahavidya Yoga si cei 10 Sefiroti

                           

                               Iata ca suntem in fata unei coincidente uluitoare, a unei mari revelatii. Atat Hinduismul cat si Judaismul vorbesc despre zece energii fundamentale si arhetipale. 

                                 Si deoarece nici Judaismul nu le spune ingeri ci iata, sefiroti, putem sa pastram aceasta diferentiere si sa nu numim aceste energii primordiale ingeri ci fie puteri, fie forte cosmice, desi nu este nimic rau de le-am numi si ingeri.  

Am sa-i las pe altii sa descopere care este corespondenta lor exacta in cele doua religii si am sa ma multumesc cu exegeza hindusa care vine la pachet cu modalitatea de trezire sau punere in rezonanta si manifestare a acestor energii arhetipale.

Dasha inseamna zece, maha mare si vidya inseamna cunoastere.

Totusi aceasta abordare va fi diferita de oricare alta pentru ca vorbeste pentru prima data in istoria crestinismului de 10 energii fundamentale care izvorasc din inima lui Iisus Hristos, asa cum izvorasc si din inima Tatalui ceresc. Se va putea judeca in timp cat de diferita va fi aceasta abordare de celelalte si cat de autentice informatiile despre aceste mari surse ale cunoasterii. In fapt noi trebuie sa avem acces la punctul de vedere divin asupra oricarui lucru, cu atat mai mult cand este vorba de fenomene atat de importante.

Iisus a manifestat aceste energii fundamentale lasand chiar marturii scrise despre aceasta. Desi raportarea Lui a fost aproape exclusiva si permanenta la Tatal ceresc, iata totusi o mica referire foarte concludenta: “Eu sunt steaua care straluceste dimineata” ... 

                                 Am spus ca Tatal ceresc v-a ridica crestinismul deasupra tuturor celorlalte religii daruindu-i ceea ce ii lipseste. Dar religiile se vor imbratisa unele pe altele si se vor contopi completandu-se reciproc.  

Ingerii Lui sunt cu voi si vor desavarsi tot ce este nedesavarsit si vor indrepta tot ceea ce este stramb.

Trebuie sa stiti ca aceste energii aduc viata vesnica si mantuirea numai in masura in care sunt secondate de inradacinarea ferma in Vointa lui Dumnezeu. Asadar daca nu ascultati de Dumnezeu puteti chiar sa locuiti in aceeasi casa cu El, nu va veti mantui.  Avertizez aici ca aceia care nu reusesc sa intre prin aceste ferestre chiar in Dumnezeu si sa fuzioneze cu Acesta si cu Vointa Lui nu se vor mantui chiar de vor manifesta plenar aceste aspecte divine, mai ales daca aleg sa nu-i consacre fructele actiunilor exclusiv lui Dumnezeu si sa ocoleasca Vointa divina atunci cand nu este pe placul si dorinta lor.

A fi calauziti de Iisus prin aceste universuri magnifice si extraordinar de vaste al acestor energii fundamentale iata un vis ametitor ce va fi insotit de revelatii unice si unele chiar pentru prima data facute.

Stim ca aceste energii sunt energii feminine. Asa cum copilul incape pe mana mamei intai spre a primi educatia si cresterea cuvenita, la fel renasterea noastra spirituala este insotita si stimulata de aceste energii feminine arhetipale.

Se considera ca 4 dintre ele sunt manifestari ale fortei divine in principal(Kali, Chinamasta, Dhumavati, Bagalamukhi)  in timp ce alte cinci ale rafinamentului, in timp ce una, Tara este considerata ca oferind atat forta cat si rafinament. Aceste diferentieri si descrieri asemanatoare in general le gasim la toti autorii occidentali care s-au aplecat asupra acestor mistere dar si in descrierea sfintilor hindusi. 

 

Kali: Prima in ordinea divina este considerata a fi Kali. Kali nu este nimic altceva decat personificarea energiei timpului. Timpul care devoreaza si distruge tot ce nu a atins inca desavarsirea. Pe buna dreptate se spune ca nimeni nu poate rezista lui Kali – Timpului decat numai fiinta desavarsita care este una cu Dumnezeu.  Kali este considerata a fi intruchiparea fortei primordiale, Kundalini, si reprezinta prin excelenta ideea de forta si putere. Numai ca orice forta sau putere nu este obtinuta decat in urma unor grele teste si incercari. Kali este mama incercarilor si ea este invocata atunci cand se considera ca am epuizat un anumit nivel al existentei noastre si vrem atat sa ne testam nivelul spiritual cat si sa megem mai departe, sa urcam pe scara evolutiei. Kali este deci Timpul. Fiind Timpul adesea este considerata a fi insasi Moartea. Culoarea ei este neagra si infatisarea ei teribila. Totusi pentru cei care il iubesc si il urmeaza pe Dumnezeu ea este o mama plina de iubire care ii binecuvanteaza cu trairi sublime si divine si ii sustine spre nivele tot mai inalte. 

Tara: Tara este considerata a fi insasi Compasiunea si Mila divina. Ea este prezenta in toate religiile umanitatii fiind adorata foarte tare atat in buddhism cat si in crestinism. Coincidenta uluitoare, cantecul inchinat fecioarei Maria “Si nu ne lasa Maicuta, sa pierim pe Cale, Noi ce suntem fii ai lacrimilor tale” este gasit aproape identic in textele ce vorbesc de modalitatile de adorare a acestei energii arhetipale in hinduism si buddhism. Astfel boddisattvasii, fiintele care sunt trimise de Dumnezeu sa calauzeasca lumea, marii sfinti si marii iluminati sunt considerate a fi lacrimile de compasiune ale acestei zeite. Coincidenta si mai mare, Ea este considerata a fi si Steaua diminetii… Marea Calauza, Cea care ii ajuta pe oameni sa treaca oceanul acestei lumi spre malul lumilor ceresti. Este considerata a fi prin excelenta calauza si cea care manifesta compasiunea si mila lui Dumenzeu dar si Cuvantul Sau divin. Ea este alb stralucitoare. Dar in budhism, care se poate spune ca este patronat de aceasta Zeita, sunt adorate mai multe aspecte.

Tripura Sundari: Tripura Sundari este considerata a fi Suprema manifestare a feminitatii. Ea reprezinta desavarsirea, perfectiunea, frumusetea si delicatetea. Ea reprezinta dorinta lui Dumnezeu, care este perfecta si este considerata a fi Imparateasa tuturor lumilor si cea care daruieste viata vesnica fiind asimilata ca izvor al Somei, nectarul nemuririi. Ea reprezinta totodata si cuplu divin arhetipal, cel mai perfect si mai unit cuplu din Creatie. Ea este considerata a fi insasi Vointa lui Dumnezeu deoarece este perfecta si desavarsita, orbitor de frumoasa si insasi iubirea lui Dumnezeu. Culoarea ei este rosu. 

Bhuvaneshwari: Bhuvaneshvari este energia primordiala a spatiului. Ea este Spatiul. Ea reprezinta totodata si Cunoasterea si Intelepciunea. Orice exista in Creatie exista in interiorul ei si astfel prin fuziune cu ea sau prin trezirea in noi a acestui aspect arhetipal ajungem sa cunoastem rapid tot ce poate fi cunoscut si sa avem o perspectiva plina de intelepciune asupra a tot ce exista. Ea mai reprezinta si bucuria de a fi. Culoarea ei este galbena.

Tripura Bhairavi sau Durga: Reprezinta energia actiunii divine. Este considerata forta fundamentala a tapasului adica a concentrarii si infranarii divine care produce putere si energie. Este considerata a fi insasi Actiunea lui Dumnezeu, Cuvantul cel materializat. Tripura Bhairavi mai reprezinta si Sacrificiul… Este de culoarea focului.

Chinamasta: Chinamasta este o energie mai neobisnuita. Este in fapt un vehicul de manifestare a gratiei lui Dumnezeu. Ea are legatura cu judecata divina si cu tot ce tine de manifestarea fulgerului la propriu si la figurat reprezentand iluminarea si eliberarea aproape spontane care au loc numai prin gratia lui Dumnezeu. Ea este alb stralucitoare.

Dhumavati: Dhumavati reprezinta Vacuitatea. Este personificata ca o femeie batrana si inteleapta care s-a desprins de tot ce este uman si lumesc traind in asceza si contemplare a desertaciunii a tot ce exista.. Ea este vaduva care il manifesta pe Dumnezeu. Sfintele crestine in varsta sunt imaginea si aproape intruparea acestei energii.

Bagalamukhi: Bagalamukhi este intr-un anume sens manifestarea directa si lipsita de intermediere a lui Dumnezeu. Este un alt aspect foarte important al fortei divine care se manifesta adesea brusc si dur judecand si pedepsind pe cei rai. Ea este cea care indeparteaza tot ce este rau si neconform cu vointa lui Dumnezeu din jurul aspirantului. Putem sa spunem ca este gardianul Vointei lui Dumnezeu. Ea este galbena ca focul.

Matangi sau Saraswati: Saraswati cea verde este considerata energia cunoasterii si a asimilarii. Este totodata zeita vorbirii si considerata o manifestare a Cuvantului divin modelat perfect pentru locul si timpul in care se manifesta. Cei care manifesta aceasta enegie verde stiu sa explice si sa caluzeasca mai bine ca nimeni altii in domeniul in care ei activeaza. Ei devin insasi manifestarea Cuvantului lui Dumnezeu si calauze si ghizi prin insasi natura lor.

Kamalatmika sau Lakshmi: Aceasta energie este considerata a fi darul ultim al lui Dumnezeu celor desavarsiti. Dupa ce aspirantul a trecut prin furcile caudine ale testelor lui Bagalamukhi , dupa ce a auzit Cuvantul divin si a obtinut suprema intelegere si puterea creatoare a eternelor noi inceputuri de la Saraswati, el primeste si ultima binecuvantare care reprezinta printre altele indeplinirea tuturor dorintelor, kama fiind insasi dorinta. Este bine ca spirantul sa fie deplin purificat in dorinte si aspiratii altfel chiar si dorintele grosiere i se vor indeplini si va fi astfel indepartat de Dumnezeu. Ea este albastra.

 

 

Fiecare dintre noi rezoneaza si manifesta in masura mai mica sau mai mare cu una sau mai multe dintre aceste energii.

Unii dintre noi am repetat intens in existentele anterioare sunetele arhetipale sau numele acestor energii sau forte feminine arhetipale.

Aceste rezonante sunt vizibile pentru cei care le cunosc si atunci cand am sa ma opresc la fiecare in parte am sa arat persoane care rezoneaza si manifesta aceste energii. 

In afara de aceste rezonante destul de des intalnita este rezonanta cu Krishna, deoarece este aspectul cel mai adorat al celui mai mare cult hindus (vaishnava, adica vishnuit. Vishnu fiind zeul care sustine, protejeaza, mentine Creatia.) si personajul principal din Bhagavadgita si cel mai mare avatar hindus. Desigur cei care repeta numele lui Iisus au in plus si rezonanta cu Iisus. 

 O mare parte din fiintele cu merite ce au obtinut iluminarea, eliberarea si alte mari realizari spirituale in alte religii, hinduism in special,  s-au intrupat aici in aceasta perioada atat pentru a obtine gratia si binecuvantarea si Cunoasterea ultimului mare avatar, Iisus, cat si pentru a-si reaminti si reactiva cunoasterea pe care deja o aveau. 

 

Noua calauza in universul fascinant al acestor mari puteri cosmice ne va fi chiar El si legatura si rezonanta cu El va fi permanenta, aceste energii devenind vehicule ale gratiei sau judecatii divine. 

 

Binecuvanati voi toti cei care ati urcat la bordul vaporului divin la a carui carma se alfa insusi Fiul aflat in permanenta fuziune cu Tatal si izvor etern de Duh Sfant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu