17 octombrie 2010

Chemarea lui Dumnezeu

                

Este momentul sa il cunoasteti direct pe Iisus. 

Este momentul ca Iisus sa fie invocat spre deplina revelare a adevarului despre Sine insusi.

Tot mai multe fiinte vobesc despre Intoarcerea Lui.

Dupa cum am vazut chiar si Coranul marturiseste despre intoarcerea Lui si astfel chiar si musulmanii asteapta intoarcerea Lui.

Nu pot sa nu vad lipsa vestitorilor in lumea ortodoxa si ignorarea si marginalizarea celor putini care s-au daruit vestirii intoarcerii Lui apropiate.

Adevarat, Oreste vesteste mai mult despre Intoarcerea lui Hristos decat intreaga biserica ortodoxa ai carei slujitori sunt mai preocupati de venirea antichristului si semnele acestuia…  Si desigur de pastrarea identitatii lor care a devenit o preblema primordiala, cu mult mai importanta decat orice altceva.

Altii din alte biserici au facut din Hristos o filozofie lipsita de orice participare a inimii. Acestia deschid Evanghelia si trateaza orice problema si orice context ca pe o problema de matematica. Nu sunteti reci, daca ati fi reci Dumnezeu ar veni si v-ar mustra si v-ar pedespsi si ati avea parte de El. Sunteti calduti si va imaginati ca aveti ceva si ca ati fi pe un drum.

Iisus este iubire nesfarsita. Apostolii si mai ales femeile, toti aceia care aveau o inima in pieptul lor se inaltau pe culmi ale iubirii pe care nu mai fusesera niciodata in prezenta lui Iisus. Ioan ar fi stat mereu la pieptul Lui, Petru ii declara iubirea de nenumarate ori. Femeile il adorau iubindu-l nespus si manifestandu-si aceasta iubire. 

Iisus este cea mai mare demonstratie de iubire pe care Tatal Ceresc a facut-o, cel putin acestei lumi daca nu cumva intregii Creatii.

Iisus este cea mai mare lectie de sacrificiu, iubire si ascultare.

N-ati auzit ca acolo unde doi se strang in numele Lui este si El prezent? Iata, aceasta este biserica. 

Daca El vrea va ridica in orice clipa biserici noi.

Totul tine de gratia Lui.

Si aceasta este minunea noii lumi. Bisericile nu mai sunt exterioare, ci interioare.

Noi suntem un miracol al creatiei divine. Noi avem totul in launtrul nostru. Avem si pamantul si apa si focul. Avem iubirea si intelepciunea. Si chiar si pe Dumnezeu il avem. 

Adevarat, toate lumile macrocosmosului cu toti conducatorii lor arhetipali sunt inlauntrul nostru.

Stiati ca Iisus le-a spus unor romani care il considerau mai presus decat Apollo si care voiau pe loc sa ii construiasca un templu :

“Construiti-mi templu in inima voastra!”

Interizcandu-le sa-I ridice o biserica exterioara, si chiar amenintandu-i ca vor muri daca vor face asta… 

 

Iisus a fost este si va fi mereu, in eternitate una cu Dumnezeu. Ungerea Lui inseamna ridicarea Lui intr-un rang foarte inalt, daruirea Lui a unei inalte functii la nivelul intregii creatii de catre Tatal ceresc.  

Fiind la pieptul Lui stim ca suntem la pieptul lui Dumnezeu.

Dumnezeu este Totul, miracolul existentelor noastre si chiar sursa lor. Acest Dumnezeu ne-a daruit pe Iisus si ne-a calauzit in aceasta viata in apropierea Lui. Sa ne fie ajutor si calauza si mantuire. 

Acest Dumnezeu vrea sa ne ridice sus, tot mai sus daruindu-ne conjuncturi si lectii din care sa invatam neincetat cum sa il slujim mai bine pentru bucuria Lui dar si pentru mantuirea a miliarde de fiinte din eternitate si din infinit. 

Adevarat este ca faptul ca v-ati nascut intr-o biserica este o gratie si o binecuvantare a Lui.

Ce faceti voi cu ea? Cu ce sunteti voi diferiti de cei nascuti in alte biserici si chiar in alte religii?

Nu cumva mecanic faceti aceleasi lucruri care le fac si altii? Si atunci unde este diferenta unde este Mantuitorul si Iubirea Lui? In cuvintele voastre?

Dar Dumnezeu este multumit, printre voi se afla inimi care infloresc in urma mangaierii duhului sfant care este turnat asupra tuturor din abundenta, mai ales acum. 

Sunt inimi care infloresc si care se trezesc la aceasta viata vesnica.

Spre bucuria lui Dumnezeu sunt inimi care spun “Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate şi soră şi mamă.” Mat 12-50 

Dumnezeu coboara la acestia si ramane la ei si se poate observa ca sunt din ce in ce mai inspirati si ca El vorbeste prin ei. 

El vede in inimile tuturor, vede pe aceia care sunt gata sa raspunda chemarii Lui si lasa totul in urma.

Nu cred ca se mediteaza suficient asupra miracolului chemarii lui Dumnezeu. 

Cum au reactionat cei chemati de Iisus?

Apostolii si-au parasit familiile, sotiile si copiii. Petru ii spune lui Iisus ca este sigur ca Dumnezeu va avea mai multa grija de familia lui decat a facut-o el. 

Deci Petru isi paraseste sotia si copiii fara sa clipeasca atunci cand Iisus il cheama. 

Alt chemat este bogatul care respecta poruncile lui Dumnezeu. Vinde tot si urmeaza-ma ii spune Iisus! 

Alt chemat care nu vine este un om caruia ii murise tatal. Sa merg sa il ingrop spune acela si te voi urma!

Ce ii spune Iisus? Iisus ii spune sa ramana langa El pentru ca mortii trebuie sa ingroape mortii. 

Petru si Andrei il asteptau pe Mesia asa cum si o parte dintre noi asteapta a doua Sa venire.

Petru si Andrei discutau probabil zilnic despre venirea lui Mesia.

Iar cand Mesia a venit, ei au renuntat la tot.

Ati putea voi sa va lasati sotii, sotiile, iubitii, iubitele, copii si nepotii si sa il urmati?

S-au veti spune ca si bogatul ca este prea mult aceasta si va veti certa cu El asupra oportunitatii unei astfel de cereri?

Cat de bogati sunteti, cat de bogati sunteti!

Imi amintesc o poezie extraordinara a unui mare poet : “Trebaluiam printre cadavre… Le maturam de muste verzi… Si deodata, tu, iubit-o, te-ai fost uitat la mine lung… Murindu-mi tu secunda… " 

O trebaluire printre cadavre este viata noastra…. Nu se stie cine vor fi cei chemati dar esti pregatit pentru aceasta chemare?

Aceasta chemare este unica poate in toata eternitatea si va schimba viitorul tau pentru eternitate.

Vei putea tu sa renunti al tot precum Petru? Tu crezi ca misiunea ta este familia ta, sotia si copii tai. Vei putea tu sa renunti la ei, brusc, intr-o secunda?

Iti spun ca nu stii la ce te cheama Dumnezeu, dar vei putea sa lasi totul in urma?

Daca El va fi pe primul loc in inima ta, vei putea.

Daca cea pe care o iubesti cel mai mult te va chema, vei raspunde si vei pleca de langa mama si tata si de langa orice pentru a fi cu ea.

Chemarea lui Dumnezeu este adevarata Mireasa. Ascultarea este Nunta.  

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu