30 decembrie 2010

Oreste si Masoneria (II)

In primul rand trebuie sa spunem ca imaginea Masoneriei este cu totul distrusa la nivelul egregorului colectiv.

Adica nene decat sa spui ca esti mason mai bine sa fii talhar sau altceva ca vei fi mai bine privit.

Si nu putem schimba noi asta si nici macar Oreste si nici nu trebuie.

Oreste nu este privit ca mason si nu va fi privit asa niciodata oricate sortulete si-ar pune el.

Oreste este privit ca o fiinta inteligenta, plina de umor si foarte curioasa ce si-a bagat nasul si acolo sa vada cum stau lucrurile.

Nu ma mai interseaza daca evreii conduc masoneria sau masoneria pe evrei si nici legatura acestor doua comunitati cu cea a capetelor ascunse , Oculta.

Ficare sa faca bine si sa afle ca ori il manifesta pe Dumnezeu si vointa Lui ori partea negativa spre moartea si suferinta lor. Pentru ca nu poti sa iesi din aceasta Creatie decat numai prin Cel care te-a creat si datoriile se platesc in inchisori, adica in infernuri. Domnul te-a creat din cea mai pura lumina si iubire, daca tu pui biciul pe oameni si catuse pe libertatea lor, unde crezi ca vei ajunge?

Am gasit o pagina jumatate in Jacob Lorber despre masonerie. Asadar punctul de vedere al lui Iisus, acum 140 de ani, despre Masonerie. Si este mai mult decat bine sa il stim si sa intelegem parerea lui Iisus si sfatul Lui pentru masoni. Il gasesti aici, in postarea anterioara: Iisus Hristos despre Francmasonerie

Oreste, Dumnezeu va face una cu pamantul toate bisericile , inclusiv masoneria ta, asa ca vezi ce faci si cum te orientezi fata de Dumnezeu pentru ca El vrea sa ne sprijinim exclusiv pe El.

Adevarul este ca tu mai mult iti strici imaginea cu masoneria, dar noi te iubim si te acceptam si asa, pentru ca omul face organizatia si nu prganizatia pe om si daca din crestinism au facut Inchizitie, de ce m-ar mira ca orice alti nebuni din alte organizatii sa faca si ei tot felul de nebunii strigatoare la cer si incantatoare pentru infern?

Treaba e complexa si prea mult sange e proiectat pe imaginea masoneriei.

Cum sa te delimitezi de Oculta? In ce masura Oculta si Masoneria se suprapun? Dupa ce Kenedy a devenit martir vorbind despre organizatiile secrete, dupa ce Antonie Iorgovan a devenit martir atacand masoneria, prietene, dupa ce Pitis a cantat cunoscutul lui cantec spunand ca are mainile curate…. Intelegi, Masoneria e pierduta, e distrusa, e pulbere.

Bineinteles tu esti liber sa faci ce vrei, dar sa stii ca pentru noi tu nu esti si nu vei fi mason , pentru noi tu esti Oreste.

Exista si o latura pozitiva, pentru ca este vremea crestinilor care nu mai sunt crestini, suntem oameni, mai presus de organizatii si chiar de natiuni, deci si a masonilor care nu mai sunt masoni...

Si ai vazut din textul anterior ca Iisus indeamna sa faceti totul la lumina…

Din alt punct de vedere, faptul ca un Oreste se afla printre ei, nu poate decat sa ne bucure. Macar sa ajunga Masoneria pe mana lui Oreste… Macar cea din Romania…

Oreste, Iisus spune ca esti liber sa faci ce vrei atata vreme cat faci voia Lui... Voia lui Dumnezeu :)

10 comentarii:

  1. Şi eu am un respect profund pentru Oreste, pentru că este un idealist, asemeni nouă! Şi mărturisesc că postarea mea i se adresează, într-o mare măsură.
    Dacă ar încăpea masoneria pe mâinile celor ca Oreste, ar fi ceva mai bine, dar nu perfect! Oricum, mă gândesc că - dacă prin absurd - ar ajunge cei ca Oreste în frunte, atunci ei ar desfiinţa "secretismul", şi ar începe o nouă eră. Acelaşi lucru îl spunea şi preşedintele Kennedy, în alte cuvinte.
    Dar aceasta este doar o utopie! Niciodată masonii de grad mare, şi cei aflaţi peste ei - Bilderbergii - nu ar permite unor idealişti ca el să ajungă într-un grad cu adevărat important. Mai curând i-ar înlătura! Aşa cum au fost exemple în istorie - dacă ne gândim doar la domnitorul Cuza.Şi acesta este un exemplu blând!:)
    Ei nu au nevoie de idealişti, ci de unelte. Atunci când şi idealiştii vor înţelege asta, va fi un mare punct de răscruce în viaţa lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Respect profund trebuie sa avem pentru Dumnezeu si pentru marile lui creatii, eventual pentru genii, avatari etc...
    Oreste este de-al nostru si ne putem permite si tachinari... :) Plus ca trebuie sa fim prieteni si sa ne ajutam reciproc. Oreste este un camarad si nu are nevoie de respect profund ci de prietenie...:)
    Masonii oricat de mari sau de mici sunt si ei oameni si in cautarea Adevarului, o parte din ei.
    Dar a venit sfarsitul, inclusiv pentru masonerie...
    Problema este pe cine salvam si pe cine nu. Pe Oreste il salvam, nu-i asa? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă ar depinde numai de noi, deja ar fi salvat!:)

    Ştiu şi eu că masonii sunt tot oameni, şi tocmai acelor oameni în căutarea adevărului m-am adresat eu. Ca să nu fie "sufocaţi" de cei pe care nu îi interesează decât adevărul fabricat de ei!

    Cred că a venit un sfârşit, şi un început, pentru întreaga lume. Doar că nu ştim ce va fi mai departe...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi am devenit parte integranta a Lui...
    Noi suntem El. Iar El vrea sa salveze pe toti cei care sunt buni si salvarea ar reprezenta o sansa, o bursa catre viata vesnica.
    Eu cred ca a venit sfarsitul pentru lume si un inceput pentru cei putini...
    Cand lumea va auzi ce are Dumnezeu sa-i spuna... va cauta degraba sa-L omoare, asa cum a mai facut-o...
    Pentru ca lumea isi iubeste mai mult bisericile si religiile decat pe El...
    Iar Dumnezeu nu poate sa mai moara si nici lumea sa mai ramana asa... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Atatea teorii si curente in lumea spiritualitatii astazi,atata impostura si speculatii care mai de care sub egida vezi bine a unui Dumnezeu unificator care le impaca si armonizeaza pe toate.
    Parerea mea este ca Oreste vb de Dumnezeu din amorul sau propriu pentru alchimia cuvintelor,se situeaza ca atare pe aici si pe dincolo,iar uneori pe nicaieri,cautator cu inima sau holtei pe buchia cartii ma intreb.Sa dea Dumnezeu sa se edifice cu cine voteaza,caci vorba aceea;"cine fuge dupa mai multi iepuri nu prinde niciunul!"Liber cugetator fara un stapan,nici nu ne dam seama cat de periculos poate fi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-a placut foarte mult sintagma cu "alchimia cuvintelor" si intregul comentariu este de-a dreptul literar reflectand preocuparea pentru arta si litere cred a autorului.
    Nu cred ca poate fi periculos Oreste desi incearca limitele uneori si ale lui Dumnezeu dorind sa afle cu cat si cu ce poate sa iasa pe piata si sa impace si capra si varza...
    Dar pana la urma eu cred ca se ma multumi sa il impace doar pe Dumnezeu, pentru ca asa ii sade bine oricarui cautator adevarat.
    Dorinta lui de succes in aceasta lume va fi contrabalansata de o necesara ascultare fata de un posibil maestru spiritual cat se poate de real si material.
    Iar unde este ascultare este si mantuire.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ma indoiesc defel de capacitatea domniei sale ca pana la urma cum ati precizat de a discerne,de a tria cu maturitate si intelepciune din densitatea lecturilor si reflectiilor sale personale...fiecare are in fond o cale personala de a se autoreleva dumnezeirii din sine,insa in momentul in care polemizezi public anumite lucruri pastrand focul caldut din spirit de amiabilitate si democratic spirit vezi bine,nu stiu cat de util poate fi pentru un public si asa bulversat,confuz,ratacit,desprins de valorile autentice ale mesajului crestin.Spun asta avand in vedere spre exemplu n afirmatii ale interlocutorilor sai care sunt uneori incendiare,in total contrast cu Biblia,cu etica crestina,cu spiritul si jertfa lui Iisus,despre care asa cum bine ati mentionat intr-un articol mai sus, nu este de joaca!!!
    Biblia este cat se poate de categorica in asemenea privinte,ori domnul Oreste sa inteleg ca nu cunoaste pe cat ar trebui sa cunoasca...apoi cand esti botezat intru Harul Domnului Iisus Hristos ca si crestin,nu credeti ca avem o datorie teribila in a-L cauta pe El in primul rand cu toata putinta noastra?
    Cauta si vei afla!,o da, dar fa-o in chilia sufletului tau,nu te hazarda cu afirmatii publice de tot soiul,unele sa avem pardon, tocmai bune de a sminti pe altii,caci dospesc in ele chiar ispitele si lipsa remuscarilor,si apoi ce reverberatii sonore placute au cuvintele lor in mintea multora.
    Eu inteleg ca si-a asumat un anumit rol ca moderator,pastrand o anumita transparenta,echidistanta in comunicare,sau poate ca el insusi este teribil de confuz.Nu m-ar mira,cunosc acest tip de personaj,nu il judec,stiu sa dau Cezarului ce este al lui,insa nu pot fi de acord cu acest integralism religios in dezbateri tv,exceptie fiind doar calea lecturii personale si disputelor in grupuri restranse de prieteni,caci ca nota generala avem dreptul la aternative.
    Cand ai multiple cunostinte,responsabilitatile cresc exponential!Ca atare si ....

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, corect, a avut invitati si cativa nebuni.
    Insa Oreste este si el pe cale si cauta sa se desavarseasca, asta conteaza. Sunt sigur ca este in cautarea experientei religioase, a comuniunii cu Dumnezeu, a experientelor paranormale.
    De aceea trebuie sa ii iertam greselile care uneori sunt evidente.
    Integralismul religios este bun daca este inspirat si sustinut de Dumnezeu. Atunci e chiar divin.
    Ceea ce si eu ma straduiesc sa fac aici. Este cu adevarat o mare provocare si nu poate fi facuta decat cu sustinerea lui Dumnezeu.
    Stiu sigur ca Iisus imbratiseaza toate fiintele religioase si doreste sa fie calauzite spre El si spre Dumnezeu, indiferent chiar de religia lor. De aceea nici un efort nu e in zadar aici.
    Totusi mai bine cu cei ca Oreste care mai si gresesc in acest demers de imbratisare a tuturor religiilor decat cu ceilalti care sunt la extrema opusa...
    De imbratisat e greu, de respingere toti sunt in stare.
    Deoarece scrii bine cred ca ar trebui sa ai si un blog care sa exprime mai mult decat descrierea unor obiecte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vorbiti de cautarile religioase,de varietate,despre care sunt perfect de acord ca idee,dar de cand religia,iubirea se reduc doar la analize si comentarii teologice,filozofice,literare?!
    Imi vine in minte acum o minunata pictura a lui Giorgione intitulata "Cei 3 filozofi",doi dintre ei mai in varsta stau si discuta pe seama unui text vechi dintr-n papirus,dupa imbracamintea lor autorul facand referire la scrierile atichitatii grecesti,in timp cel mai tanar dintre ei,sta sugestiv cu spatele catre acestia,preferand sa contemple frumusetea naturii.Giorgione face referire desigur la Francisc din Asissi,la atitudinea sa sensibila fata de universul creatiei,de natura in contrast cu dogmatica rigida crestina care nu depaseste bucherismul si domnia literei cu rastalmacirile ei inerente si felurite.

    ....o imagine de calitate poate valora mai mult decat o mie de cuvinte laolalta spune un proverb chinez,inima domneste in pace spunea cineva atunci cand mainile lucreaza!!!Si credeti-ma, ma simt mai aproape de Dumnezeu lucrand cu pasiune si modestie decat polemizand pe diverse teme existentiale,ceea ce nu inseamna ca neg importanta acestora.

    PS: Am depasit "faza scrierilor marete",acum sunt in "faza lucrurilor marunte" despre care Sfanta Maica Teresa spunea ca in ele sta puterea noastra.Ea a marturisit cu fapta,noi cine suntem sa tot vorbim atat...daca ma intelegi?Hai sa invatam sa iubim...natura,arta,animalele,semenii si uite asa pe Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumos spus, iata o ideea minunata, sa imbini postarile despre obiectele pe care le creezi cu cele despre tablouri si pictori...
    In rest Dumnezeu sa ne biencuvanteze pe toti pentru a deveni harnici lucratori in via Sa cea fara margini...:)

    RăspundețiȘtergere