25 august 2010

Sfaturi mai concrete

                         

                                 In urma postarii anterioare cineva a cerut in sufletul lui cu buna intentie si credinta sfaturi mai concrete si am fost luat aproape pe sus si pus la masa de scris. Iata ca Iisus este cu privirea pe acea persoana si este posibil, deoarece este daruita si isi doreste sa comunice direct cu Hristos sa primeasca binecuvantari. Ii recomand persoanei respective sa reciteasca textul anterior daca nu a facut-o inca. De asemenea Lui ii place ca acea persoana si voi toti cautati semnele Intoarcerii Lui si va straduiti sa il asteptati plini de iubire si dornici de a-l imbratisa.

 

 

                            1. Considerati toate bisericile una singura si ca fiind a voastra. Daca cititi, studiati scrierile tuturor si sunt sigur ca veti gasi in fiecare semnele lui Iisus care sa va umple sufletul de iubire. Focalizati-va atentia in special aupra vietilor marilor sfinti.

Nu fiti prea critici, e posibil ca Dumnezeu sa fi ridicat la El oameni foarte simpli, uneori ciobani si lipsiti de scoala si limbajul poate sa fie simplu. Sunt pline religiile de mari miracole si semne. Iisus vorbeste zilnic, noi trebuie sa vedem unde si ce spune. Nu trebuie neaparat sa faceti ritualul dar mergeti in toate bisericile si considerati-le pe toate ale voastre. Puteti sa stati linistiti intr-o strana sau pe un scaun si sa meditati sa zic 15 minute la Dumnezeu. Faceti-va cunostinte si chiar prieteni din alte biserici si analizati asemanarile si deosebirile. Cantati si faceti actiuni caritabile impreuna cu fratii vostri. Cu cat mai greu va este sa intrati in alta biserica cu atat mai eliberator pentru spiritul vostru va fi acest gest.

2. Rugati-va zilnic si progresiv in asa fel incat in cativa ani sa ajungeti la cateva ore de rugaciune zilnica. Rugati-va in felul urmator: ramaneti intr-o pozitie fixa, nemiscati, vedeti care este pozitia cea mai potrivita, poate sa fie stand pe un scaun dar si stand pe genunchi sau in orice pozitie va simtiti confortabil. Chiar de amortiti dupa jumatate de ora, mariti sa zic la o luna sau la doua cu 10 minute sau cu 5. Cea mai eficienta rugaciune la inceput este repetarea unei formule cat mai scurte. Eu recomand forma scurta a Rugaciunii inimii: “Doamne Iisuse miluieste…” forma completa este “Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul” Puteti sa gasiti forma cea mai potrivita voua. O sa vedeti in timp ca si o singura silaba adaugata sau luata produce o mica schimbare. Puteti sa repetati si simplu Iisus Hristos, Iisus Hristos. Aici trebuie tenacitate. Puteti sa repetati zilnic jumatate de an sa zic si sa nu simtiti nimic, nu va opriti…

3. Renuntati in totalitate la dorintele si planurile personale. Adica la toate acele actiuni care au ca scop beneficii exclusiv personale. Lucrati pentru ceilalti. Lucrati pentru Dumnezeu. Spre exemplu lucrati cu dragoste la apropierea crestinilor unii de altii. Aici o sa va trebuiasca o rabdare de fier si o blandete de otel pentru ca este posibil sa fiti foarte repede considerati dusmani de moarte... 

Fiti intotdeauna caritabili, nu dispretuiti pe cei care cer sau cersesc, daruiti neincetat si considerati-i pe toti egali cu voi. Daca credeti ca cersetorul este inferior voua, nu este bine, inseamana ca sunteti foarte orgoliosi. Amintiti-va aici ca marele rege David a trebuit sa stea inca aproape doua vieti in lumile subtile pana sa i se permita sa intre in Imparatia lui Dumnezeu. Pentru ca era extrem de orgolios si se astepta ca toti sa il considere rege si sa i se inchine…

Am vazut ca in special in bisericile mai noi sunt oameni foarte orgoliosi care se cred buricul pamantului si umbla foarte tantosi. Hristos iubeste umilinta, ma indoiesc ca in acele costume cu cravata se poate practica cu usurinta spalarea picioarelui aproapelui. De asemenea femeile de acolo sunt foate mandre de frumusetea lor si foarte rar le vezi cu capul plecat si umile, inclusiv in biserici.

4. Descoperiti care sunt slabiciunile cele mai mari si acolo postiti. Fiti echilibrati in toate si nu dispretuiti cele ce nu au legatura directa in aparenta cu biserica. Cum ar fi sportul sa zic sau studiul stiintelor ce nu sunt considerate spirituale.

5. Rugati-va ca Dumnezeu sa va daruiasca si sa va exemplifice stari de iubire si stari de umilinta. Nu uitati triunghiul magic: iubire, umilinta, ascultare.

 

Femeile ar trebui sa stie ca ele ii atrag pe barbati oricum si in loc sa-si scoata in evidenta frumusetea mai degraba sa si-o ascunda. Chiar si femeile acelea din islam, total ascunse, sunt dorite, dar femeile voastre care vin in biserici cu haine care aproape ca plesnesc pe ele, va spun ca sunt asemenea unor magneti iar gandurile barbatilor se pliaza inevital pe toate formele lor. Nu zic ca nu sunt si unii mai spirituali care raman reci, dar va asigur ca cei multi nu au cum sa ramana reci pentru ca este vorba de energie si sugestie, iar femeia cand a iesit pe usa, chiar si duminica cand pleaca la biserica a iesit cu gandul sa fie cea mai frumoasa si mai atragatoare dintre toate si sa suceasca mintea daca nu la toti barbatii macar la cativa. Si nu este altfel. Sexualitatea este energie si sugestie. Si ea nu trebuie sa fie si mai mult scoasa in evidenta pentru ca oricum este exacerbata la majoriatea oamenilor de astazi. Asa ca mai degraba femeile ar trebui sa primeasca ascultare sa-si camufleze frumusetea si mai bine ar fi sa apara in biserici ca niste gospodine un pic obosite decat ca niste vampe de la Hollywood. Pentru ca pot sa pun 10 linkuri chiar acum si sa ma duc sa filmez in toate bisericile astfel de femei.

Trebuie sa luptati sa fiti pe plac lui Dumnezeu si sa actionati in directia revelata de El.

 

 

Eu va spun ca nimic nu este de dispretuit cand este vorba de luarea cu asalt a Imparatiei lui Dumnezeu. In timp bisericile v-au pacalit si v-au conditionat in sensul ca trebuie sa faceti exclusiv conform modelului oferit de ele. 

Pentru a combate aceast neajuns studiati istoria tuturor religiilor si uimiti-va si incercati sa intelegeti miracolele si semnele lui Dumenzeu in alte religii. Faceti pelerinaje, cautati cei mai insemnati oameni spirituali in viata ai tuturor bisericilor si chiar religiilor. Stati voi fata in fata cu ei si cititi randurile lor si apoi formati-va o parere.

Eu va spun ca Hristos nu numai ca este Domnul tuturor religiilor din aceasta lume dar al tuturor din aceasta galaxie si din intreg universul fizic si din intreg universul astral si chiar din intreaga si infinita Creatie.

Si ar fi multe si fara numar de spus dar totul pas cu pas. Scopul este comuniunea si comunicarea directa cu Hristos.

Dumenzeu vrea ca noi sa spunem: nu sunt nimic, pentru ca El sa poata sa umple acel nimic care suntem.

Cu cat va veti ruga mai mult zilnic cu atat El va va calauzi spre fiinte din ce in ce mai spirituale. Cu cat veti fi mai neajutorati si mai umili cu atat El va veni in ajutorul vostru si va fi si mama si tata. Gandeste-te ca pentru fiecare ban care sta la tine in banca striga zece flamanzi de aici sau de aiurea. Din acest motiv bogatul este precum camila... Pentru ca Domnul cand se uita pe Pamant vede simultan si pe bogat si pe saracii care flamanzesc langa el. Domnul vede prin ziduri si poate ca la numai cativa metri de tine cineva sufera si atunci tu cum sa te mantuiesti in nepasarea ta si cu conturile pline? 

Cu cat ai bani mai multi cu atat mai caritabil trebuie sa fii. Daca esti milionar trebuie ca sute si chiar mii de saraci sa fie hraniti si imbracati de tine. Numai asa ai o sansa la mantuire…

Faceti lucruri nebunesti dar pe placul lui Dumenzeu. Sunteti protestant? Vorbiti fratilor de minunile si puritatea lui Francisc de Assisi. Sunteti catolic sau ortodox? Vorbiti fratilor despre oamenii minunati pe care i-ati intalnit in celelalte culte si despre predicile lor inspirate. Incercati sa-l vedeti pe Iisus in interiorul fratilor vostri. Daca este acolo in timp il veti vedea cu siguranta.

Stati zilnic de vorba cu Iisus…

Iisus este o revolutie spirituala continua si eu va spun ca in viitor cei care vor fi una cu Hristos vor fi specialisti in multe alte taine si mistere despre care voi nici macar nu ati auzit. Vor fi asemenea ingerilor in cunoastere.

 

Eu va spun ca aceasta respingere reciproca a crestinilor intre ei este o mare rusine si oroare in fata lui Dumnezeu. Si in primul rand trebuie sa vedem ca greseala vine tot de la biserici cand ele spun ca numai daca apartii lor te mantuiesti, ca daca nu faci exact cum spun ele si nu porti unifroma lor nu ai sansa.

Ori numai Iisus trebuie purtat.

Evident bisericile au rostul lor, dar acest rost va fi suplinit in curand de cei care vor fi temple vii ale lui Iisus. Pentru ca El de la inceput nu a dorit temple de piatra ci temple vii. Dar pentru ca oamenii traversau o perioada foarte grea le-a ingaduit si le-a daruit o modalitate accesibila intelegerii lor de a fuziona cu El. Numai ca oamenii inteleg chiar si cele mai spirituale si mai mari minuni dupa puterea lor lumeasca.

Si la sfarsit trebuie sa spun ca intreg crestinismul va fi reformat din radacini.

Deci pe scurt mie mi se pare ca nu faceti nimic si ca ar fi bine sa faceti orice.

Cred ca totul se poate sintetiza pentru inceput la acest dialog intre doi frati crestini, de ce nu, un baptist si un catolic:

- Frate tu cat poti sa te rogi zilnic? Eu ma rugam numai jumatate de ora dimineata dar acum ma rog si seara jumatate.

- Dragul meu, eu ma rog o ora seara si o ora dimineata, am in plus si o ora de lectura spirituala zilnic unde studiez inclusiv istoria religiilor…

 

 

 

Si la sfarsit o provocare: imaginati-va ca acest blog si autorul sunt exact modelati dupa dorinta lui Dumnezeu, a lui Iisus ca sa fiu si mai exact. Si ca tot ce apare pe aici are mare legatura cu intoarcerea Lui si cu viitorul crestinismului…

Aceasta idée cred ca e chair mai eficienta decat tot textul.

Esti umit? Stiu, pentru ca numai Iisus ti se poate revela pe Sine asa cum este. Franturi ale imaginii Lui le gasesti in biserici, in Biblie, in textele sfintilor. Toate trebuie sa iti fie treapte spre El.

Daca te-ai oprit din ascensiune si ai inceput sa te dezvolti in plan orizontal, daca ai facut din Biblie Dumnezeu si ai incetat sa il mai cauti pe adevaratul Domn, daca ai facut din biserica ta Dumnezeu si ai incetat sa mai cauti si sa mai gandesti atunci vei primi binecuvantarea si cunoasterea Dumnezeului pe care ti l-ai facut in timp ce adevaratul Dumnezeu va ramane undeva in asteptare pentru ca tu sa incepi din nou sa il cauti si sa nu te mai opresti pana ce nu vei sta fata in fata cu El. 

Trebuie sa nu va opriti pana ce nu ajungeti la Dumnezeu. Nimic trebuie sa nu va opreasca, nici bisericile, nici preotii si nici macar Biblia. Cautati neincetat si pana nu il strangeti pe Dumnezeu in brate nu va opriti.

Oamenii sunt morti pentru ca au incetat sa mai caute. Altii le-au spus ca Dumnezeu este biserica si atunci ei s-au oprit. Iata suntem in biserica si-au spus si au incetat sa mai caute. 

Altii le-au spus ca Dumnezeu este Biblia. Iata citim Biblia si-au spus si au incetat sa mai caute. 

Omule iubit, Dumnezeu este Dumnezeu iar bisericile, Biblia, sfintii, miracolele sunt numai semne pe drumul tau. Nu te opri cu nici un chip pana ce nu il gasesti pe Dumnezeu si pana ce nu devii una cu El.

 

Domnul spune ca sunteti asemenea unui burduf uscat in care nu se poate turna inca decat putin vin (duh sfant).  Acest burduf este pregatit pentru Duh prin lacrimi si disperare dupa Dumnezeu si cunoastere. Dumnezeu nu ne vrea atasati de drumul pe care mergem ci ochii sa fie mereu la El si prea putin sa ne pese pe unde pasim. 

                           Oare cum sunt ingerii? Oare cum este construita lumea asta? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu