21 ianuarie 2012

Rozariul, rugaciunea Fecioarei!

Deoarece prin gratia lui Dumnezeu si a lui Iisus in aceste zile m-am apropiat de Fecioara, toti acestia m-au calauzit si initiat in mai multe aspecte ale acestei rugaciuni faimoase numita Rozariul.
Deoarece noi suntem veritabili cercetaori ai Spiritului, si ai cailor spirituale, noi vom merge si ne vom ruga cu toti, in toate limbile, in toate bisericile, in toate religiile si templele si mai apoi, candva in viitor, vom merge in multe lumi si pe multe planete  sa cunoastem si sa invatam pe cei de acolo secretele si vointa Spiritului.
Asa doreste Tatal sa ii intelegem si sa ii cunoastem pe toti si daca vreun sfant a reusit printr-o rugaciune sa se apropie de cineva din cer si noi sa passim pe acea cale si sa experimentam acea cale.
Revenind la Rozariu, o rugaciune iata foarte familiara altora, am ncercat sa o adaptez contextului sis colii spirituale in care ne aflam.
Astfel pentru ca nu este nevoie sa insiram o mie de rugaciuni am redus Rozariul la doua rugaciuni esentiale care sa poata fi repetate constant fara sa fie nevoie sa memoram alte 10 sau sa umblam cu vreo foaie dupa noi.
Iar pentru ca desigur Tatal nostru deja il stii, nu va fi nevoie decat sa inveti o mica rugaciune ce se cheama Bucura-te Marie!
Asadar, si inca o diferenta, noi spunem Rozariul dupa un Rozariu ortodox ce are 10 bucati si nu 5. Desigur tu poti sa folosesti rozariul pe care il ai, dar pentru noi cifra 10 si acest tip de rozariu are semnificatii speciale mai ales ca il vom folosi in rugaciuni indelungi si cu atat mai bine ca este dublu.
Vei vedea ca repetarea celor zece bucati iti va lua aproximativ o jumatate de ora si iata repetarea de doua ori chiar o ora, foarte potrivit timp pentru o astfel de rugaciune si meditatie.
De asemenea, deoarece repetarea oricarei rugaciuni cat mai scurte are scopul ca sa iti linisteasca mintea si sa te faca sa uiti de tine pentru a te uni cu tine insuti… Nu este cazul sa meditam asupra nici unui mister ci ne vom focaliza asupra fuziunii cu Fecioara …
Mai trebuie adaugat, desigur dupa ce veti experimenta cateva ore aceasta rugaciune minunata, ca puteti sa dedicati aceasta rugaciune unei anumite cereri…

Astfel inainte sau dupa ce spui odata Tatal nostru poti sa repeti acest text si  sa dedici rugaciunea unei anumite cereri:

Doamne Iisuse(sau Fecioara Sfanta), foloseşte acest întreg Rozariu, şi toate Rozariile care au fost rostite în toată lumea astăzi, pentru ( motivul), cer acest lucru în numele Tău Sfânt. Amin

Revenind la Rozariu vei observa ca el are cateva boabe mari si mai multe bobite mai mici. Cele mari sunt 10 si cele mici o suta. In plus mai este inca una mare si trei mici plus o cruciulita.
Astfel rugaciunea noastra este simpla si acccesibila.
Pe boabele mari spui Tatal nostru si pe bobitele mici spui Bucura-te Marie in aceasta forma care o gasesc cea mai armonioasa si mai suava dintre toate si pe care Iisus si Fecioara ne binecuvanteaza sa o repetam. Bucura-te Marie sau Ave Maria!
Bucură-te, Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul trupului tău, Isus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii acum şi în ceasul cel din urma. Amin.

Aceasta forma in care te initiez a Rozariului are chiar avantaje fata de celelalte.
Ai esenta, Tatal nostru, Fecioara si pe Iisus.
Mintea ta se focalizeaza asupra acestora si nu alearga asupra a o mie de alte rugaciuni si mistere…
Aceasta rugaciune este si va deveni una interioara si nu una exterioara ce se spune in slujbe sau liturghii si care trebuie insotita de multe alte formule.
In timp ele vor deveni un dulce cantec…
Degetele merg pe boaba dupa boaba pana ce Rozariul este complet… 
Este simplu, frumos, ca un joc din copilarie…
Sa fim copii, sa ne iubim, sa ne rugam impreuna!
Fecioara va veni fara indoiala si odata cu ea si Iisus si Tatal…
Dupa un anumit timp de repetare, fara indoiala ca o vei simti chiar si tu…
Bucura-te deci, acum sa ne bucuram impreuna de aceasta companie divina care ne va aduce multe binecuvantari si foloase. 
O Doamne, parinte Sfant iti multumesc ca ma infratesti cu sfintii tuturor timpurilor!
O Doamne Parinte sfant stii cat te iubesc si ca nu este nimic care sa nu fac pentru Tine! 
Doamne iti multumesc ca ma porti prin manastirile si sihastriile tuturor timpurilor iti multumescc ca imi arati lespezile de piatra pe care au ingehuncheat toti pe care ii iubesti si care te-au iubit.
Iti multumesc cu umilinta pentru toate eu care ar trebuis a fiu dispretuit chair si de viermi si rame sunt bagat in seama de Tine care esti suprema sfintenie si desavarsire….
Iti multumesc Doamne pentru Sfantul Rozariu care unseste copiii de pe Pamant cu mamele din cer !
Amin

PS:Daca doresti in afara de cele doua rugaciuni de care am vorbit, Tatal nostru si Bucura-te Marie, poti sa spui pe crucea rozariului, adica chair la inceput, Crezul.
Iata il avem aici in prima lui forma fara adaugirile ulterioare care au venit mai mult din multa ura si luptele care au avut loc intre crestini decat din iubirea Duhului.
Mi-a placut din prima clipa aceasta prima forma si rugaciune.
Iata parintii nostrii , primii crestini spuneau Credem…
Pentru ca ei erau una, erau frati si isi permiteau sa vorbeasca unul pentru toti si sa fie toti pentru unul in incercari si suferinte…
Se spune ca dateaza chair din anul 325, de la primul sinod de la Niceea

Credem întru Unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, Făcătorul tuturor celor văzute și nevăzute;
Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, născut din Tatăl, Unul Născut, adică, din ființa Tatălui, Dumnezeu din Dumnezeu, lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut (iar) nu făcut, deoființă cu Tatăl, prin Carele toate s-au făcut, cele din cer și cele de pe pământ, Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire s-a pogorât și s-a întrupat, om făcându-se, și a suferit și iarăși S-a ridicat a treia zi, S-a înălțat la Ceruri și iarăși va să vie să judece viii și morții; 
Și întru Duhul Sfânt.
PS: Pe rozariu desigur ca se pot spune si alte rugaciuni dupa cum doreste fiecare vom abordasi cerceta  in viitor si alte forme de rugaciune care sa aiba suport Rozariul...
PS: In timp Meditatia asupra diverselor teme biblice va veni de la sine asa cum iata si la noi a venit comtemplare biciuirii lui Iisus...
PS: Cine ar fi crezut ca mataniile, siragul de margele de lemn pe care il vezi si in poza si  pe care il pastram de ani de zile ca bibelou pretios si drag va fi si folosit vreodata...? :)
Doamne asculta rugaciunile noastre umile si ajuta-ne sa avem parte de Tine si de familia Ta divina si cereasca. Amin! 
Vezi si Rozariul, rugaciunea Fecioarei!(II)

Un comentariu: