22 octombrie 2010

Chemarea lui Dumnezeu (II)

                                Vedeti, Dumnezeu cheama. Dar oamenii nu sunt pregatiti nici macar sa auda chemarea Lui, daramite sa o mai si urmeze.

Urmeaza-ma, spune Iisus! Dar omul spune, Doamne lasa-ma sa-mi ingrop tatal, sau mama sau copilul. Ce Dumnezeu esti tu daca nu intelegi ca trebuie sa fac asta?

Oamenii se iau la harta cu Dumnezeu, ba chiar sunt in stare sa-L si omoare. 

Dar Dumnezeu este multumit. Dumnezeu este asemenea unui munte de aur ascuns. El se ascunde celor multi pentru ca sa fie descoperit de cei putini.

Acestia putini se chinuiesc prin maracini si multe obstacole sa urce muntele. Cei multi ii cred nebuni. E absurd sa te lupti cu un munte, pentru un munte. 

Omul il judeca pe Dumnezeu. Ce fel de Dumnezeu esti daca imi ceri sa renunt la averea mea pe care tot tu mi-ai daruit-o? De ce sa umblu cu tine si sa dorm sub cerul liber sau in jurul focului cand am un pat calduros si lemne pentru mai multe ierni?  De ce sa fiu nomad?

Judecata exista, moartea exista si ele actioneaza zi de zi.

Cum sa renunt la sotia mea raspunde omul? Altul se va culca cu ea daca voi renunta la ea.

Iar oamenii prefera mai bine sa moara sau sa omoare decat sa se culce altcineva cu sotiile lor.

Tocmai de aceea, Dumnezeu fiind atat de bogat le iese in intampinare si ii rasplateste si sustine pe cei care sunt gata sa il urmeze, sa il cunoasca. Dumnezeu este o entitate foarte sensibila, buna si responsabila.

Creatia este gradina lui Dumnezeu si El se bucura de florile care rasar in aceasta gradina. El stie ca fara ajutorul Lui aceste pretioase flori s-ar usca si de aceea vegheaza zi si noapte.

Dumnezeu este asemenea unui Patron care angajeaza oameni pentru firma Lui.

Multe posturi sunt libere, de la cele mai inalte pana la cele mai de jos.

Va amintiti parabola cu cei care au negociat cu Dumnezeu sa-I lucreze via?

Cei care au lucrat de la primul ceas nu primesc mai mult decat cei care au lucrat doar un ceas. 

Am putea sa spunem ca cele doua biserici care au doua mii de ani se compara cu lucratorii angajati la prima ora. 

Observati ca acestia cartesc foarte tare si ar fi in stare sa il mustre pe Dumnezeu daca ar da aceeasi rasplata si bisericilor mai tinere.

Dar de ce va faceti griji? Dumnezeu judeca singur si pe cei tineri si pe cei batrani si testele Lui sunt cele care ii departajeaza pe cei chemati.

 

Prin gratia Lui noi avem acum aici pe masa secretele tuturor bisericilor, comorile lor si tot ce pot sa ofere ele. Cunoastem de asemenea si lipsurile lor. Sa ne amintim ca toate bisericile in Apocalipsa au primit mustrari si laude. 

Asadar va invit sa ne infruptam de la aceasta masa, pentru ca toate sunt ale Lui si El ne-a chemat la aceasta masa si la aceasta cina de taina daca vreti. 

 

Fii pregatit, Dumnezeu poate sa iti ceara lucruri absurde la prima vedere si imposibile. Stii deja, poate sa iti ceara sa iti parasesti familia, sau sa iti sacrifici copilul. Poate sa iti ceara sa urci pe cruce. Poate sa iti ceara sa iti lasi tatal neingropat sau sa vinzi tot ce ai.  Poate sa te incerce cumplit ca si pe Iov.

Biblia este intr-adevar mareata atunci cand o citeste chiar Hristos.

 

Dumnezeu a pregatit absolut toate functiile din firma Sa pentru anumite persoane. Ele sunt predestinate. 

Dar atentie, aceste functii, aceste scaune daca vreti, nu pot sa ramana libere. Ele vor fi ocupate. 

Daca evreii nu au vrut sa ocupe locurile ce le erau pregatite, Dumnezeu a chemat si a pregatit pe altii. 

Daca cei chemati nu vin Dumnezeu si-a trimis slujitorii sa cheme pe oricine intalnesc. 

Desigur unii vor fi respinsi, deoarece au venit la masa cu haine nepotrivite. Au venit doar sa manance si nu vor sa dea nimic in schimb, ba unii mai fac si mofturi si cer anumite feluri de mancare nestiind cine I-a chemat si de ce. 

 Dumnezeu nu vrea sa piarda pe cei pe care ii iubeste si ii cheama dar ei se pot pierde singuri prin atitudinea fata de El. 

Uneori Dumnezeu este foarte limpede si chiar ii arata celui chemat ce trebuie sa faca si unde, ba chiar ii arata si cine il va inlocui daca nu va veni.

 

Dar eu va spun, fiti liberi. Fiti liberi sa traiti si sa muriti. 

Adevarata vointa a lui Dumnezeu este cea mai mare comoara care exista in Creatie. Ea este cautata cu multa devotiune de cei care pretuiesc comorile. 

Fie ca cei care nu o cunosc si nu o pretuiesc sa pice testele divine si sa mearga pe caile lor si nu pe cele divine. 

Uneori profesorul este atat de ingaduitor incat arata raspunsurile corecte elevului si totusi unii nu trec examenul nici cu asemenea profesor, unii nici macar nu se prezinta…

 Fiti liberi, Dumnezeu va gasi slujitori in alte religii daca crestinii nu ii vor recunoaste chemarea.  

Dumnezeu este Mirele care va testa toate miresele Sale, nu peste puterile lor, ci doar peste orgoliul si peste umilinta lor. 

                         Pregatiti-va pentru testele Lui. O parte din cei mai buni vor cadea si El va ridica dintre pacatosi, pe cei care plang pentru pacatele lor… 

 

Totul este real, totul este pe bune. A doua venire este ca si prima, neasteptata, uluitoare, bulversanta.

Sa luam aminte cine si de ce a cazut la prima intalnire. Cu siguranta ca Dumnezeu are cu ce sa ne bulverseze. Daca v-ati obisnuit cu anumite aspecte ale Lui, El va revela altele ascunse si neasteptate.

Fiti pregatiti pentru este posibil ca lumea sa fie luata si daca nu avem decat lumea cu ce vom mai ramane? 

 Fiti pregatiti sa dansati cum canta Messia… 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu