29 august 2010

Vai voua...

Intai este chemarea si apoi ascultarea. Problema este ca voi nu vedeti si nici nu auziti. Si ca si cand asta nu ar fi de ajuns, nici nu cautati. Nu cautati pentru ca voi credeti ca deja ati gasit.

Ori nu ati gasit. Exact cum spune Iisus in evanghelie despre farisei si carturari. Nu ati gasit si nici nu ii lasati pe ceilalti sa gaseasca.

Inainte de capitolul in care vorbeste despre sfarsitul lumii si intoarcerea Sa, cap 23 Matei, avem un capitol in care Iisus repeta de 8 ori ”Vai voua carturarilor si fariseilor fatarnici!” .

Stim ca Matei si Ioan scriau de fata cu Iisus si Iisus le spunea exact ce sa scrie si ce sa nu scrie.

Vreau sa atrag atentia celor care cred ca exista alte evanghelii mai bune decat cele din Biblie. In special evanghelia lui Iuda.

Iuda era disperat dupa bani si era certat mereu inclusiv de fratii apostoli, nu numai de Iisus. Daca el a scris o evanghelie atunci scopul nu a fost decat sa se preamareasca pe sine si sa scoata cat mai multi bani. Cel mai probabil ca altii sa fi scris in numele lui.

Chiar daca cele doua evanghelii din Biblie , a lui Matei si Ioan, sunt copii dupa originale ele sunt autentice si au forma si mesajul pe care Iisus a dorit sa le aiba. Nu va indoiti nici o secunda de asta. Mai bine recititi-le mereu si mereu si veti vedea ca Iisus e prezent la fiecare rand.

Desfasurarea evangheliei lui Matei iata este profetica in sine. Sfarsitul lumii si judecata nu vin decat dupa ce Dumnezeu spune acestei lumi : “Vai voua… Ca inchideti imparatia cerurilor inaintea oamenilor…” Iata, cui este adresat Vai voua ? Slujitorilor lui Dumnezeu din toate bisericile.

Ei sunt chemati primii la judecata.

Credeti ca Dumnezeu este multimit de biserici si le va binecuvanta sau nu este si le va desfiinta?

Ce reproseaza “carturarilor si fariseilor fatarnici”?

1 1. “Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Ca inchideti imparatia cerurilor inaintea oamenilor; ca voi nu intrati, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati.”

Iata o acuzatie foarte grava. Cei care trebuiau sa deschida imparatia cerurilor fac exact pe dos.

2 2. “Ca mancati casele vaduvelor si cu fatarnicie va rugati indelung; pentru aceasta mai multa osanda veti lua.”

Se rugau de ochii lumii in locuri publice sau special amenajate si profitau de pe urma celor care nu aveau un Mire.

3 3. “Ca inconjurati marea si uscatul ca sa faceti un ucenic, si daca l-ati facut, il faceti fiu al gheenei si indoit decat voi.”

Iisus subliniaza inca odata cat de mult s-au departat de Dumnezeu chiar slujitorii, incat nu mai lucreaza pentru cer ci pentru gheena.

4 4. “Vai voua calauze oarbe care ziceti: Cel ce se va jura pe templu nu este cu nimic legat, dar cel ce se va jura pe aurul templului este legat. "

Acest mesaj este foarte important din doua motive. Intai pentru ca subliniaza ca mesajul este adrsesat calauzelor. Ii numeste nebuni si orbi pentru ca spun ca biserica lor este mai importanta decat mesajul lui Iisus. Ei nu spun Iisus si Cavantul Lui te elibereaza. Ci spun ca numai biserica lor apostolica evident este eliberatoare. Toate bisericile se cred apostolice...

5. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, dar aţi lăsat părţile mai grele ale Legii: judecata, mila şi credinţa; pe acestea trebuia să le faceţi şi pe acelea să nu le lăsaţi . Călăuze oarbe care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila!

Observam ca Iisus repeta inca odata sintagma "calauze oarbe". Accentul nu mai este pus pe mesajul lui Iisus ci pe ritual si pe amanunte lumesti si exterioare. De ce oare ei citesc de 10 mai mult din Noul Testament Faptele Apostolilor si intreg textul cuprins intre Evanghelii si Apocalipsa? Au devenit experti in Pavel dar pe Iisus nu-l cunosc. Se inchina Fecioarei si ii ridica temple cu mult mai multe decat lui Iisus.

6 6. "Că voi curăţiţi partea din afară a paharului şi a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire şi de lăcomie. "

Interiorul slujitorilor lui Dumnezeu nu este un templu si un loc unde Dumnezeu sa coboare si sa actioneze.

Oamenii cunosc atat de bine evangheliile, ca spun ca aceasta vorba “ Sa faci ce zice popa, nu ce face popa” ar fi din popor… ori Iisus spune chia la inceputul cap 23 Matei : “Deci toate cate va vor zice voua, faceti-le si paziti-le; dar dupa faptele lor nu faceti, ca ei zic, dar nu fac.”

7 7. "Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia. "

Dumnezeu arata foarte clar ca este un pacat foarte mare sa te arati drept oamenilor dar sa fii mai rau decat ei in interior, mai ales atunci cand esti slujitor al lui Dumnezeu.

8 8. "Că zidiţi mormintele proorocilor şi împodobiţi pe ale drepţilor, Şi ziceţi: De am fi fost noi în zilele părinţilor noştri, n-am fi fost părtaşi cu ei la vărsarea sângelui proorocilor. Astfel, dar, mărturisiţi voi înşivă că sunteţi fii ai celor ce au ucis pe prooroci. Dar voi întreceţi măsura părinţilor voştri! "

I Iisus reproseaza crimele tuturor generatiilor de slujitori ai templului… Si voi ii omorati pe profeti atunci cand ascundeti mesajele divine prin beciuri, cand minimalizati sau defaimati pe cei care aud Cuvantul acum si astazi pentru ca nu cumva biserica voastra sa nu piarda din control si autoritate.

Mai bine ati avea grija sa nu dispara cu totul, desi cred ca este tarzie aceasta grija.

In final Dumnezeu spune “De cate ori n-am voit…” Acest lucru arata ca slujitorii lui Dumnezeu si intreaga lume este desprinsa de dorinta si vointa lui Dumnezeu.

Acest aspect este foarte important. Trebuie sa tinem minte ca Dumnezeu conduce dar respectand liberul arbitru al omului. Astfel daca omul este ascultator , umanitatea este condusa prin pajistile cele bogate si prin locuri unde curge lapte si miere. Daca este pacatoasa si neascultatoare este condusa prin judecata prin suferinte si lacrimi.

Judecata vine atunci cand cei prin care Iisus trebuia sa lucreze nu mai sunt buni . Cand sarea pamantului nu mai sara . Cand Pamantul nu mai este loc in care Dumnezeu sa se poata manifesta. Ci doar un alt infern , o alta lume a judecatii divine.

Nu paganii si nici ateii aduc judecata asupra lumii. Ci slujitorii lui Dumnezeu.

Vai voua slujitori ai bisericilor ca voi veti fi primii care veti da socoteala pentru prostia, intunericul si ignoranta voastra.

Judecata vine si asupra mirenilor pentru ca s-au multumit sa creada ca Adevarul, Calea si Viata este numai ceea ce au primit.

Iar daca voi sunteti dulci pentru Dumnezeu si cunoasteti voia Lui si auziti Cuvantul Lui, de ce taceti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu