24 octombrie 2010

Grozavia si paradoxul prezentei si judecatii divine

 11. Iar El, răspunzând, le-a zis: Pentru că vouă vi s-a dat să cunoaşteţi tainele împărăţiei cerurilor, pe când acestora nu li s-a dat.

12. Căci celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce nu are, şi ce are i se va lua.

13. De aceea le vorbesc în pilde, că, văzând, nu văd şi, auzind, nu aud, nici nu înţeleg.

                                                                                                                                                                                            Matei 13 

 

Este vorba de Duh Sfant.

Ati observat cat de mult se vorbeste  despre Iisus si despre Dumnezeu dar oamenii vorbesc de la ei, nu de la Dumnezeu. 

Totusi celor putin care vorbesc de la Dumnezeu li s-a dat enorm mai mult amplificandu-se de mai multe ori ceea ce aveau si aproape deschizandu-li-se portile cerului si primind mangaierea Lui cea sfanta. 

Acestia au pornit la drum nu pentru ei ci pentru ceilalti si pentru Dumnezeu. Iar dintre toti oamenii cei mai mult Tu ii iubesti pe cei care din propria lor inima se daruiesc si se sacrifica pentru binele si libertatea celorlalti. Acestia ii fac de rusine pe toti credinciosii care desi repeta numele tau putin le pasa de semenii lor. 

Ceilalti au pornit la drum pentru ei si pentru bisericile lor.

Pe ei ii intereseaza sa arate cat de superioara este biserica lor si cat de filozofi si de buni cunoscatori ai scripturii sunt ei.

Lor li se va lua si ceea ce au…

Primul pas pe care  Iisus il face, si se poate observa  exact aceasta, este ca nu ii mai sustine pe cei care au cazut la testul spiritual. 

Si testul El l-a dat, dar ei nu au vazut si vor muri repetand Doamne Doamne.

Pentru ca trebuie sa stiti ca El nu ii suporta pe acestia care in numele Lui ii urasc si resping pe ceilalti crestini, pe aproapele lor, considerandu-se superiori in prostia lor. 

Cand Dumnezeu nu te mai sustine si nu iti mai raspunde inca nu esti pierdut . pentru ca poti sa te prabuseseti la picioarele Lui si sa ii ceri gratia inapoi promitandu-I ascultare si renuntare. Promitandu-I ca te vei impaca cu cei pe care El ii iubeste si ii sutine si pe care trebuie sa ii consideri frati.

Dar prietenii nostri nu stiu ce e aia prabusire si nici ce inseamna umilinta. Si vor cadea in judecata.

Voi spuneti Dar nu au facut nimic grav sa ii iertam .

 La ce bun iertarea noastra. Daca Dumnezeu nu poate sa intre in ei desi vrea aceasta, la ce le foloseste iertarea noastra? 

 Dumnezeu judeca intotdeauna cu martori. Martor iti sunt Doamne ca de mai mult de trei ori le-ai atras atentia si ai batut la portile lor iar ei fie ca nu au vrut sa deschida fie au trimis un slujitor sa arunce ceva cersetorilor care striga la poarta lor. 

Drept esti tu si judecata Ta este perfecta.

Drept esti Tu si ferm deoarece nu incape targuiala in judecata ta.

Bun esti pentru ca ne-ai deschis poarta Fintei Tale si ne–ai revelat secretele lui Dumnezeu si ne inveti sa pasim pe caile eternitatii. 

Bun esti Tu pentru ca ne-ai ales sa iti slujim.

Vad ca Tu ai suportat prostia, rautatea si ofensa pe care ti-au adus-o nu odata ci de zeci si sute de ori si ai mai suportat-o inca putin si cu martorii tai pentru a le arata de ce vei judeca pe cei care si-au ridicat ziduri in sufletele lor chiar fata de Tine desi tot spun Doamne Doamne zilnic dar nici nu vor sa auda de vointa Ta si de Cuvantul Tau si desi ei nu vad, pe Tine te-au contrazis si pe Tine te-au urat iar nu pe cine credeau ei. 

Drept esti pentru ca nu ai venit sa ii judeci pe cei care nu te cunosc ci pe cei care te cunosc de atata vreme dar fac orice altceva decat numai Voia Ta nu.

Drept esti Tu pentru ca ai trecut si treci pe la toti care iti repeta numele dar nici unul nu vrea sa te primeasca si sa te urmeze.

Drept este Tatal care a pastrat cu sfintenie liberatea si conjunctura ideala pentru mantuire si eliberare spirituala.

Drept esti pentru ca vei mai trece odata pe la ei in lumea de dincolo inainte de a doua moarte si judecata finala. 

Bun esti tu si mai degraba scoti ascultare, umilinta si iubire din pietrele templui inca neridicat decat din sufletele lor.

Drept esti pentru ca nu ai incalcat nici macar cu un milimetru liberul lor arbitru si nu I-ai oprit din slujbele si rugaciunile lor.

Bun esti Tu pentru ca imparti cu copiii Tai iubirea si fericirea ta.

Drept si bun esti pentru ca vrei sa ridici din fiecare biserica. Dar tu nu dupa biserica lor ii judeci ci dupa inima lor care nu poate sa te cuprinda fiind prea plina de orgoliul lor religios si prea nelinistita incercand sa te caute si sa te gaseasca acolo unde nu esti, deoarece Cuvantul tau fara Tine nu este decat maculatura si litera moarta.

Asadar Domnul ii judeca , pedepsete si indeparteaza pe cei care repeta Doamne Doamne dar in schimb ii mantuieste pe pacatosi, vezi talharul, prostituata, vamesul, samariteanca etc… 

De ce se intampla aceasta grozavie?

De ce bogatul cel drept care respecta toate poruncile si care daca nu s-ar fi intalnit cu El ar fi intrat in Cer, nu mai intra si moare dupa ce il intalneste?

De ce Anania si Safira care vand totul pentru comunitatea spirituala si care ar fi fost mantuiti daca nu s-ar fi intalnit cu Dumnezeu, odata ce s-au intalnit, mor? 

Pentru ca scopul, scopul este intalnirea cu El, intalnirea cu Dumnezeu. In zadar le faci pe toate daca atunci cand te intalnesti cu El nu il recunosti si ii intoarci spatele sau mai stiu eu ce prostie mai faci. 

 Dumnezeu v-a daruit libertate totala, v-a lasat sa faceti ce vreti si v-a sustinut pe toti. Ati ridicat biserici mai vechi si mai noi, ati trait cum ati vrut. Dar acum se trage linie. 

Intalnirea cu El este testul vostru si al bisericilor voastre.

Dar voi le judecati inca pe prostituate dar nu stiti care dintre ele va spala cu parul ei picioarele lui Hristos si se va mantui in ciuda prostiei voastre. 

Voi sunteti prea atenti la tinuta femeilor din biserica voastra ca sa mai fiti atenti si la prezenta lui Iisus in inima voastra.

Veti repeta in zadar pana la disperare numele Lui asa cum o faceti deja si vi se va mai da o sansa candva.

Dar daca ati sti cum sa repetati numele Lui!

Nu intelegeti care sunt fiintele care ii sunt pe plac Lui si de aceea nu puteti sa ii fiti pe plac. Sunteti orgoliosi, infumurati, neascultatori, mandri, numai buni sa fiti indepartati de Dumnezeu. 

Veti cadea usor la primul si cel mai simplu test pentru ca ignorati mii de ani de spiritualitate si voi faceti mai mult rau Bibliei si Evangheliei decat bine. 

Si cine sa va salveze deoarece exista un singur Salvator si El o viata intreaga v-a asteptat dar nu va inchinati Lui si sunteti cu mult mai idolatri decat cei pe care ii acuzati de idolatrie.

In zadar este totul si nu veti reusi sa descifrati misterul gratiei divine. Voi sunteti din neamul lui Iuda, cel care desi a primit mai mult decat orice crestin si s-a holbat la Iisus ore si zile intregi, Dumnezeu nu a vrut sa coboare si sa intre in El. 

Dar ce va pasa? Va este bine. Aveti bani, aveti putere si cititi din Biblie cu voce tare.

Mantuirea este paradoxala, nu-i asa? Talhari, prostituate si tot felul de pacatosi o obtin si crestinii foarte atenti la tinuta lor in biserica sunt mai departe de ea decat paganii...  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu