1 septembrie 2010

O parabola

                            

                             A fost odata un Arhitect care avea in plan o constructie cu totul speciala. Atunci El a cautat cei mai buni constructori din lume si le-a aratat in amanunt ce si cum dorea sa construiasca. A tocmit acesti constructori si s-au inteles asupra timpului si pretului constructiei.

                         Numai ca acesti constructori, datorita faptului ca se credeau mai presus chiar decat Finantatorul si Arhtitectul care ii angajase, in timp, au deviat de la planul initial si au inceput sa execute dupa propriile lor planuri nemaitinand seama de proiect.

Arhitectul le-a trimis din timp in timp calfe care sa le reaminteasca de planul Sau intial si de termenul limita al constructiei.

Calfele au sfarsit prost, fie omorate, fie dispretuite sau alungate.

Si cand parea ca cei care primisera lucrarea si toata sustinerea pentru a desavarsi constructia au pus cu totul stapanire atat pe planuri cat si pe resurse si pe perspective, Arhitectul si-a trims pe cel mai de seama ajutor sa ajunga la o intelegere cu cei pe care ii angajsase spre lucrarea cea mare.

Pentru ca nu au ajuns la nici o intelegere, Arhitectul a spulberat lucrarea , I-a imprastiat pe lucratorii cei rai si nerecunoscatori si a hotarat sa construiasca in alta parte cu alti lucratori selectionati nu dupa criteriul puterii lor si renumelui lor ci dupa acela al ascultarii, umilintei si slabiciunii acestora. A modificat de asemenea si rasplata adaugand acesteia si grija pentru lipsurile noilor sai lucratori.

Minune, Arhitectul se intelegea perfect cu noii sai ucenici si acestia nu ieseau din Cuvantul Lui decat rareori din slabiciune sau din greseala, niciodata cu intentie.

Arhitectul era foarte multumit vazand cum constructia Sa cea perfecta inainteaza cu fiecare zi si cum planurile Sale prind contur cu fiecare an. 

Atunci a hotarat ca toti slujitorii Sai apropiati sa urmeze drumul acesta al slabiciunii si umilintei pentru ca si ei sa devina pe rand ucenici , calfe si mai apoi ei insisi arhitecti.

De asemenea a mai hotarat ca El insusi sa viziteze din cand in cand constructia pentru a se bucura cu lucratorii cei cinstiti.

Iar aceasta decizie este numita de umanitate Intoarcerea lui Hristos.

Iar morala este ca oricat de importanta ar fi misiunea care ni se incredinteaza, putem oricand sa refuzam, avand aceasta libertate, si aceasta misiune si constructie va fi incredintata altcuiva mai dornic de a lucra pentru marele Arhitect.

                             Evident nu sunt si nu voi fi mason, dar si masonii au sansa sa se mantuiasca daca vor asculta si vor renunta sa creada ca planurile lor, mai ales cele care sunt in opozitie evidenta cu poruncile lui Dumnezeu, sunt mai bune decat cele divine.

4 comentarii:

  1. Ce se intampla cu lucratorul care s-a razgandit pentru ca el considera ca nu este in masura sa construiasca o astfel de capodopera?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei care nu lucreaza constient si din propria vointa si daruire pentru Dumnezeu o fac la modul inconstient.
    Absolut tot ce exista de la cei mai desavarsiti pana la cei rai lucreaza chiar impotriva vointei lor pentru Dumnezeu.
    Cei care nu il accepta pe Dumnezeu ca Domn si nu il asculta si fac voia lor si nu cea divina sunt supusi Judecatii.
    Universul este si un mecanism. Universul devine altceva numai cand gratia divina se manifesta, devine Iubire, devine chiar Dumnezeu.
    Altfel este un mecanism ce are legi foarte clare. Si una dintre ele este ca absolut tot ce pleaca de la cineva sa se intoarca la acel cineva. Sau karma.
    Deci aceia care il resping pe Dumnezeu vor avea parte de legile universului si de fructele propriilor lor actiuni.
    Cine omoara va fi omorat, cine fura va fi furat, cine inseala va fi inselat.
    Numai cei care se abandoneaza lui Dumnezeu vor deveni una cu El si vor scapa de legile universului.
    Pacatele le vor fi sterse pentru ca au fost deja rascumparate.
    Dumnezeu spune ca numai El este Viata, deci cine nu este cu El este impotriva Lui, pentru ca moartea este desigur impotriva Vietii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar daca lucratorul care lucreaza constient din propria vointa si daruire pentru Dumnezeu se simte mult prea mic si neinsemnat pentru a continua marea lucrare el poate refuza misiunea, lasand loc unei alte persoane mai potrivita sa termine capodopera.
    Ai spus ca oricat de importanta ar fi misiunea care ni se incredinteaza, putem oricand sa refuzam, avand aceasta libertate, si aceasta misiune si constructie va fi incredintata altcuiva mai dornic de a lucra pentru marele Arhitect.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am spus ca putem refuza pentru a arata ca suntem cu adevarat liberi. Dar cine ar putea sa fie atat de nebun incat sa refuze sa faca ceea ce Dumnezeu ii cere?
    Cand Dumnezeu iti spune sa faci ceva inseamna ca esti mai mult decat potrivit, inseamna ca esti perfect pentru acel lucru.
    Deci eu, Doamne fereste, nu recomand nimanui sa intoarca spatele lui Dumnezeu, sub nici un motiv si sub nici o justificare.

    RăspundețiȘtergere