25 decembrie 2013

Osho despre evrei



Evreii se cred foarte smecheri... L-au invitat pe ministrul de externe de Craciun... Au facut inscenarea cu colindul si acum vor sa ne arate ca crestinismul nsotru profund ii ofenseaza. Vor sa vina peste noi. Sunt iritati pana peste de atatea colinde de atata strigat despre Viflaim...  
Va spun ca nimeni in toata lumea nu canta atat de frumos lui Hristos... Nimeni nu striga cu atata patima despre Viflaim, despre magi si profeti...
 Asta pentru ei este teribil de iritant precum sunetul strident al unei crete nepotrivite pe o tabla...
Tocmai cand credeau ca au reusit sa isi impuna papii de aceeasi origine, cand credeau ca au reusit sa corupa crestinismul si sa il transforme intr-o traditie goala de continut asemenea iudaismului de dupa Iisus...
Iata ca intr-un colt de lume, un popor ii canta lui Iisus cum nu s-a mai vazut...
Nimeni niciodata nu i-a cantat atat de frumos...
Si Iisus vine...
Iisus coboara...
Cand cineva ii canta atat de frumos, El vine...
Si a daruit acelui neam pe cei doi mari martori de care Apocalipsa vorbeste...
Atat de frumos a cantat acel neam lui hristos incat cei doi mari maslini si martori au fost daruiti acelui neam... 

In partea a doua a textului ce apare in urmatoarea postare, avem solutia pentru ca evreii sa nu cada iarasi in cine stie ce cumplita judecata la care dealtfel lucreaza zi de zi.
Amintiti-va va rog si spuneti tuturor, tot ce face omul zi de zi se intoarce la el, asemenea unui bumerang.
Mare atentie la ce faceti deoarece fieccare e judecat de propriile sale actiuni. 
Textul: Osho este intrebat:
 
DE CE SUNT EVREII URATI PRETUTINDENI IN LUME? 

Pentru ca sunt destepti, inteligenti. Nimanui nu-i plac oamenii destepti, inteligenti. Omul se simte inferior, de aici, ura. Adolf Hitler trebuie sa se fi simtit foarte mult inferior evreilor. El era aproape idiot, imbecil. Dar trebuie sa o fi simtit extraordinar de mult – aceasta inferioritate. Iar evreii au o anumita inteligenta si datorita acestei inteligente ei devin repede bogati. Pune-i intr-o situatie si mai devreme sau mai tarziu ei vor fi in varf. Cum poti sa eviti sa-i urasti? Ei pur si simplu ajung direct in varf, nu asteapta.
Si mai ales legat de bani, ei sunt oamenii cei mai inteligenti din lume. Dintr-un anumit motiv: deoarece dupa crucificarea lui Iisus ei si-au pierdut toata puterea – toata puterea politica; crestinismul a devenit puternic din punct de vedere politic. Nu mai era nici un mod in care evreii sa fie puternici din punct de vedere politic, astfel incat mintea lor s-a intors in intregime catre cea de-a doua putere – banii. S-au focalizat asupra banilor. Acestea sunt singurele puteri lumesti: fie politica, fie banii. Pentru ca nu erau majoritari, ei nu puteau fi puternici diun punct de vedere politic, asa ca, normal, intreaga lor inteligenta a fost canalizata catre bani. Aceasta a fost singura cale pentru ei de a deveni puternici. Si odata cu banii, multe lucruri vin. Cu banii vine mai multa educatie, cu banii vine mai multa literatura, mai multa muzica, mai multa drama, mai multa arta. Cu banii vine mai multa inteligenta. Deci, de-a lungul secolelor ei au adunat bani, iar banii creeaza ei insisi mai multe posibilitati de a fi inteligenti, de a fi destepti. Si cand esti mai inteligent castigi mai multi bani si asa mai departe. Iar oamenii care au bani sunt urati pentru ca 99% dintre oameni nu au bani deloc; sunt invidiosi. Oamenii saraci ii urasc pe cei bogati si, daca ar avea posibilitatea, i-ar ucide pe cei bogati. Si oricand au posibilitatea, ei ucid – vor gasi orice scuza.
Evreii sunt urati pentru ca au o putere imensa asupra banilor, iar banii le dau puterea asupra altor lucruri – chiar puterea supra politicienilor. Banul este o putere atat de ciudata… Si continua sa creeze mai multa putere, astfel incat sunt urati. Ei au transformat intreaga lume intr-o piata: reduc totul la confort, reduc totul la o anumita valoare de piata. Aceasta de asemenea creeaza ceva ura, deoarece daca totul este redus la bani, daca totul se reduce la piata si totul devine confort, se creeaza o lume urata. Atunci nu exista valoare mai inalta. Atunci nimic nu este mai important decat banul. Atunci totul este redus la bani. Aceasta, deasemenea, creeaza ura.
Deci oamenii saraci ii urasc, iar oamenii bogati ii urasc de asemenea. Deoarece banii sunt o valoare foarte joasa – puternica, imens de puternica! – dar o valoare inferioara. Iar evreii nu se gandesc ca exista ceva mai valoros. Si au invatat prin experienta ca daca au bani, numai atunci ei pot supravietui.
Deci oriunde se afla, ei sunt urati. Dar sunt urati pentru ca sunt inteligenti. Desigur, inteligenta lor s-a orientat intr-o directie gresita, a devenit orientata spre bani. Si intreaga traditie iudaica a cazut incet, incet – a devenit foarte lumeasca. Si-a pierdut dimenisunea spirituala. Astfel incat chiar cuvantul “evreu” are conotatii negative.
Evreii pot sa se elibereze de aceasta ura a lumii numai daca incep sa caute valori mai inalte decat banii. 
-va urma-

Un comentariu:

  1. Evreii i-au raspuns lui Pilat : " Sangele LUI asupra noastra si asupra copiilor nostri!" (Matei 27). Si asa va fi.....

    RăspundețiȘtergere