2 octombrie 2010

Mantre si Mari Avatari

                    

  Glorie Dumnezeului Etern si Atotputernic ce ne daruieste zilnic painea cea de toate zilele. Glorie celui care a creat universurile nesfarsite si creeaza in eternitate. 

Lui inchinam vietile noastre. Fie ca El sa ne calauzeasca in eternitate spre lumile si misterele de nepatruns inca pentru noi ale dumnezeirii Sale.

 

Acestea sunt cele mai mari nestemate ale Creatiei si dincolo de ele si mai pretios decat ele nu este decat Cel care le-a creat.

Acestea sunt formele de lumina arhetipale, hainele spirituale pe care le imbraca toti cei ce pasesc spre Dumnezeu si intreaga nesfarsire. 

Desigur AUM – OM este cea mai cunoscuta dintre ele si cea primordiala.

Din suntetul primordial, insusi Cuvantul, se desprind apoi minunatii nemaivazute, feminine, masculine si neutre, fiecare fiind suport si dezvoltand o realitate spirituala divina si macrocosmica.  

Cele mai cunoscute mantre feminine sunt suntele , mantrele ce desemneaza marile realitati macrocosmice, ce au fost grupate si sub forma celor zece mari puteri cosmice dar mai sunt si altele la fel de glorioase precum Gayatri sau Parashakti sau diferite alte aspecte ale marilor zeitati feminine.

Aceste sunete arhetipale sunt suport al manifestarii lui Dumnezeu, suport al spiritualitatii eterne si nemuritoare.

Chiar si atunci cand il manifestam exclusiv pe Dumnezeu sau El se manifesta prin noi fiinta noastra este dinamizata si inflorita in acest fel spiritual.

Chiar si aceia care au alte cai decat repetarea sunetelor ajung sa dezvolte astfel de forme primordiale in functie de matricea energetica si binecuvantarea pe care o primesc.

Sa stiti ca nu este fiinta printre cei care citesc si inteleg aceste randuri care sa nu fi repetat in trecutul spiritual ceresc sau in vietile anterioare astfel de sunete arhetipale.

Ele se pot vedea uneori chiar distinct in fiinta voastra si corpurile voastre spirituale superioare pastreaza energia specifica mantrei repetate. 

 

Cela mai cunoascute mantre feminine sunt desigur mantrele celor mai cunoscute zietati si totodata energii primordiale :

Kali, Timpul  : KRIM.

Bhuvaneshvari, Spatiul- intreaga Creatie si Cunoasterea : HRIM 

Saraswati, Eternul Inceput si Cuvantul divin: AIM

Tripura Sundari, Frumusetea arhetipala si dorinta divina identificata ca bija cu unul din aspectele sale: KLIM

Mai avem desigur multe alte sunete : Shrim – Lakshmi, Dum – Durga etc 

Mantrele neutre sunt considerate acelea care nu dezvolta realitati nici feminine nici masculine ci impersonale. Aici avem bija mantrele care desemneaza si reprezinta energiile celor 7 centri energetici

Avem RAM care reprezinta energia focului dar si alte aspecte divine.

Dar si Yam, Ham, Vam sau Lam.

Energiile masculine reprezinta aspectele masculine din creatie, generic denumite cel mai adesea Shiva.

Avem faimoasa HUM, dar si HAUM sau KSRAUM  etc

 

Aceste realitati sunt insasi radacinile Creatiei iar semnificatia lor spirituala este atat de mare incat cei mai mari avatari spirituali ai acestei lumi contin aceste sunete in numele lor divin care este repetat de miliarde de fiinte spre iluminare si eliberare. Altfel spus, acestea sunt chiar numele lui Dumnezeu, Dumnezeu iata se autodenumeste prin aceste nestemate sfinte ale sale.

 

RAM – A

KRI – SHNA

si mai ales  

HRI - STOS

  

Fiti binecuvantati de Cel Etern si fara Inceput ! Gloria Lui este fara margini, la fel iubirea , mila, frumusetea si chiar sacrificiul, dupa cum ne-a aratat intr-un mod atat de divin si de impresionant.   

Intr-un kirtan special si deosedit de frumos puteti auzi pronuntia mai multor mantre si care formeaza la un loc o mantra mai lunga: AUM AIM HRIM KLIM NAMO NAMAHA , prezentata aici ca o mantra a lui Saraswati. De observat costumatia verde a celui care interpreteaza.  Intr-adevar aceasta este o melodie foarte reusita in care este adorata Mama divina si o mantra cu adevarat speciala si foarte puternica. Sunt enumerate cele mai cunoscute si mai adorate aspecte ale Mamei divine si numite chiar Mahavidya. Mahavidya nefiind altceva decat cele mai cunoscute 10 aspecte feminine ale Mamei divine atat de adorata in hinduism.   

Desigur mantrele pot fi repetate si doar cate una dar si in diferite combinatii, combinatii ce se numesc tot mantre asa cum avem in aceasta superba melodie. 

7 comentarii:

  1. Inger drag, ai spus ca nu este fiinta printre cei care citesc si inteleg aceste randuri care sa nu fi repetat in trecutul spiritual ceresc sau in vietile anterioare astfel de sunete arhetipale.
    Sa zicem ca eu reusesc sa inteleg aproape tot deci e un segment pe care inca nu l-am descifrat. Cum fac sa stiu ce sunete am repetat in trecutul meu? Pentru ca vreau sa stiu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesul tau evident mare arata ca sigur ai ajuns in trecut la acest nivel care este desigur unul al initiatilor si ca te-ai folosit de aceste minuni.
    Toti cei care le-au folosit le apreciaza foarte mult si au inverstit multa iubire de aceea atunci cand se reintalnesc cu ele sunt atrasi precum ursul de miere.
    Sa stii ca sunt sute de mantre mai cunoscute si sunt sigur multe altele mai putin cunoscute.
    Apocalipsa inseamna revelatie, dar din pacate unii inca tin ascunse si oculteaza aceste revelatii.
    Un lucru este cert, te simti foarte atras de ceea ce ai iubit in trecut.
    Unii au folosit mai multe, cel putin doua, in general una masculina si una feminina. Nu este o regula, dar stim ca hindusii alegeau ca zeitati tutelare a caminului lor si a destinului lor anumite aspecte care fie ca aveau templul mai aproape fie ca un maestru intalnit manifesta acea energie fie pur si simplu ca o preferinta personala.
    Daca spre exemplu am folosit Lakshmi sau Ganesha dar mai mult ca sa ne imbogatim material, in aceasta viata vom fi pusi in situatii si locuri care aduc aceasta bogatie materiala desi daca nu avem aspiratie spirituala nu avem nimic.
    Copilul tau este posibil ca va fi foarte atras de aceste mantre si ca va fi o fiinta cu o mare aspiratie spirituala. In fapt se vorbeste ca vin generatii speciale…Pana va creste el vei afla si tu mai multe. Dar aici un strop de practica face mai mult decat tone de teorie. Desigur ca poti sa mergi la cel mai apropiat curs de yoga ce il intalnesti si sa inveti mai multe in paralel cu cautarile personale.
    Fiecare energie are o forma chiar fizica, si o culoare si un specific.
    Culoare din aura ta este culoarea preferata si produce incantare atunci cand o vezi in exterior.
    Atunci cand am sa vorbesc despre fiecare in parte am sa arat si persoane care sigur au lucrat si care manifesta acele aspecte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru raspuns, da, un curs de yoga ma atrage in mod deosebit dar sunt factori care ma impiedica sa-l fac asa ca va trebui sa fiu auto-didacta (chiar daca elevul fara maestru este ca samanta fara pamant)
    Superba melodia, creaza o senzatie nebanuita, am invatat-o deja :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Unde exista discipol exista si maestru. Maestrul este Dumnezeu si El ne calauzeste spre diferite fiinte prin care ne pregateste pentru intalnirea cu El insusi.
    Iisus nu vine direct la nimeni decat la cel care este una cu El, sau la cel mai mare dusman pe care numai El il poate invinge si stapani, la ceilalti trimite intotdeauna mesageri pentru a-i pregati si calauzi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar iata doua mantre care asigura desavarsirea si mantuirea. Cea de mai sus impreuna cu "Doamne Iisuse miluieste" ofera oricarei femei perfectiunea in eternitate si pe Dumnezeu insusi care este aceasta perfectiune.

    RăspundețiȘtergere
  6. https://www.youtube.com/watch?v=WTXqZRNWIRE

    RăspundețiȘtergere