25 octombrie 2010

Cea mai buna inchinare

                 

                            Credinciosii, o viata intreaga il invoca pe Dumnezeu. Atat de mult s-au obisnuit cu aceasta stare de invocare ca au uitat ca Dumnezeu ar putea sa mai si raspunda si surpriza este ca nu sunt deloc pregatiti pentru raspunsul lui Dumnezeu. 

Trebuie sa vedeti ca Iisus nu s-a razboit cu romanii ci cu credinciosii care tot spuneau Doamne, Doamne dar nu faceau ce Dumnezeu voia. 

Mi se pare fascinant cum Dumnezeu ii intoarce pe cei mai multi din drum si ii judeca.

Intoarcerea lui Iisus inseamna in primul rand judecarea tuturor crestinilor, a tuturor bisericilor. 

Cei mai multi spun si vor spune exact ca si evreii: Moise este Tatal nostru si noi urmam scriptura! Ce scriptura urmati voi daca nu va duce la cunoasterea lui Iisus?

Hristos insusi va va scoate in cale zeci de modele care au reusit sa il gaseasca si sa fie una cu El si nu veti avea nimic de comentat.

Voi ati pornit sa respectati si sa impliniti Cuvantul Lui dupa regulile voastre si nu dupa ale Lui.

Sunteti atat de fericiti ca v-a lasat sa faceti singuri biserica si atat de ametiti ca puteti avea propria voastra biserica incat ati uitat cu totul ca scopul nu este sa ai sau sa faci o biserica sau daca faci ea trebuie sa ofere si sa aigure deplina fuziune cu Iisus.

Toti credinciosii cred ca sunt superiori celor din alte biserici. Nu exista exceptie. Rar intalnesti cate un intelept care sa spuna : Totul este gratia lui Dumnezeu iar eu sunt cel mai mare dintre pacatosi iarta Doamne mandria si orgoliul meu. 

Unii se cred superiori pentru ca nu se mai inchina la icoane, moaste si sfinti. 

Dar cei care stiu, stiu ca toti sfintii sunt una cu Iisus si Tatal si acestia actioneaza prin ei. 

O Doamne, daca cel mai necunoscut dintre sfinti si ingeri ar veni si m-ar binecuvanta ce fericit as fi in eternitate. 

Dar acestia si-au ridicat alte obiecte mai subtile si mai periculoase spre idolatrie.

Pentru ca este evident ca nu exista icoane si moaste in Imparatie. Dar nu la fel de evident este ca poti sa nu te inchini la ele dar sa nu il dobandesti pe Dumnezeu si sa iti imaginezi ca te inchini intru Spirit. Dar orice inchinare adevarata este insotita si de o binecuvantare adevarata. Poti sa te inchini intr-un mod cat se poate de lumesc dar daca inima ta este plina de iubire si umilinta ea va primi binecuvantare.  

Iar singura inchinare adevarata este aceea care o face chiar Dumnezeu, sau Iisus, spune-i cum vrei, prin tine. 

 

Spun tuturor in numele lui Iisus, nici unii nu sunteti superiori altora. Cu fiecare palma si mustrare exterioara, si care nu vine de la El, adresata crestinilor diferiti de voi, va ridicati ziduri intre El si voi. 

Toate bisericile exista cu ingaduinta si binecuvantarea Lui. Si tot El le va judeca si binecuvanta pe toate dupa fructele lor.

Priviti si vedeti ca este mai bine sa le ai pe toate decat sa ai numai una.

Toti aceia care alearga sa imbratiseze totul de teama ca nu cumva sa le scape ceva sunt mai binecuvantati decat cei care in orgoliul lor resping ce aparent nu are legatura cu biserica lor.

 

Am lasat un comentariu extraordinar pe blogul unor crestini. Era un comentariu cu totul divin care venea din inaltul cerurului. Un mesaj rar si foarte inspirat care vorbea atat despre faptul ca cei care ii considera pe ceilalti idolatri au devenit ei insisi asa pentru ca ei se inchina tot la o icoana a lui Iisus, care se afla in mintea lor…  

Si care mai spunea, fericiti cei care il vor gasi si recunoaste pe Dumnezeu in afara granitelor crestinismului.

Numai El se poate recunoaste pe Sine acolo unde este prezent.

Nu pot sa il redau chiar in forma originala dar deoarece a fost sters i-am sters si eu pe aceia din blog roll si Dumnezeu ii va sterge si din alte liste. 

In fapt El ii judecase deja prin cineva si eu am zis, Stai, mai lasa-i, sa mai avem putina rabdare.

Nu suntem singuri si suntem egali. Daca cineva spune sa judecam pe cineva eu sau altcineva spune: Sa ii mai lasam. Daca eu spun sa judecam pe acestia poate fratele meu sa spuna  Sa-i mai lasam, spun atat de frumos Doamne, Doamne. 

Dar se pare ca si unii si altii au fost judecati si atat eu cat si fratele meu am avut dreptate cand le-am prezis asta si in zadar a fost rabdarea noastra. Dar asta s-a petrecut pentru intelegerea si apropierea noastra intru Iisus.  Si unul si celalalt judecase bine pentru ca Iisus si chiar Tatal facuse asta prin amandoi. 

Dar nu este in zadar prezenta lui Hristos si faptul ca El ne atrage atentia sa privim cum actioneaza si cum judeca El pentru a intelege Gloria si perfectiunea lui Dumnezeu.  

Hristos este asemenea unui secerator ale carui hambare cresc cu fiecare clipa.

Intoarcerea Lui inseamna prada imensa pentru hambarele Sale divine.

Surpriza este ca multi crestini vor fi asemenea pestilor care se zbat sa scape din mana pescarului.

Ati vazut ca toti din infern au fost avertizati de Iisus direct sau prin mesageri de mai multe ori.

 Toti care l-ati invocat veti avea parte de El acum. Daca veti fi asimilat suficient nu veti pica testul divin al Intoarcerii sale. 

Inchinarea cea mai buna este aceea pe care El o face prin voi. Luptati ca sa il dobanditi. Trebuie sa abandonati totul pentru El si intr-adevar merita orice sacrificiu. 

Fiti atenti deci. El insusi trimite la plimbare fecioarele nebune chiar inainte de Intoarcerea Lui. Acestea nici nu au apucat sa il vada... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu