30 septembrie 2010

Sunetele primordiale

Sa stiti ca acesta este un mare adevar si o mare revelatie.

Asa cum scheletul sustine intreg trupul, la fel Creatia este sustinuta de suntele arhetipale divine.

Si nu numai ca este sustinuta dar ea chiar se naste din aceste sunete.

In acest mare adevar si chiar secret sta gloria celei mai mari religii a lumii. 

Intr-adevar nu exista nici o indoiala ca Hinduismul este aceasta mare religie.

Probabil aceasta mare si universala religie a aparut ca o exteriorizare a sistemului Yoga, pe care l-am numit cartea tehnica a Omului.

Cu cat cunoastem mai mult si mergem in profunzimile acestei, stiinte ii spun unii, cu atat ramanem mai uluiti de marile adevaruri care iata, au existat permanent pe acest pamant.

Aceste sunete primordiale prin care Dumnezeu naste Creatia au fost in timp personificate si au devenit pentru cei multi… Zei. 

Iata de ce hindusimul este viu : pentru ca are de daruit mari adevaruri, mari realitati, pentru ca sunt in hindusim adevaruri  cu adevarat uluitoare si eterne.

 

Se spune ca primul Cuvant, primul sunet, sunetul primordial, Pranava, acel Cuvant despre care se spune “La inceput a fost Cuvantul” este AUM sau OM.

Se spune ca acesta este sunetul primordial rostit de Dumnezeu la inceput si din care toate se nasc.

Nimic nu este intamplator.

Acum sa ne amintim alt aspect al gloriei hindusimului care spune ca Dumnezeu se intrupeaza din timp in timp, odata la cateva mii de ani, spre a stabili ordinea divina atunci cand aceasta s-a pierdut si omul s-a pierdut de Dumnezeu. 

Amintesc aceasta aici pentru ca Iisus s-a autodenumit de mai multe ori Fiul Omului. 

Plina de seminifcatii este aceasta definitie, pentru ca se spune ca OM este marea creatie, trupul manifestat al lui Dumnezeu. Adica intreaga Creatie macrocosmica este un Om macrocosmic. Dumnezeu este Om iar noi, oamenii, suntem ultima Lui glorioasa creatie deoarece noi suntem mici potentiali dumnezei in miniatura. Tocmai de aceea si Dumnzeu Insusi s-a intrupat pentru a binecuvanta si arata cat de mare este Gloria acestui vehicul. 

Din acest sunet primordial, AUM, pronuntat cel mai adesea OM ( sa ne minunam ca limba romana contine, spre deosebire de altele, forma originala a acestui cuvant primordial) , deci din acest sunet primordial se nasc celelalte realitati macrocosmice, celelalte sunete primordiale care desemneaza energii primordiale si macrocosmice. 

Aceste energii au fost personificate in hindusim sub forma zeilor. Avem Timpul, Spatiul, Compasiunea, Iubirea si Frumusetea, Intelepciunea si Cunoasterea si multe alte aspecte si energii personificate sub forma marile lor zei si zeite. 

 

Sa stiti ca acesta este unul din marile secrete si unul din marile adevaruri ale manifestarii.

Acest adevar este atat de mare incat insusi Iisus daruieste in lumea de dincolo, in imparatia lui Dumnezeu, cate o astfel de forma divina perfecta celor care se mantuiesc, forma ce este dezvoltata de indeplinirea misiunilor si inaintarea in evolutie spirituala. 

Intr-adevar toate aceste teorii si adevaruri hinduse sunt mai mult de ordin tehnic, in timp ce Iisus s-a raportat si a vorbit aproape exclusiv despre Dumnezeu. 

Dar totul este sunet, Creatia in totalitatea ei este o glorioasa simfonie a sunetelor

                               Adevarat, cercul Adevarului se inchide devenind desavarsit pentru aceia care reusesc sa stapaneasca aceasta glorioasa stiinta a sunetelor si care totodata il si cunosc si recunosc pe Dumnezeu ca suprem conducator al Creatiei si asculta de El .

 

Adevarat va spun acest adevar este atat de mare ca mai presus de el nu exista altul decat insusi Dumnezeu. 

Acest adevar este atat de mare ca intreaga eternitate ne vom folosi de el.

Acest Adevar este atat de mare ca absolut toti ajung la el, chiar si cei care inainte sa il descopere il descopera pe Dumnezeu intai. Acestia se intorc apoi la acest mare adevar care putem sa il definim si ca un adevar de ordin tehnic.

Sunetul este datator de viata, numai suntele manifesta, creaza si sustin orice realitate.

Desigur Dumnezeu prin sunet.

Sunetele samanta ale marilor realitati macrocosmice sunt denumite bija, adica sunete radacina.

Orice realitate are un astfel de sunet samanta, care sunt considerate a fi masculine, feminine si neutre in functie de ceea ce manifesta.

Orice astfel de sunet primodial manifesta o forma care este insotita de mai multe caracteristici care reprezinta rostul acelei energii in creatie.

Noi insine suntem energie, chiar si trupul fizic este energie condensata si vibram permanent pe o anumita frecventa de vibratie. 

Marele mister si marele secret este acela ca aceasta frecventa poate fi schimbata si tranformata intr-una primordiala, spirituala prin repetarea acestor sunete primordiale.

                                   Aici este secretul spiritualitatii. Si nu exista altul. Toate religiile au aceasta tehnica a repetarii numelui divin care s-a transformat in rugaciune.

                                    Toate marile fiinte spirituale au daruit oamenilor rugaciuni mai lungi sau mai scurte.

                                   Marii avatari divini spun: Focalizati-va atentia asupra Creatorului si nu slujiti decat Lui pentru ca El a creat multe fiinte si multe energii si forte dar toate exista in si prin El.  

                                   Este bine sa stiti si chiar sa invatati sa va folositi de aceste energii primordiale.

                                   Chiar si ceilalti, neinteresati, primesc dupa cum am spus, o astfel de haina primordiala in Imparatia lui Dumnezeu. 

                                  Intr-adevar Iisus a numit foarte bine aceste energii primordiale, haine. 

                                  Intreaga noastra fiinta , cu cei sapte centri energetici, este o miniatura a Creatiei, a Macrocosmosului si contine absolut toate aceste manifestari primordiale care pot fi manifestate pe rand sau chiar simultan. Desigur ele sunt cu miile si cunoasterea lor o sa continue de-a lungul miiilor de ani ce urmeaza, desigur in Imparatie daca vom asculta de Iisus si il vom urma. 

                                  Intr-adevar Iisus este gratia divina intrupata pentru ca absolut toti oamenii, iata nu numai aceia care au ca scop unic sa gaseasca Adevarul, au o sansa la mantuire. 

                                   Nu exista furnica in Ceatie si nici macar atom care daca spune Doamne Iisuse tu esti Dumnezeu calauzeste-ma spre mantuire, sa nu beneficieze de gratia acestuia. 

                                 Desigur El va spune: Renunta la vointa ta si inlocuieste-o cu a Mea daca vrei sa te mantuiesti .

                                In acest adevar mic in aparenta, dar urias in realitate si din punct de vedere spiritual, sta mantuirea si chiar intreaga ordine a Universului, in vointa divina.  

                                  Sa-i multumim lui Dumenzeu pentru aceste revelatii care vin pentru prima data din perspectiva si cu binecuvantarea lui Iisus. 

                                  Dar Iisus este una cu Dumnezeu si chiar Dumnezeu desi cei mai multi nu vad si nu inteleg asta, unii premarindu-l dar uitand ca trebuie sa il cunoasca direct si palpabil, altii ignorandu-l si crezand ca a fost doar un profet care nu a cuprins in El intregul Adevar primordial si etern. 

                                Adevarat, bucurati-va pentru ca aceasta este o revelatie care vine de la Iisus si nu a fost faccuta niciodata direct pana acum ci numai sub forma ascunsa in parabole si metafore.

                                Bucurati-va voi cei insetati de Adevar, pentru ca Adevarul se intoarce la voi cu o glorie inmiita. 

                                Fie ca mintea, inima si fiinta noastra sa fie suficient de largi si sa se largeasca mereu pana la infinit pentru a putea sa cuprinda si sa manifeste pe Cel Etern. 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu