15 martie 2012

O lectie a lui Dumnezeu prin marele Ramakrishna

Atat de putin stiu crestinii despre spiritualitatea autentica orientala ca imi revine aceasta misiune de a adduce o lumina in plus in acest spatiu plin de minuni.
Desigur ca nu e  usor de priceput cum au exitat sfinti in afara iudaismului pentru cei care nu cunsoc altceva decat Biblia si nici aceia bine.
Dar le va fi usor sa se infrateasca pana la urma intre ei, si apoi caair si cu musulmanii…
Ei bine acest conflict al religiilor, al bisericilor desigur ca nu este caracteristic numai crestnismului.
In fiecare religie, in fiecare continent sunt milioane de oameni care cred ca Dumnezeu va impune scriptura lor lumii intregi.
Un astfel de mare conflict religios a cunsocut si India in interactiunea hindusilor cu musulmanii.
Probabil ca acest conflict e chiar mai mare decat cel interbisericesc crestin , desi s-au omorat destul si crestinii inrte ei pana in prezent doar pentru ca faceau parte din biserici diferite.
In India Dumnezeu a trimis mai multi astfel de sfinti ce aveau  mesaje spirituale si pentru a-i impaca ce musulmani si hindusi.
Acum se pare ca e liniste si oamenii au ajuns sa se respecte intre ei si sa nu se mai judece religios. Exemplul si lectais fintitlor a fost urmata in sfarsit. 
Un astfel de exemplu spiritual este marele sfant si reformator  RamaKrishna, o minune spirituala vie a carui marturie va ramane in istoria spirituala a acestui pamant.
Desigur ca mai tarziu il vom cunoaste mai bine pe Ramakrishna, acum vreau doar sa va supun atentiei un mare gest pe care l-a facut, unic in istoria spirituala a pamantului poate.
Ei bine acest mare sfant care vorbea chiar cu Dumnezeu care adduce o mare marturie in ceea ce priveste divinitatea, spiritualitatea  si apropierea marii forte cosmice a Timpului, numita  Kali de hindusi, acest mare sfant pentru a arata ca trebuie sa respectam toate religiile si ca fiecare religie ne poate duce la Dumnezeu daca ne daruim lui Dumnezeu cu credinta, acest mare sfant hindus, intre cei mai mari 10 ai tuturor timpurilor, pentru a-I impaca pe musulmani si pe hindusi…
A luat hotararea ca timp de mai multe saptamani sa traiasca exclusiv ca un musulman, s-a imbracat ca un musulman se ruga ca un musulman, facea intreg ritualul islamic aratand la sfarsit ca a reusit si pe aceasta cale sa se uneasca cu Dumnezeu…
De aceea minunatilor fiti vigilenti si atenti la cei care spun ca numai biserica lor, numai religia lor…

Nu este nevoie de convertire, scripturile sunt bune, este nevoie de renuntare, de iubire, de abandon la picioarele lui Dumnezeu, de cautare si efort spiritual, de realizare spirituala.
Dumnezeu a vorbit cu toti, si cu hindusi si cu musulmani si cu budhisti si cu crestini.
E adevarat, cu unii mai mult decat cu altii. 
A crede ca o religie ni-l va revela pe Dumnezeu doar prin simpla convertire la acea religiie este o mare eroare.
Iata cine are pe Dumnezeu paote sa il daruiasca oricui Dumnezeu doreste, iar cine nu il are mai bine ar fi sa il caute in toate religiile. 
Destul oamenii s-au smintit intre ei gasind motive de dispret in loc sa gaseasca motive de iubire.
Si ca noi sa fim lamuriti deplin vom analiza totul si vom lua ceea ce ni se  potriveste.
Asadar Ramakrishna in cateva saptamani s-a unit cu Dumnezeu respectand ritualul musulman…
Vedeti voi, aceste adevaruri sunt foarte dragi lui Dumnezeu, intelegeti de ce Ramakrishna este un mare sfant si in ceruri.
Desigur ca la fel celorlalti mari sfinti a trai in puritate si castitate, in deplina abstinenta…
Si eu va spun ca oricine il cunoaste poate sa imbrace haina si unifoma oricarei religii daca doreste si este nevoie.
Si zic voi voua deoarece va credeti superiori si nu puteti nici macar sa imbracati haina unei biserici ce nu difera mult de a voastra…
Vai voua pentru ca minunile si semnele lui Dumnezeu trec pe langa voi iar voi credeti ca pentru  a mantui pe cineva trebuie sa il bagati sub sutana preotului si sa ii dati sa manance paine amestecata cu vin. 
Si repet ca nici un crestin care nu va putea sa isi imbratiseze cu dragoste ceilalti frati nu va putea sa urce in cer.
Cat de orbi si cat de surzi sunteti va vorbesc de ani de zile si voi credeti ca iisus se va intoarce sa ii invete pe oameni cum sa se imparatseasca si sa se spovedeasca?
Treziti-va din somul si intunericul acestei lumi.
Dar voi daca nu aveti decat bisericile, nu puteti sa ii duceti pe oameni decat acolo.
Ceea ce nu este rau, rau este ca nu recunoasteti si nu intelegeti Adevarul.
Aflati ca Dumnezeu nu are nevoie de nici una din bisericile voastre si nici de religii ca sa mantuiasca si ca sa desavarseasca si  sfarsitul lor este aproape. 
Doamne, am venit, am vazut,  dreapta este judecata Ta.
Praful si pulberea  se va aleage de toate bisericile lor nimeni si nimeni nu-si va mai aduce aminte de ele decat numai cei care se vor mantui si chiar si aceia  le vor uita.
Dumnezeu nu are nevoie de nici o biserica si de nici o scoala lumeasca care sa-i ridice Lui slujitori.
Va purta singur de grija noii lumi si nimic nu-I va lipsi.
Iar multi dintre nefericitii care slujesc astazi in biserici, desi unii isi spun preafericiti, daca nu se vor umili sa inteleaga ce spun eu aici, vor pierde viata vesnica cu toate liturghiile si spovedaniile lor…
Si eu va spun ca de cand in numele Lui au inceput sa omoare si sa judece si-au sapat groapa propriei biserici, groapa ce in curand va fi si acoperita. 
Si va spun ca de cate ori spuneti “sfanta biserica ortodoxa” mai aruncati o lopata de pamant asupra acestei biserici deoarece o spuneti cu ura si din intuneric dorind sfarsitul tuturor celorlalte biserici. 

Daca vreti ca biserica voastra sa fie iubita, iubiti si voi celelealte biserici pentru ca va spun voua, orice atitudine veti avea voi fata de celelalte biserici aceeasi atitudine va fi intoarsa voua prin credinciosii celorlalte biserici. 
Iata ca marii sfinti hindusi ca Ramakrishna, Sivananda, Yogananda si altii l-au imbratisat pe Iisus si i-au recunoscut divinitatea primind binecuvantarea Lui directa. 
In timp ce voi nu puteti sa va recunoasteti nici macar fratii crestini...
Invatati lectiile acestea deoarece va vor fi de mare folos. Invatati de la Ramakrishna...
O lectie asemanatoare Dumnezeu ne-a daruit si prin Papa Ioan Paul al Doilea...
Degraba sa ne aplecam asupra acestor lucruri si sa le intelegem dupa cum doreste.  
Invatati de  la mine sa iubiti bisericile si religiile toate descoperindu-le si intelegandu-le. 
Multumim Doamne pentru asemenea lectii si indemnuri cu totul uluitoare si divine!
Pricepeti cat de bun este Dumnezeu cu toti oamenii si porti mari a deschis, si ce slujitori speciali a trimis ca sa intre cat mai multi oameni...
Doamne Tu esti cu adevarat Salvator si Mantuitor si bun dincolo de orice intelegere omeneasca!
Ascultati de Dumnezeu, de Iubirea Lui care este Iisus, si mergeti pe caile Lui, nu pe ale voastre! 
12. Ci toate câte voiţi să vă facă vouă oamenii, asemenea şi voi faceţi lor, că aceasta este Legea şi proorocii.
13. Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află.
14. Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află. Matei 7 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu