16 septembrie 2010

Despre biserici si Euharistie

                         

                              Am spus ca Dumnezeu sustine toate marile biserici crestine care au ca scop apropierea omului de Dumnezeu si mantuirea. 

Ce inseamna aceasta? Inseamna ca Dumnezeu sustine si pe catolici, si pe ortodocsi, si pe protestanti si pe neoprotestanti.

Astfel putem sesiza din primul moment ca acest lucru arata ca nici o biserica nu este si nu poate fi superioara si ca gratia lui Dumnezeu este cea care face diferenta, gratie care vine la ceea ce se afla in inimile celor care frecventeaza bisericile si la puterea bisericilor de a raspandi cuvantul lui Iisus si de a-i apropia pe oameni de El si unii de altii. 

                                  Adica Euharistia este simultan si simbolica dar si reala pentru ca Iisus binecuvanteaza pe toti aceia care practica euharistia. Totusi ii binecuvanteaza proportional cu iubirea si ascultarea lor fata de El. Pe cei rai nebinecuvantandu-i deloc chiar daca se impartasesc. 

 

Am auzit si vazut tot felul de prostii cum ar fi convertirea de la crestinism la crestinism, adica de la o biserica la alta.

Nu exista o astfel de convertire. Daca Dumnezeu si Iisus te-au binecuvantat si au coborat la tine, evident ca Ei te vor sustine oricare ar fi biserica in care te vei ruga, si, in fapt, daca au coborat, ai intrat de acum in adevarata biserica ce este una spirituala si subtila si care este chiar Imparatia lui Dumnezeu. 

Va rog sa fiti atenti pentru ca toti acestia care pretind ca o biserica este mai buna decat alta deoarece li s-a aratat lor Dumnezeu dupa ce au parasit pe una si au intrat in alta nu vorbesc in numele lui Iisus care aproape vizibil pentru toata lumea pulseaza energie sfanta in toate.

Evident, in functie de biserica in care ne-am nascut, in functie de cunostintele noastre spirituale si de receptivitatea si nivelul spiritual am putea sa ierarhizam bisericile.

Dar nu trebuie sa facem asta atata vreme cat toate lucreaza pentru raspandirea cuvantului lui Iisus si apropierea oamenilor de El.  

 

Sa te impartasesti este foarte placut si foarte dulce, intotdeauna mi-a placut vinul de la impartasanie. Impartasiti-va deci.

Dar la fel de adevarat este ca daca ai inteles in ce consta Impartasania si ai parte direct si constient de binecuvantarea lui Iisus, ce crezi ca iti va aduce in plus Impartasania exterioara?

 

Acum se poate vedea cu usurinta ca orice mesager care se afla in interiorul unei biserici va sustine si acea biserica. Este firesc. Totusi veti vedea ca cei mai inalti mesageri nu apartin nici unei biserici ci bisericile toate apatin lor. 

 

Sa nu uitam deci ca in Imparatie nu exista nici biserici si nici Euharistie cu paine si cu vin ci doar euharistie cu Duh Sfant, cu lumina ce vine din Lumina… 

 

Eu sustin si iubesc toate bisericile direct proportional cu iubirea pe care o manifesta ele pentru Dumnezeu si aproape, si la fel si pe toti cei care apartin lor.

 

Aceia care se cred superiori si spirituali si cu mult desupra fratilor lor din alte biserici sa ia aminte pentru ca vor ajunge cu mult in urma acestora daca in loc de iubire si imbratisare le daruiesc acestora dispret si desconsiderare.

 

Deci inca odata, impartasiti-va, fiecare cum stiti si cum puteti, intr-adevar Impartasania, si cea exterioara si cea interioara, sunt foarte bune.

 

De asemenea nu trebuie sa uitati ca sangele pe care vrea sa il bem Iisus este sangele sau spiritual, adica Duhul cel Sfant.

 

Asadar fiti echilibrati si nu puneti biserica si nimic mai presus de Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu se manifesta si in afara bisericii si in interiorul ei, si chiar in interiorul ei pentru unii se manifesta si pentru altii nu.

Iar El se manifesta realitatii din interiorul vostru. Intelegand aceasta ar trebui sa intelegeti care este rostul ritualului si unde vrea Iisus sa ne conduca.

Am spus deci ca Euharistia este simbolica in sensul ca simbolizeaza unirea cu Dumnezeu, iar unirea este cat se poate de reala pentru cel care este unit deja in inima lui cu Iisus si pentru cel cu inima pura si plina de iubire. 

 

Si totusi aveti grija sa nu ii  cereti si lui Hristos sa se impartaseasca.

 

Fiti echilibrati, aveti discernamant, nu bisericile vor cuceri lumea ci Hristos. 

Eu va spun ca nu conteaza atat de mult cum ajungeti la Iisus ci numai sa ajungeti. Si ar trebui sa fiti atenti ca ati uitat care este scopul si v-ati pierdut in atmosfera bisericilor si in unele cazuri acestea chiar au ridicat ziduri intre voi si Dumnezeu, intre voi si semenii vostri... 

Iar cea mai buna dintre biserici este aceea care ii ajuta pe oameni sa fie una cu Iisus. Dar toate sunt asemenea unor gradini unde cresc florile Lui iar El uda pe fiecare dupa  ceea ce se afla si ceea ce pleaca din inima ei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu