30 august 2010

Despre zei

                                     Ce sunt zeii? Vom numi zei toate acele aspecte si creaturi arhetipale divine care nu intra in categoria ingeri.

Am spus in postarea anterioara : "Eu va spun ca atat Shiva cat si Kali va vor omora si au si facut-o deja si numai Tatal ceresc daruieste viata vesnica si mantuire."

Ce inseamna asta? Nu inseamna ca atat Kali sau Shiva nu ar fi aspecte arhetipale spirituale ci ca nu au viata vesnica in sine. Iar misiunea lor in Creatie este aceea de a distruge tot ce este rau.  Chiar si hinduismul spune ca desi viata tuturor zeilor este incredibil de lunga, ea are un sfarsit si la un moment dat alta creatura divina ia locul uneia. Unii mai smecheri s-au gandit sa-l numeasca pe Dumnezeu cu numele zeilor. Dar Dumnezeu ramane Dumnezeu si creaturile sale, oricat de mari si perfecte raman creaturi. Si atunci de ce l-as numi pe Cel vesnic dupa numele unei forme, fie ea si arhetipala si divina?

Zeii sunt in fapt personificari ale energiilor arhetipale.

 

Marele avatar Krishna ii invata pe oameni sa nu mai consacre zeilor si sa consacre lui Dumnezeu, singurul etern si vesnic. 

Sa presupunem ca eu as fi un zeu. Daca vine la mine o creatura si imi consacra, imi daruieste fructele actiunilor ei, evident ca nu l-as refuza. Evident ca ar trebui sa stie ca  eu nu sunt Dumnezeu ci o creatura, desi macrocosmica si perfecta, ca si el, si ca trebuie sa treaca de mine si sa ajunga la Dumnezeu. Sa se foloseasca de mine. 

Desigur ca am sa o sustin spre Dumnezeu, dar viata vesnica nu ii pot oferi si daca ea nu vrea acest lucru nu are decat sa devina una cu mine si sa se nasca sau sa ramana in lumea mea spirituala care desi nu este eterna ofera totusi multe avantaje.

 

Cel iluminat, cel care l-a cunoscut pe Dumnezeu vede ca toate creaturile mai mari sau mai mici nu sunt decat manifestari, forme ale Celui etern.

Cum ar mai putea cel iluminat astfel sa vada in orice Creatura altceva decat Sinele etern, pe Dumnezeu Insusi?

Abia atunci ea devine egala zeilor, abia atunci nimic nu o va mai putea zdruncina si desparti de Adevar. Cand Cel etern o locuieste si nu mai sunt doi ci Unul.

Zeii sunt buni si sunt trepte si motoare ale evolutiei.

Dar nu ii vom mai numi zei ci energii fundamentale, arhetipale. 

Zeii au fost numiti astfel pentru oamenii simpli care aveau nevoie de personificari asemenea lor pentru a-l putea intelege pe Dumnezeu mai bine. 

Asa cum Iisus a trebuit sa apeleze la stratagema Impartasaniei pentru a-I tine aproape de El pe oamenii credinciosi  dar cu o viziune materiala asupra celor ceresti si Adevarului, la fel Dumnezeu in hinduism a personificat marile Sale energii arhetipale pentru ca sa apara astfel mai aproapiate si mai accesibile oamenilor.

Dar oamenii l-au uitat pe Dumnezeu si au ramas numai cu zeii. Totusi Dumnezeu a pastrat viu hinduismul trimitand constant mari sfinti care au trait in deplina puritate si castitate si care au mentinut vie spiritualitatea amintind ca omul nu trebuie sa se opreasca pana nu devine una cu Dumnezeu.

Ce inseamna faimosul TAT TVAM ASI decat EU SUNT ACELA?

Niciodata in istoria umanitatii nu a coborat atata lumina si intelegere asupra omenirii precum acum la sfarsitul Apocalipsei (Revelatiei) cand insusi Intruparea Suprema, recunoscuta ca atare la nivelul intregii Creatii se intoarce pentru a-si lua in primire lumea inimii Sale si Copii cei iubiti. 

Ne vom bucura si ne vom infrupta din marele Adevar si vom deveni Sori nemuritori pe cerul Imparatiei fara sfarsit. 

 

 

                          Cand am spus ca Shiva si Kali i-au omorat deja pe cursantii Misa m-am referit la faptul ca, necunoscand si nefacand vointa lui Dumnezeu, sau, si mai grav, cunoscand si nefacand, sunt deja devorati de aceste energii arhetipale si fara indoiala supusi mortii si disparitiei.

                           Dar Dumnezeu a spus tuturor: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata". 

                                 "Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis."  

                                                                                                                                                        Ioan 17, 3

2 comentarii: