28 septembrie 2010

Religia cea mai buna

             

                                    Stateam de vorba cu o ruda, si vorbeam despre religii. Despre faptul ca toate cele 4 mari religii au avut un numar aproape egal de credinciosi la un moment dat, despre faptul ca miliarde de oameni se folosesc de aceste credinte, cu siguranta diferite, cel putin in exterior. 

                                      Si deodata ma intreaba :  “Care crezi ca este cea mai buna?”

                                  La fel de brusc ii raspund: “Cea mai buna este aceea pe care o are fiecare." Si apoi am continuat: "Cum sa fie mai buna alta pe care nu o ai si pe care nu o cunosti? Atunci cand vei cunoaste doua si vei avea doua, vei putea sa pui in balanta calitatile fiecareia si vei putea decide daca una ofera mai mult sau daca poate chiar sunt complementare.”

                                  Religiile sunt asemenea bisericilor crestine. Fiecare in parte este atat de minunata, dar aceasta minunatie nu o poate vedea decat cel care o traieste.

                                     La fel este si cu tarile si chiar si cu iubitele sau iubitii in cazul femeilor. 

                                   Dumnezeu se manifesta prin iubitul sau iubita noastra si ne mangaie si ne iubeste. La fel ne mangaie si prin intermediul religiilor si ne modeleaza prin toate acestea, inclusiv prin intermediul culturii nationale. 

                                   Cum sa judec si sa vorbesc despre ceva ce nu cunosc? Cum sa vorbesc despre gustul unei prajituri pe care nu am gustat-o? Si daca am gustat-o atunci sunt deja una cu ea si ea se manifesta prin mine si eu prin ea si, cel mai important, prin amandoi Dumnezeu. 

                             Misterul in cazul cuplului este acela ca intr-adevar exista o fiinta cu care suntem mai compatibili decat cu oricare alta si cuplul poate sa devina un instrument al lui Dumnezeu prin care El sa-si manifeste vointa atat pentru cei doi cat si in exterior pentru multi altii. Dar asta tine de El si il priveste pe El. Cu adevarat nu este importanta persoana spre care El ne calauzeste ci faptul ca El ne calauzeste. 

                                    Intorcandu-ne la religii putem vedea ca toti ceilalti oameni religiosi sunt asemenea noua. S-au nascut intr-o religie sau biserica si pe aceea o cunosc si o promoveaza. Este firesc. Nefiresc este sa-si scoata ochii unii altora si sa spuna ca biserica lor este cea mai buna si chiar unica mantuitoare. Aici trebuie sa le spunem ca Mantuitor este singur si unic Dumnezeu. 

                                   La fel stau lucrurile si cu tarile. Cand incepem sa asimilam cultura si specificul national al altor tari putem vedea ca fiecare in parte este asemenea unei mame iubitoare si fiecare are atat de multe de daruit. Putem spune asadar Mama India, sau Mama Anglia, sau Mama Scotia, sau Mama Irlanda asa cum spunem dulce Mama Romania. Fiecare cu specificul ei si cu darurile ei. 

                                       In acelasi mod stau lucrurile si cu religiile.

                                     Nu exista convertire. Numai convertire la Dumnezeu exista. Intr-adevar atunci cand El ti-a deschis ochii, cum ai putea sa-l mai scapi din ochi? 

                                      Pentru ce altceva ai putea sa mai ai ochi in afara de El? 

                             Desigur ca El vrea sa ne desavarseasca si ne insoteste mereu cu lectii si parabole, cu minunate semne si minuni. 

                                     Asadar scopul este sa il obtinem pe Dumnezeu.

                                    Iisus este viu, la fel si ingerii si arhanghelii si toti sfintii. Pana nu vei ajunge sa vorbesti cu ei fata in fata asa cum vorbesti cu prietenii tai, zadarnic ai o religie sau o biserica daca nu urmaresti acest scop suprem. 

                                  Credeti ca Iisus nu se mai reveleaza si nu s-a mai revelat precum  s-a revelat lui Pavel?

                                Aceasta trebuie sa fie obsesia noastra: de ce nu il vad si nu il aud pe Hristos? Ce trebuie sa fac pentru asta?

                                Adevarat va spun , daca ati arde de dorinta de a-l cunoaste pe Dumnezeu ati devora toate religiile si toate cultele si toate bisericile lumii de teama sa nu va scape ceva. Iar aceasta posibilitate de cunoastere este tot o gratie divina. El ne face acest dar de a cunoaste si celelalte religii, de a pune in balanta si de a analiza. Pentru ca noi trebuie sa il cunoastem pe Dumnezeu. Nu fiti precum talibanii care au daramat statuile lui Buddha. Iata ca au ajuns sa fie vanati mai ceva ca sobolanii. 

                               Aceasta trebuie sa fie scopul nostru. Pentru aceasta trebuie sa traim: ca sa il cunoastem pe Dumnezeu. 

                                  Dumnezeu are raspunsurile toate. 

                              Eu merg cu El. Tine-ma Doamne si nu ma pierde, totul este din si prin Tine, prin gratia si mare mila Ta. 

                                Voi puteti sa faceti ce vreti. Dumnezeu este asemenea unei comori ascunse. Numai cei care pretuiesc si cauta comorile il gasesc. 

                                 Dar eu va sfatuiesc sa stati aproape de cei care il cunosc pe Dumnezeu. Pentru ca asa cum se spune intr-o carte sfanta, acestia vi-l vor revela si voua. Sau mai bine zis, El vi se va revela iar acestia sunt cei care va spala picioarele pentru a-l putea primi si recunoaste. 

                                Vedeti, numai Dumnezeu poate pune cu adevarat semnul "=" intre toti oamenii lumii. Si El a facut-o. 

                               Pentru ca nu exista decat o singura Fiinta care se manifesta prin toti, si anume El Insusi. 

                               Unde nu este El, nu sunt decat lucruri temporare care astazi doar sunt si maine nu vor mai fi. 

                                 Fericiti cei care inseteaza dupa viata vesnica si inseteaza dupa aceasta hrana sfanta care este Dumnezeu.

                                 In sfarsit se va face din nou lumina deplina si pe acest pamant. 

14 comentarii:

  1. Fascinant tot ceea ce scrii, te urmaresc de ceva timp si nu imi scapa nici un cuvant. Ai o relatie directa cu Iisus si asta este incredibil de minunat!!! Ma bucur ca existi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca si pentru mine este la fel de fascinant pentru ca textul este si pentru mine fie o revelatie la scriere fie o revelatie anterioara, daruita, uneori special pentru a fi impartasita.
    Iisus este cu mult mai mare decat isi imagineaza chiar si cei care il iubesc foarte mult.
    Cei care stiu ce inseamna un avatar divin se apropie de adevar.
    Faptul ca nu a vorbit despre mantre nu inseamna ca nu stia totul despre ele.
    In fapt este chiar Dumnezeu in actiune si este un Dumnezeu nu numai pentru intreaga aceasta planeta ci pentru intreaga Creatie.
    Iar acest lucru este ametitor si datator de extaz pentru ca aceasta realitate spirituala uluitoare vine si sta de vorba cu noi care suntem praf...
    De aceea fie ca Iisus sa te imbratiseze si sa te faca constient(a) de prezenta lui uluitoare.
    Mai mult, Iisus a intervenit si a judecat pe altii care spuneau si spun ca Shiva spre exemplu este cu mult mai mult decat Iisus...
    Numai ca Iisus nu este Iisus ci chiar Dumnezeu iar Shiva , oricum am intoarce-o nu este decat o forma a lui Dumnezeu.
    In fapt aici este secretul si gloria avatarilor divini...
    Plus ca Lorber spune ca inainte de nasterea lui Iisus au fost trimisi ingeri in toata Creatia sa anunte ca Spiritul Suprem se intrupeaza...
    Intr-adevar totul este coplesitor si fascinant si cine isi deschide inima fata de aceasta realitate uluitoare primeste uneori totul spontan si direct precum talharul de pe cruce...
    Spre descoperirea si revelarea lui Iisus, a lui Dumnezeu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Fie ca toti oamenii de pe suprafata pamantului sa primeasca imbratisarea lui Iisus! Ceea ce se intampla aici si acum este pur si simplu minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adriana sa stii ca numai El se poate percepe pe Sine asa cum este in realitate, iar daca cineva vede si intelege ceva, sau il recunoaste undeva, inseamna ca deja il are in interior intr-o masura.
    Si aceasta este minunat, ca El se intoarce la noi si este cu noi si perspectiva pe care ne-o deschide este uluitoare, infinita, vesnica...
    Fie ca tu sa beneficiezi tot mai mult de El, pentru ca nimeni n-ar putea sa-L vada si sa-L inteleaga daca n-ar fi binecuvantat inainte chiar de El cu aceasta cunoastere si intelegere.
    Intr-adevar nu exista pelerinaj exterior care sa poata sa rivalizeze cu opera de mii de pagini revelata prin Jacob Lorber.
    Cei care vor fi facut acest pelerinaj cu inima plina si inflacarata de iubire vor primi mai mult decat si-ar fi dorit, apropierea spirituala in spirit de Dumnezeu si imbogatirea cu o cunoastere spirituala eterna.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu inteleg nik din ce spuneti aici aveti vreun cod ceva de va intelegeti

    RăspundețiȘtergere
  6. :) extraordinar, dar ai formulat foarte bine. Intr-adevar cei nascuti a doua oara vad lumea prin intermediul unor ochelari divini si inteleg totul dintr-o perspectiva noua.
    Deci se poate spune ca este un cod.
    Naspa, dar poarta Imparatiei este intr-adevar codata...

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim, daca vrei sa intelegi intreaba si ti se va raspunde, asta este motivul pentru care Ingerul tau se afla aici, nu-i asa Ingerule drag?

    RăspundețiȘtergere
  8. Adriana esti prea buna cu mine, eu sunt nimic, un mare pacatos, daca se intampla ceva bun si frumos este pentru ca Iisus sau Dumnezeu sunt aproape si aceasta apropiere transforma totul intr-o binecuvantare.
    Frumusetea si revelatia si totul se afla in ochii si in sufletul tau, prin gratia lui Dumnezeu.
    Fii binecuvantata si invaluita de divinitatea lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu sunt o mare pacatoasa, tocmai de aceea continui sa ma intreb cum poate o persoana ca mine sa primeasca atat de mult, mai mult decat as fi putut visa vreodata, Iubirea lui Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
  10. este pacat sa treci de la o religie la alta?

    RăspundețiȘtergere
  11. Este mai degraba o prostie. Omul trece exterior de la o religie la alta, in realiatte el nu se apropie mai mult de Dumnezeu schimband o religie.
    Omul trebuie sa cunoasca marile religii si cu ajutorul lor sa-l cunoasca pe Dumnezeu.
    In Dumnezeu religiile sunt una si pe masura cel El se va manifesta in aceasta lume, odata cu Intoarcerea Sa vor deveni una si pe Pamant.
    In realitate nu exista decat o singura religie : Dumnezeu.
    Cuvantul in sine inseamna reluarea legaturii cu Dumnezeu.
    Cine il are pe Dumnezeu are si toate religiile.
    Despre religii si spiritualitatea lor vom mai discuta , ramai aproape.
    Toate se roaga si implora acelasi Dumnezeu.
    Toate sunt ale noastre, ne apartin si trebuie sa le folosim si sa ne imbogatim spiritual si sa il intelegem pe Dumnezeu si vointa Lui.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna as avea si eu o intrebare.Ce parere ai despre religia penticostala?Eu de exemplu ma simt mai bine la penticostali,ortodox fiind,botezat de parinti,binenteles.Multumesc.Marius.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, religia este crestinismul, biserica este penticostala sau ortodoxa sau catolica.
    Este foarte bine atat vreme cat constientizezi ca biserica este o scoala in care studiem biblia si invatam sa ne apropiem de Dumnezeu si de cei din cer.
    Atata vreme cat manifesti iubire fata de celelalte biserici si fata de ceilalti frati crestini din ele si cat nu te consideri superior lor si nu ii judeci pentru ca nu sunt asemenea tie, este foarte bine.
    Acum aceste treceri dintr-o biserica in alta, dar insotite de iubire, sunt foarte apreciate de cer deoarece se doreste ca noi toti sa ne iubim intre noi si sa vedem ca in fata lui Dumnezeu nu sunt diferente intre noi decat strict individuale, de aspiratie si iubire fata de Dumnezeu.
    Ramai aici sa studiem impreuna toate bisericile si toate religiile si sa rugam pe Dumnezeu sa ne arate cum le vede El.
    Asadar Dumnezeu doreste sa vedem ca am fi putut sa fim in oricare dintre biserici , ba chiar sa vedem ca noi suntem si in celelalte biserici. Fratii nostrii nu sunt diferiti de noi.
    Asadar studiaza si incearca sa cuprinzi toate bisericile si toate religiile.
    Daca vei cuprinde pe Iisus vei vedea ca in El sunt toate bisericile si ca El ne sustine pe toti sa ne luminam si sa ne unim cu El si cu Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dumnezeu doreste sa arat aici ca El are motive sa iubeasca si sa sustina toate bisericile si toate religiile.
    Am chiar o eticheta unde am aratat motive sa iubim cele trei mari biserici crestine, ortodoxa, protestanta si catolica, biserica penticostala fiind o ramura a bisericilor protestante.
    Am aratat de asemenea multe motive sa iubim si celelalte religii, mai ales Hinduismul, intregul blog putand sa primeasca eticheta: http://nibiru-sfarsitul-lumii.blogspot.com/search/label/De%20ce%20iubim...
    Gsesti pe Wikipedia o clasificare foarte buna a bisericilor crestine, sau denominatiunilor: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_denominations

    RăspundețiȘtergere