Ce observam? Biserica protestanta apare chiar la sfarsitul lui Kali Yuga si trecerea spre Dwapara. Kali yuga se incheie in anul 1599, urmand 100 de tranzitie ce o urmeaza. Fiecare epoca este urmata si precedata de o perioada ce dureaza 10% din durata ei. Astfel Dwapara ce incepe official la 1900 este precedata de 200 de ani deoarece ea tine 2000 de ani. Citeste despre aceste epoci: De la Kali la Satya yuga si Dwapara Yuga
De asemenea se poate spune ca biserica protestanta este raspunsul lui Dumnezeu la inchizitia catolica.
Desigur biserica protestanta, departe de a fi desavarsita, este un pas inainte si alaturi de urmasele ei trebuie sustinuta nu mai putin decat bisericile mai vechi.
Dezbina si condu. Inclusiv Tatal foloseste aceasta strategie la nivelul intregii Creatiii.
Tatal ii ameninta pe diavoli cu Cerul si pe ingeri cu iadul. Ingerii privind infernul inteleg de ce trebuie sa ramana instrumente si vehicule ale lui Dumnezeu.
Diavolii privind ingerii inteleg de ce nu trebuie sa asculte de Dumnezeu.
Daca in lumea asta nu ar exista constant doua forte contrare ea nu ar putea fi judecata si controlata.
Unirea ei trebuie sa fie facuta sub semnul indumnezeirii ei si salvarii ei de sub amenintarea infernului deci.
Foarte posibil ca la inceput sa cada sub dictatura infernului.
De aceea noi trebuie sa ne rugam si sa lucram pentru ca Unirea sa incapa in mainile lui Dumnezeu si sa nu apara o dictatura mondiala.
Pentru ca de unit lumea se va uni si inca destul de repede.
Asadar cu ce ne alegem in plus frecventand o biserica mai noua in comparatie cu cele vechi?
In primul rand suprimarea ritualului. Ceea ce este un avantaj. Impartasania , spovedania si celelalte au fost modalitati simbolice de a-i tine pe oamenii cu intelegere materiala din Kali Yuga aproape de Dumnezeu si de a le oferi o intelegere conforma cu nivelul lor a fuziunii si contopirii cu Dumnezeu.
Odata cu sfarsitul acestei perioade se apropie si sfarsitul acestor biserici.
Bineinteles ca cei care se imparatsesc si cred primesc Duh la Impartasanie.
Dar cu atat mai bine de cei care il primesc direct de la Iisus si de la Dumnezeu fara sa se impartaseasca. In acelasi mod ca si primii, prin intermedierea pastorilor care sunt vehicule ale acestui Duh sfant. Vehiculul este foarte important. Duhul asta trebuie sa vina si el prin cineva, cineva trebuie sa il cheme si sa il dea mai departe.
Protestantii si evanghelistii desigur ca au si ei pacatele lor, orgoliul, imposibilitatea de a recunoaste pe Hristos in afara Evangheliei, aceasta fiind o caracteristica comuna tuturor bisericilor de altfel, si nebunia de a crede ca numai biserica lor e cea buna, de asemenea comuna tuturor.
De aceste pacate cine scapa dintre crestini? Oamenii de cultura. Toti marii oameni de cultura, oricare a fost biserica lor, si oricare a fost pozitia lor in acea biserica, au depasit barierele propriei biserici si au imbratisat pe fratii lor nu numai din celelalte biserici dar umanitatea in intregime.
Avem aceste exemple de preoti si pastori care pretuiesc celelalte biserici si chiar pot sa deguste spiritualitatea lor.
Oamenii de cultura si cei care se hranesc din cunoastere si informatie si arta depasesc limitarile bisericilor si imbratiseaza nu numai celelalte biserici dar si celelalte culturi.
Acestia care se cramponeaza numai de biserica lor sunt de regula oameni simpli, prostimea.
Ce mai observam, Dumnezeu a luat puterea din mana bisericii.
Desi voua vi se pare ciudat, adevarat este aceasta ca biserica ar fi facut prapad mult mai mare decat Masoneria. Si a si facut. De aceea a dat Dumnezeu putere si Masoneriei.
Orice putere nu este si nu vine decat de la Dumnezeu.
De aceea trebuie sa ramanem echilibrati in respect si pretuire pentru toate bisericile in masura in care mai sunt in ele fructe vii si pe placul lui Dumnezeu.
Poate cineva sa fie pe placul lui Iisus si sa nu fie pe placul Tatalui?
Raspunsul este da. Iisus este adesea asemenea unei doici care trebuie sa creasca si sa binecuvanteze multi copii fiind uneori prea inagduitor si iertand prea mult.
Tatal va lua din gradina lui Iisus numai ce ii place si va darui viata vesnica numai celor placuti Lui.
Dar nimeni nu ramane neavertizat si Tatal arata tuturor ce doreste si vrea.
Iisus adesea mai poate fi comparat cu un Mire care are mai multe mirese si iubite si spune fiecareia ce vrea sa auda cateodata pentru a o pastra in iubirea Lui.
Daca Miresele sunt pe placul Tatalui, atunci cand vor afla una de alta se vor iubi una pe alta si vor cauta sa intre in gratia Tatalui atunci cand vor afla ca Iisus nu iubeste numai pe una ci pe toate.
Daca Miresele sunt lipsite de minte si vor sari pline de gelozie una asupra celeilalte sa se paruaisca atunci vor iesi din gratia Tatalui si nu vor intra la nunta cu Fiul si vor ramane pe afara. Si bisericile noastre se cam paruiesc
Nu fiti atat de smintiti incat sa credeti ca ati venit aici numai sa cititi din Biblie.
Impartasiti-va din cultura si spiritualitatea universala, adica desavarsiti-va.
Cautati semnele lui Iisus indiferent de biserica in care le face si fiti foarte vigilenti ca Iisus in ultima vreme a ridicat slujitori care nu apartin nici unei biserici pentru ca nici una nu vrea sa auda ca sfarsitul ei e aproape.
Slujiti lui Iisus ca sa nu aveti suprize neplacute si binecuvantati pe toti cei care vin in numele Lui.
Oricat v-ati smulge voi hainele de pe voi si orice ati face, Swedenborg si Lorber sunt doi munti de care bisericile voastre se vor impiedica la judecata de Apoi.
8. Voi sa nu va numiti Rabi! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati.
9. Si "Tata" sa nu numiti pe nimeni pe pamant; pentru ca Unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri.
10. Sa nu va numiti "Dascali"; caci Unul singur este Dascalul vostru: Hristosul.
11. Cel mai mare dintre voi sa fie slujitorul vostru.
Matei 23
23. Si El le-a raspuns: "Este adevarat ca veti bea paharul Meu si veti fi botezati cu botezul cu care am sa fiu botezat Eu; dar a sedea la dreapta si la stanga Mea nu atarna de Mine s-o dau, ci este pastrata pentru aceia pentru care a fost pregatita de Tatal Meu."
Matei 20
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu