21 octombrie 2010

Noi si ceilalti credinciosi

                 

Ce este Viata? Ce este lumea? Un raspuns bun si adevarat este acela ca viata si lumea sunt o Scoala.

Un raspuns special pentru noi, trebuie sa fie acela ca viata si lumea in care traim sunt Scoala Ingerilor.

                               Tot ce exista in exteriorul nostru este o reflexie a interiorului dar si a unei realitati macrocosmice. 

Dumnezeu creeaza. Dumnezeu naste, creste si educa. Dumnezeu este Parinte, Invatator, Frate…

Trebuie sa fim umili si smeriti pentru a putea sa beneficiem de Dumnezeu. Dumnezeu este Regele bun care nu intra in orice casa ci mai ales in acelea in care este mai mare nevoie de El si este chemat cu iubire si umilinta. Intotdeauna El intra in casele in care cei care locuiesc spun Doamne eu nu merit vizita Ta, dar faca-se voia Ta cu mine si cu toti. Exista si o falsa smerenie care este adoptata prin imitare. Adevarata smerenie si umilinta vin din iubire si intuitie a gloriei si maretiei divine in comparatie cu nimicnicia omului lipsit de Dumnezeu

Multi isi ridica palate si isi spun :Eu sunt un mare teolog, desigur ca Dumnezeu va veni la mine pentru ca il preamaresc… Dar la o privire mai atenta teologii nostrii il preamaresc cu dispret fata de alti teologi.Ei sunt teologi atat de mari incat numai viziunea, biserica si modul lor de adorare a lui Dumnezeu este bun sau macar cel mai bun.

Nu ati intalnit niciodata crestini care il iubesc foarte mult pe Dumnezeu dar nu poti sa iti dai seama carei biserici ii apartin?

Cele mai spirituale si mai frumoase bloguri care vorbesc despre Iisus, ba chiar El vorbeste prin ele, nu promoveaza o biserica ci il promoveaza pe Hristos. Am observat ca cu cat este mai mult promovata o biserica cu atat mesajul este mai sarac spiritual. Aceasta nu este o intamplare pentru ca Iisus a vorbit si vorbeste pentru toti si il vedeti voi pe Hristos Intorcandu-se si spunand Aceasta este biserica mea preferata sau  Voi ceilalti trebuie sa va convertiti la ea?

Aceasta nu se va intampla, dar El a fost si inca mai este rabdator ca oamenii sa se trezeasca.

Tot ce este bun in orice biserica este datorita prezentei lui Iisus acolo.

Cu cat un om vorbeste mai mult despre o singura biserica nu dovedeste ca aceea e mai buna ci doar ca el nu o cunoaste decat pe aceea.

Cultura inseamna cunoastere. Iluminarea inseamna cunoasterea lui Dumnezeu.

Nu intelegeti? Intai vom imbratisa crestinismul in ansamblul lui cu tot ce reprezinta el. Nu vedeti ca zilnic descoperim semne pe care Iisus le-a facut in cei doua mii de ani si le face chiar si in prezent ? Sunt acolo sfinti si minuni care nu au ocolit nici bisericile mai noi.

Apoi vom imbratisa celelalte religii asimilinadu-le si intelegandu-le, daca vreti, in lumina lui Iisus Hristos care acum ne sta la dispozitie pentru a ne lamuri si raspunde la toate intrebarile. 

Apoi cunoasterea noastra se va extinde si mai mult cuprinzand cunoasterea civilizatiilor extraterestre si apoi inca o data cuprinzand cunoasterea lumilor angelice si apoi inca o data cuprinzandu-l chiar pe Dumnezeu.

Oamenii vorbesc de la ei despre toate si de aceea nu au mare lucru de spus despre nimic. Am citit cateva randuri despre unele interpretari ale Coranului cu totul lumesti si prostesti. Adica nea Hasan sau Ismail sau cum l-o fi chemand, chiar daca ocupa el vreo functie religioasa, isi pune el ochelarii deschide cartea si citeste si apoi isi spune parerea. Un copil care n-a deschis niciodata Coranul va avea o explicatie mai buna.

Intelegi ce vreau sa spun ? Tu trebuie sa fii cel mai bun musulman, cel mai bun crestin, cel mai bun ce vrei tu de pe intreaga planeta. Atat de bun incat sa fii una cu Dumnezeu, sau macar suficient de bun incat sa fii egal cu cei mai buni.

Rostul religiilor nu este acela de a se muri pentru ele, de a fi sustinute cu fanatism, de a se distruge una pe alta. Rostul lor este acela de a fi cunoscute, asimilate si folosite.

Apocalipsa inseamna revelatie. Revelatie care vine de la Dumnezeu.

Umanitatea cere acum aceasta cunoastere si Revelatie si ea ii va fi data.

Vor cadea biserici, temple si religii. Sa cada , deoarece Dumnezeu vrea sa locuiasca in aceasta lume si nu in exteriorul ei ci in interiorul celor care il cauta.

Oamenii nu au acces la Dumnezeu si in loc sa puna mana sa se roage si sa faca totul pana la sacrificiu pentru a-l obtine pe Dumnezeu prefera sa nu faca nimic si sa pretinda ca sfintii parinti au spus una sau alta si ei nu trebuie decat sa repete si sa apere ceva care oricum o sa dispara pentru ca asa cum templu din Ierusalim a fost ras de pe fata Pamantului la fel si bisericile actuale se vor dizlova in negura timpului odata cu prejudecatile celor multi.

Dar trebuie sa iubim bisericile. N-ai intrat niciodata intr-o biserica si n-ai ingenuncheat in fata Lui spunandu-I Doamne nu merit gratia Ta de a ma inchina in aceasta biserica a Ta? Ele or sa dispara de la sine rand pe rand deoarece nimeni nu va mai intra in ele, oamenii gasindu-l pe Dumnezeu atat in interiorul lor cat si in interiorul celor binecuvantati de El. 

Ieri oamenii mergeau cu caruta, astazi cu avionul si maine se vor deplasa instantaneu dintr-un loc in altul.

Asa va fi si cu bisericile care vor deveni muzee si semne ale unei lumi apuse. 

Poate ca talibanii sunt primitivi si se omoara intre ei. Treaba lor. Dar cand imi darama o statuie, un monument antic ce face parte din patrimoniul universal inseamna ca sunt intr-adevar cu mult mai primitivi decat se poate suporta, atat de primitivi incat sunt un pericol pentru umanitate. Vedeti daca eu iubesc atat de mult o statuie a lui Budha, cum as putea sa iubesc mai putin bisericile crestine? Eu sunt fascinat de ele, mai ales de cele vechi. Pentru ca nu e putin sa te inchini si sa te rogi in acelasi loc in care se inchina si Mircea cel Batran si chiar in acelasi loc in care se inchinau romani acum o mie si mai bine de ani. Acel loc este un veritabil altar, un loc cu adevarat sacru, de mai multe ori sacru.

La fel a fost si cu civilizatiile pierdute. Daca Dumnezeu a ingaduit disparitia lor nu trebuie sa ii judecam noi acum pe cei prin care a venit judecata Lui. Daca pe nemti si pe rusi nu-i mai judecam ar fi o prostie sa-i judecam pe conchistadori sau pe cei care au raspandit moarte printre triburi mai primitive. Judecata exista si ea este teribila. De aceea ne rugam mereu lui Dumnezeu: Doamne ai mila de noi si nu ne judeca, aceasta inseamna Doamne miluieste.

Ce fel de relatie are Iisus cu extraterestrii? Ii pune Iisus pe extraterestrii sa citeasca Biblia? Sa ridice temple? Sa se impartaseasca, sa tina liturghie?

 

De aceea fiti moderati si practicati introspectia pentru a distinge intre prejudecati si spiritualitate autentica.

 

Dumnezeu sa va invaluie cu iubirea si rabdarea Sa!

PS: IISUS este foarte viu, foarte puternic si din ce in ce mai prezent printre noi, sa nu-l ignoram ci sa-l rugam sa ne modeleze dupa dorinta si vointa Sa.

Daca nu vom fi suficient de umili si de asculatori , El ii va cauta pe cei mai umili si mai sarmani de pe planeta si ii va ridica pe ei slujitori ai Sai si ai celor multi.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu