29 august 2010

Ioan Botezatorul putea sa-l fi urmat pe Iisus...

                           

                                   Da este adevarat, Iisus spune ca Ioan ar fi putut sa-l urmeze. Imaginati-va deci cat de mare este puterea liberului arbitru si cat de mult ne influenteaza ea destinul.

Ioan putea sa-l urmeze pe Iisus. Asta nu inseamna ca n-ar mai fi putut fi un martir.

Meditati si luati aminte cat de mult puteti sa va apropiati de Dumnezeu si cat de mare libertate aveti. 

Iisus nu i-a cerut direct sa-l urmeze, dar cum ar fi putut sa-l opreasca?

 

Nu va opriti din cautare. De ce v-ati oprit? S-au facut minuni prin voi? Ati inviat pe cei morti, i-ati vindecat pe cei bolnavi? Ati calatorit prin ceruri sau macar ati stat fata in fata de vorba cu Iisus?

De ce v-ati oprit atunci si mai si aveti pretentia ca trebuie sa fiti urmati?

Treziti-va vai , sfintii altor religii au facut minuni la fel de mari ca si sfintii vostri. Niciodata necunoasterea, orgoliu, mandria si lipsa puterii de a imbratisa nu au fost semnele celor alesi.

Nu intelegeti oare ca lumea este o carte pe care trebuie sa o studiati de la cap la coada?

Cand v-a spus Dumnezeu sa va opriti? Voi nici macar nu ati inceput. Ce minuni faceti voi? Voi nu puteti nici macar sa va imbratisati fratii intru Iisus. Atat de orbi sunteti. Vine Iisus la voi si va spune ce si cum sa faceti si voi ii intoarceti spatele. 

Vor cadea si capetele voastre dar nu spre martiraj ca al lui Ioan ci spre judecata si moarte.

 

Care este puterea voastra de a imbratisa? Voi ii respingeti pe toti si ii imbratisati pe foarte putini, rude si apropiati care va canta in struna.

Cum sa fiti deci instrumente ale lui Dumnezeu cand El imbratiseaza simultan intreaga Creatie?

Va spun ca daca nu puteti de o mana sa tineti pe parintele Justin si de cealalta pe Adi de la Valcea nu sunteti buni pentru a fi slujitori ai lui Dumnezeu, pentru ca cine daca nu voi trebuie sa ii ridice pe unii al nivelul celorlalti si sa ii ajute sa se imbratiseze. 

                                 Ce aveti cu manelele? Sunt milioane de oameni care se bucura ascultand aceste melodii. Sunteti voi prea cultivati ca sa fuzionati cu acesti oameni? Niciodata nu veti putea ridica pe nimeni daca nu veti cobori la el. Nu ati auzit ca Iisus a coborat in infern? Ca Dumnezeu ii iubeste chiar si pe demoni?

Nu i-a imbratisat Iisus pe toti, vamesi, saraci, bolnavi, pacatosi? Lipsa voastra de putere de a imbratisa pe cei diferiti de voi arata ca nu slujiti Dumnezeului care imbratiseaza totul simultan.

Va spun ca daca ati fi ai lui Dumnezeu, astazi ati manca mamaliga cu branza la stana cu ciobanii cei simpli si buni si maine ati calatorii cu navele extraterestrilor in jurul galaxiilor. Dar voi sunteti mandrii de limitele universului vostru si nu incercati sa le largiti nicicum. 

Deschideti-va si imbratisati. Mantuirea inseamna imbratisare. Imbratisarea lui Dumnezeu.

Daca putin imbratisati, putina roada veti aduce si riscati sa ajungeti ca smochinul care nu a hranit pe Dumnezeul lui. 

Adevarul este ca nimic din ceea ce imbratisati nu va poate face rau. Puteti sa imbratisati chiar si raul, atata vreme cat nu gaseste radacini in sufletul vostru, el nu va poate influenta. Pentru ca numai ce pleaca de la voi va poate lega si nu ce vine.

Si daca va veti darui inima lui Iisus veti vedea ca El stie cum sa o stapaneasca si sa puna in ea iubire pentru cine vrea El.

Pentru ca iubirea voastra este o mare binecuvantare si o mare gratie. Este un izvor de nectar ce niciodata nu va fi indreptat intamplator intr-o directie sau alta. Iubirea voastra este chiar buzduganul trimis de Iisus sa bata in poarta sufletelor celor intalniti.

 

Dumnezeu va ridica din voi stalpi ai Imparatiei lui Dumnezeu. Cat de profunda este aceasta expresie din Apocalipsa. Stalp al imparatiei divine…

 

                              Cunoasteti-l cat mai repede pe Iisus pentru ca altfel nu-l veti intalni niciodata. Cum sa intalnesti ceva ce nu cauti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu