28 august 2010

Pentru cei zgarciti

                                 Iubitilor, cand Dumnezeu ne daruieste o bogatie, materiala sau spirituala, El nu ne-o daruieste numai pentru noi. Cu cat mai multe fiinte se infrupta din bogatia noastra cu atat El este mai multumit.

Nu ati simtit niciodata fericirea ca atunci cand buzunarele voastre sunt pline sa fie pline si ale tuturor de langa voi? Nu ati simtit niciodata bucuria de a fi izvor de bogatie, izvor de bucurie, izvor de binecuvantari?

Voi stati singuri in casele voastre cu nenumarate camere dar va spun ca Hristos ar vrea ca fiecare camera sa fie locuita de un frate al vostru mai sarman. Voi credeti ca El v-a binecuvantat cu multi bani in multe conturi pentru ca sunteti speciali, pentru ca sa mearga copiii vostri la scoli renumite si pentru ca sa mergeti voi cu masini luxoase in care evident ca nu veti lua nici un sarman nici de ploua nici de ninge?

Voi credeti ca acesti bani se datoreaza efortului vostru si carismei voastre.

De ce sunteti rataciti? De ce puneti banii inaintea celor vii? Cum de nu va tresare sufletul la cata bucurie si alinare puteti aduce cu banii vostrii? Nu ati flamanzit niciodata? Nu ati insetat niciodata? Nu ati fost niciodata singuri ca sa apreciati un cuvant bun sau o imbratisare? 

De ce sunteti orbi? Cum de nu va puteti vedea in interiorul tiganilor? Cum de nu va puteti vedea in interiorul cersetorilor? Al celor sarmani, al betivilor, al nebunilor chiar?

Ei sunt tot voi. Voi insiva sunteti acolo. Si trebuie sa va faceti bucurii voua insiva.

                                   Ma uitam la tiganii aceia care au fost adusi cu forta din Franta. Erau curati, spalati si sunt sigur ca si parfumati. Erau oameni. Unii muncisera, altii cersisera.

Oare niste cersetori destabilizeaza economia Frantei?

Eu va spun ca fiecare cersetor este o mare binecuvantare. Odata pentru ca va da posibilitatea sa daruiti. A doua oara pentru ca este un model de umilinta. Cersiti si voi, macar o ora… A treia oara pentru ca un om care cerseste inseamna un talhar mai putin. 

Treziti-va. Acum Iisus imparte gratia tuturor. Acum toti pot beneficia de iertare . Acum cu un ban pot cumpara munti de aur.

El este acum ca un parinte care a coborat sa-i invete pe copiii sai cum sa traiasca in armonie cu Dumnezeu. El sta in piete si imparte iubirea si gratia Sa.

Acum El va inmuia inimile celor rai, va deschide pungile celor avari si va destinde egoismul celor care cred ca si un singur atom le-ar apartine lor si numai lor.

                               Daruiti. Nu ati vazut niciodata chipul unui om caruia i-ati dat mai mult decat se astepta? Nu ati simtit niciodata bucuria unei fiinte cand i-ati indeplinit o dorinta la care nu avea acces?

Comorile voastre sunt pietre de moara daca le tineti numai pentru voi.

Orice om care daruieste va primi intreit. Orice om care daruieste la unison cu vointa lui Dumnezeu va primi inzecit.

Nu intelegeti ca Dumnezeu are totul din eternitate?

Zgarcenia bogatului este o umilinta a Omului. Pentru ca el atunci nu mai priveste in sufletul celui de langa el, ci in buzunarul lui. Daca ai privi in sufletul celui de langa tine, ai spune, Ia si tu frate, sa ai.

Este vremea trezirii constiintei. Tot mai multi bogati se simt jenati de bogatia lor. Constiinta tuturor se extinde si incet incet oamenii nu mai pot dormi linistiti cand stiu ca puterea lor de a darui este asteptata.

Ce lectie pentru voi zgarcitii acei oameni amarati, pensionari cu pensii de cateva sute de lei care daruiau sinistratilor un leu sau doi sau 5.

Bogatia nu poate sa apartina unei singure personae . E a tuturor. Ce binecuvantare pentru voi ca voi puteti sa impartiti si sa distribuiti aceasta bogatie.

Fiti voi masini de fabricat bani, de fabricat bogatie. Asta sa fie ultimul vostru orgoliu, acela de a fi darnici cu toata lumea.

Omeniti-i pe toti cei care trec pragul casei voastre in asa fel incat sa ramana toti extaziati si sa spuna: ce Om! 

Iesiti in strada si continuati milostenia voastra , pana atrageti atentia ingerilor din ceruri.

Daruiti, dati de lucru, luati-i pe toti cei din universul vostru partasi la bogatia voastra, oricare ar fi natura ei. 

Tu nu stii cine iti iese in cale. Maine o sa pleci si vei regreta ca nu te-ai inconjurat de cei care puteau sa beneficieze de binefacerile tale. Fie ei si interesati.

Ce neghiobie sa fiti zgarciti chiar cu bunurile materiale, adica acelea dispretuite de Dumnezeu.

Nu e de mirare ca au aparut si altii care comercializeaza si sunt zgarciti cu bunurile spirituale.

Ca si cand secretele universurilor , mantrele si initierile le-ar apartine. Nu e de ajuns ca fac bani cu ele, dar le mai tin si sub ocultare.

Oameni orbi treziti-va si impartiti cu aproapele vostru tot ce aveti. Cum puteti sa tineti pentru voi ceva, cu atat mai mult cu cat acel ceva este valoros?

Cum puteti sa credeti ca Dumnezeu vrea ca un singur om sa fie bogat, sau iluminat, sau eliberat sau binecuvantat?

Incetati sa mai posedati orice bun ati avea , de la cele materiale la cele spirituale.

Invatati sa faceti bucurii aproapelui. Iata un motiv si un sens foarte profund al existentei. Acela de al bucura pe cel de langa tine. 

Incetati sa mai fiti posesivi. Ai un Bmw? Da-l si prietenilor tai sa se bucure de el. Ai o casa mare, lasa-i si pe cei multi sa se adapaosteasca. Ai bani si bogatii materiale? Nu-i asa ca te vei simti minunat cand vei incepe sa imparti aceste comori? Cunosti secrete spirituale? Imparte-le de urgenta cu toti cei interesati. Nu fiti prosti si usor de manipulat. O mantra poate sa fie cunoscuta de intreaga lume. Numai cine o repeta cu incapatanare ani de zile va beneficia de binecuvantarile ei. Langa Iisus a stat si Iuda, dar Iuda a ramas om si nu a devenit copil al lui Dumnezeu. 

Si eu pot sa spun ca cea mai puternica mantra este “Doamne Iisuse miluieste”. Dar daca nu vei alerga patru ore pe zi precum Gabi Szabo, crezi ca vei castiga medalia de aur?

Ai o sotie minunata si foarte frumoasa? Crezi ca daca o necajesti cu gelozia si posesivitatea ta, te va iubi mai mult si iti va fi mai credincioasa? Ce naiv esti. Daca vrea sa va insele nu o veti putea opri. Si daca nu vrea, nu te va insela nici macar cu gandul. 

Totul este intre tine si Dumnezeu. Daca esti cu El, nu vei fi lasat pe mana destinului si chiar de vei fi lasat, suferinta va avea un sens.

Iar daca nu esti, viata tot te va mulge. Pentru ca si demonii, cat de rai sunt ei tot lasa ceva bun in urma lor. Sunt un fel de slujitori care ii muncesc pe pacatosi… 

                            Asadar da Cezarului, da si lui Dumnezeu, da si aproapelui. Dar da indoit, sa creasca inima la toti…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu