29 august 2010

Ioan Botezatorul era Ilie si amandoi erau arhanghelul Mihail

                         

                             Ioan Botezatorul era Ilie si Ilie era Mihail. Marele arhanghel nu este singurul dintre ingerii care s-au intrupat ca oameni. Enoh era Raphael. Maria este ea insasi o entitate angelica arhetipala. La fel toti cei care au fost alaturi de Iisus sau au facut parte din familia primordiala a lui Adam la inceputuri. La fel marii profeti si marii sfinti. 

Stim ca Ilie a avut libertate deplina. La fel si Ioan, iata unul din motivele pentru care Iisus nu I-a spus Urmeaza-ma si l-a lasat perfect liber.

Atat intrupat ca Ilie cat si ca Ioan Botezatorul , Mihail rezoneaza preponderent cu una din fortele arhetipale care are legatura cu puterea fulgerului, cu puterea de a crea si conduce, cu mania si judecata si dreptatea lui Dumnezeu. Cu manifestarea directa a lui Dumnezeu si lupta impotriva a tot ce este rau.  

                                  Ne putem intreba cum ar fi decurs lucrurile daca Ioan l-ar fi urmat pe Iisus?

Desigur putem sa ne intrebam de ce se intrupeaza ingerii? De ce trebuie chiar si ei sa uite trecutul lor spiritual (pentru o scurta vreme)?

Este posibil ca si Iisus, desi reprezinta Intruparea Spiritului Suprem sa aiba un astfel de trecut? Eu cred ca da. Eu cred ca Spiritul Suprem si-a ales ca reprezentant, un vehicul tot din randul entitatilor primordiale. Pe care dupa cum vedem le-a trimis la intrupare in superbul vehicul numit Om.

Dumnezeu a uns acest vehicul numindu-l Hristos.

Acesta este un lucru foarte important. Dumnezeu si-a ridicat dintre oameni un reprezentant suprem la nivelul intregii Creatii.

Nu sunt ingerii nebuni sa-l recunoasca pe Iisus ca Dumnezeu si sa I se inchine. Putem vedea aici ca il considera superior lor si nicidecum egal cu ei.

Iar daca este superior ingerilor , este superior atunci a tot ce exista in Creatie.

Nu pentru ca s-a vrut El, Iisus, superior ci pentru ca asa a hotarat Dumnezeu.

Este foarte posibil ca Iisus sa fi fost Elisei in viata anterioara, discipolul lui Ilie. Este glorioasa si datatoare de fiori cererea lui Elisei ca spiritul lui Ilie sa vina indoit asupra lui, dublu adica.

Trebuie sa ne dublam rugaciunile si astfel puterea si sa aflam cine suntem noi insine.

Dar pana atunci sa ne multumim cu ce avem si sa impartim ce avem cu toti.

Atentie, cred ca printre noi se afla spirite mari, care vor face minuni mari ca si Ilie si Elisei…

                            Nu este usor sa faci minuni, dupa cum vedeti unii exerseaza de mai multe vieti…

                             Dubla fie binecuvantarea lui Dumnezeu peste voi toti ori de cate ori veti vorbi despre ingeri, despre Iisus si despre Dumnezeu.

11. Şi L-au întrebat pe El, zicând: Pentru ce zic fariseii şi cărturarii că trebuie să vină mai întâi Ilie? 12. Iar El le-a răspuns: Ilie, venind întâi, va aşeza iarăşi toate. Şi cum este scris despre Fiul Omului că va să pătimească multe şi să fie defăimat? 13. Dar vă zic vouă că Ilie a şi venit şi i-au făcut toate câte au voit, precum s-a scris despre el.

                                                                                                                                                               Marcu 9 

2 comentarii:

  1. Trebuie sa iti fac complimente pentru blog si sa iti multumesc pentru cantitatea de informatii care pentru mine sunt mai mult decat utile. Referitor la Arhanghelul Mihail, am ramas profund surprinsa de ceea ce am citit mai sus! In ultimul timp, din anumite motive am inceput sa studiez aceasta teorie a incarnarii si reincarnarii spiritelor, de aceea vreau sa te intreb, crezi ca Mihail s-a intrupat in Ilie iar apoi in Ioan Botezatorul? Si daca sa presupunem ca este adevarat, crezi ca este posibil sa se mai fi intrupat intr-o alta persoana care traieste chiar in zilele noastre, de ce nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest lucru este revelat prin Jacob Lorber chiar la inceputul Marii Evanghelii a lui Ioan, am si o eticheta aici pe blog, uite aici postarea, cap 2. Cealalta idée, cu Elisei, e sustinuta de Yogananda.
    Da, intr-adevar, deoarece este unul din cele mai importante momente spirituale ale umanitatii, cu siguranta acum s-au intrupat cele mai mari spirite.
    Sunt sigur ca or sa apara informatii cu fiecare zi si pana la urma totul va fi clar si limpede.
    Probabil ar trebui sa ne salutam intr-un mod special, asa cum se face de Pasti: Hristos se intoarce! :)

    RăspundețiȘtergere